ΑΠΟΨΕΙΣ

Πώς η ιδεολογία καθορίζει την οικονομική δραστηριότητα

Πώς η ιδεολογία καθορίζει την οικονομική δραστηριότητα

Διεθνείς έρευνες και συγκεκριμένες εμπειρίες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η οικονομική αποτελεσματικότητα μιας χώρας είναι, μεταξύ άλλων, συνάρτηση και της κυρίαρχης ιδεολογίας στην κοινωνία της. Γράφει ο Αθ. Παπανδρόπουλος.

Νέος ρόλος για το risk management

Νέος ρόλος για το risk management

Στο ρευστό διεθνές σκηνικό που προδιαγράφεται, οι υπεύθυνοι διαχείρισης κινδύνων πρέπει να προχωρήσουν πέρα από την απλή πρόληψη και τη διαχείριση περιστατικών. Οφείλουν να «βλέπουν» αδύναμα σημεία και να έχουν ολιστική άποψη.

Το Μεξικό και ο πυρετός του «πράσινου χρυσού»

Το Μεξικό και ο πυρετός του «πράσινου χρυσού»

Πώς μια πολιτεία που είναι γνωστή για τα ορυχεία χρυσού και τη... μεταφορά κόκας κατάφερε να βρει το δικό της Ελντοράντο στον αγροτικό τομέα. Η ανάπτυξη του αβοκάντο και η έξυπνη στρατηγική μάρκετινγκ. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Ο Πικάσο και γιατί δεν πρέπει να υποτιμάτε την αξία σας!

Ο Πικάσο και γιατί δεν πρέπει να υποτιμάτε την αξία σας!

Η σημασία της επένδυσης σε ένα ταλέντο. Γιατί πρέπει να αυτοαξιολογούμαστε με βάση τα πραγματικά δεδομένα και πώς αυτό αντανακλάται στη συμπεριφορά αλλά και την καριέρα μας.

Το όραμα ζωής του Henry Ford και το... Bitcoin

Το όραμα ζωής του Henry Ford και το... Bitcoin

Γιατί ο εμβληματικός επιχειρηματίας, αν ζούσε σήμερα, θα ήταν ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του Bitcoin. Το όραμά του για υπέρβαση του Κανόνα του Χρυσού και το τέλος των πολέμων. Γράφει ο Π. Σεπετάς.

Το οικονομικό κόστος του εγκλήματος σε μια κοινωνία

Πώς αποτιμά έκθεση του ΔΝΤ τις συνέπειες που έχει η υψηλή εγκληματικότητα. Το παράδειγμα των χωρών της Κεντρικής Αμερικής και η σημασία της κινητοποίησης τόσο δημόσιου αλλά και ιδιωτικού τομέα. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Οι παγίδες της αγοράς ακινήτου σε αναγκαστικό πλειστηριασμό

Η ταύτιση της τιμής πρώτης προσφοράς με την εμπορική αξία και ποιοι είναι οι κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζει ο υπερθεματιστής. Τα «κρυφά βάρη» και γιατί είναι απαραίτητος ο έλεγχος. Γράφει ο Γ. Ψαράκης.

Τρία ερωτήματα για ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο

Ενώ μπήκαμε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να απαντούν σε ζωτικά ερωτήματα και να είναι «γυμνασμένες» για εφευρετικές αλλαγές. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Ο κίνδυνος των πιστώσεων και ο ρόλος των ασφαλιστικών

Πώς μπορούν να προστατευτούν οι επιχειρηματίες αξιοποιώντας εργαλεία και τις λύσεις που προσφέρει η ασφαλιστική αγορά. Ποιος ο ρόλος του κράτους. Γράφει ο Ν. Κατσιμπέρης.

TAGS ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Ανάπτυξη με «έξυπνες» φορολογικές αλλαγές

Γιατί η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε ένα δεύτερο, «γενναιότερο» πακέτο φοροελαφρύνσεων. Ποια μέτρα θα μπορούσαν να έχουν άμεση και δραστική επίπτωση στην ανάπτυξη. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Υπόθεση Folli Follie: Μια τροπολογία μπορεί να σώσει την «τιμή» της αγοράς

Ασφαλιστική διαμεσολάβηση: Τι άλλαξε η οδηγία IDD

Το brain drain, η ελληνική κουλτούρα και οι προκλήσεις

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός χρειάζεται... ταλέντα

Τα 5 λάθη των επιχειρήσεων απέναντι στη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η μικρομεσαία επιχείρηση απλά δεν... φτάνει!

Η ξεχασμένη κρίση του 2008, μέρος β'

Η σημασία της στροφής στον φορολογικό... ορθολογισμό

Γιατί πρέπει να αλλάξει ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα

Η ξεχασμένη κρίση του 2008

v