Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτο μήνα ανέβασαν ταχύτητα τα εργοστάσια στην Κίνα

Ο δείκτης διευθυντών προμηθειών της Caixin για τη μεταποίηση αυξήθηκε στο 51,1 - πάνω από το όριο του 50 που υποδηλώνει επέκταση, για πέμπτο μήνα, το μεγαλύτερο σερί σε περισσότερα από δύο χρόνια.

Πέμπτο μήνα ανέβασαν ταχύτητα τα εργοστάσια στην Κίνα

Η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας ξεπέρασε τις προσδοκίες τον Μάρτιο, ενισχύοντας την αισιοδοξία σχετικά με την ικανότητα της χώρας να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο της για ανάπτυξη της τάξης του 5% φέτος.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο δείκτης διευθυντών προμηθειών της Caixin για τη μεταποίηση αυξήθηκε στο 51,1 τη Δευτέρα - πάνω από το όριο του 50 που υποδηλώνει επέκταση για πέμπτο μήνα, το μεγαλύτερο σερί σε περισσότερα από δύο χρόνια.

Τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή έδειξαν ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI τον Μάρτιο διέκοψε μια πεντάμηνη συρρίκνωση και αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους.

Και οι δύο δείκτες ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς, ενισχύοντας τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο βιομηχανικός τομέας της χώρας αναπτύσσει δυναμική για οικονομική ανάκαμψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v