Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 1,5% για το πετρέλαιο στα $89,97

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν κατά τη συνεδρίαση σε ότι αφορά την εικόνα στις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, με τα συμβόλαια στο petroleum complex να συνεχίζουν να δέχονται έντονες πιέσεις.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης σε ότι αφορά την εικόνα στις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, με τα συμβόλαια στο petroleum complex να συνεχίζουν να δέχονται έντονες πιέσεις από τους πωλητές (κυρίως αυτά του αργού), τόσο πριν, όσο και μετά την ανακοίνωση των αποθεμάτων από το US DoE και τα μέταλλα να υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα, υπό το βάρος της ενίσχυσης του δολαρίου και του γενικότερου αρνητικού κλίματος στα διεθνή χρηματιστήρια.

Πιο συγκεκριμένα, το light crude oil (σειρά Οκτ.’12) τερμάτισε το floor trading στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης στα $89,97/βαρέλι με απώλειες -1,5% και χαμηλό ημέρας στα $88,95/βαρέλι, με τα αποθέματα αργού να μειώνονται μεν απροσδόκητα κατά 2,4 εκατ. βαρέλια, αλλά τη ζήτηση να υποχωρεί σημαντικά.

Στα προϊόντα η εικόνα ήταν διαφορετική, με την RBOB Gasoline (σειρά Οκτ.’12) να κάνει ράλι και να κλείνει στα $307,38cents/γαλόνι, με κέρδη 3,6% μετά τη μη αναμενόμενη μείωση των αποθεμάτων κατά 481 χιλ. βαρέλια και την αύξηση της ζήτησης, ενώ για την ευρεία κατηγορία των distillates υπήρξε μείωση αποθεμάτων κατά 482 χιλ. βαρέλια με τη ζήτηση να παραμένει σταθερή και τη σειρά παράδοσης Οκτ.’12 για το πετρέλαιο θέρμανσης να κλείνει σταθεροποιητικά το floor trading, στα $310,40cents/γαλόνι (-0,1%).

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός (σειρά Οκτ.’12) έκλεισε στο Comex με πτώση 0,7%, στα $1750,70/ουγκιά, καταγράφοντας χαμηλό στα $1735,8 ενώ πρακτικά αμετάβλητη παρέμεινε η τιμή του αργύρου, με τη σειρά Δεκ.’12 να κλείνει στα $33,94 /ουγκιά.

Σημειώνεται ότι η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφωνόταν αργά το βράδυ στα $1.2860 ανά ευρώ (-0,6%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v