Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η μάχη σε διπλό ταμπλό απέναντι στην πανδημία

Η μάχη σε διπλό ταμπλό απέναντι στην πανδημία

Η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και πώς συσχετίζεται με τις απώλειες σε οικονομικό επίπεδο. Τι δείχνει η σύγκριση της χώρας με την Ευρώπη. Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα σε Αμερική και Ασία. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

Λίστα Πέτσα ή πώς ο Μαρινάκης ξεγύμνωσε το «αφήγημα» του Βασιλιά

Λίστα Πέτσα ή πώς ο Μαρινάκης ξεγύμνωσε το «αφήγημα» του Βασιλιά

Όταν γκρινιάζουν οι χαμένοι της κούρσας ότι ήταν «σικέ», κάτι μπορεί να γίνει. Όταν όμως σου γυρίζει στα μούτρα το μετάλλιο ένας «νικητής», όλα έχουν τελειώσει. Τα γράψαμε χθες και επιβεβαιωθήκαμε… αυθημερόν!

Tο φιάσκο με τη «λίστα Πέτσα» πλήττει τον Κυριάκο

Tο φιάσκο με τη «λίστα Πέτσα» πλήττει τον Κυριάκο

Σπάνια συμβαίνει να δίνονται 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ από μια κυβέρνηση. Ακόμη σπανιότερα, όμως, δίνονται με τρόπο που διασφαλίζει ότι στο τέλος, θα βγει ζημιωμένη! Κι όμως, ο στενός κύκλος του Κυριάκου αυτό κατάφερε, εις βάρος του.

Γερμανικό μοντέλο για την επαγγελματική εκπαίδευση

Γερμανικό μοντέλο για την επαγγελματική εκπαίδευση

Τι είναι η «Διττή Εκπαίδευση» που λειτουργεί με επιτυχία εδώ και χρόνια στη Γερμανία. Τα πιλοτικά προγράμματα σε τουριστικά και σιδηροδρομικά επαγγέλματα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και οι υποτροφίες. Γράφει ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης.

Η μεγάλη παγίδα του ψηφιακού... όχλου

Η μεγάλη παγίδα του ψηφιακού... όχλου

Η πανδημία και η μεταφυσική ερμηνεία της πραγματικότητας, μέσα από θεωρίες συνωμοσίας. Πώς επιχειρείται μια παγκόσμια παραχάραξη της ιστορίας και ποια είναι η πραγματική στόχευση. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στη... θάλασσα

Κάθε κράτος που θέλει να έχει ένα σημαντικό ρόλο στην παγκοσμιοποίηση, πρέπει να επενδύσει στο νέο όρο της «θαλασσιοποίησης». Οι ευκαιρίες για την Ελλάδα. Γράφει ο Κ. Ζοπουνίδης.

Η πανδημία και το στοίχημα του ευ ζην!

Χώρες όπως η Ελλάδα, όπου δεσπόζουν τα μικρά μεγέθη, η εξωστρέφεια τους θα πρέπει να στηριχθεί στην ποιότητα ζωής, στην πολιτιστική τους παράδοση και στην εξατομίκευση των πωλήσεων και της διανομής αγαθών. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Η αιτία που καλπάζει ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική

Πώς εξηγεί η οικονομική διάρθρωση το γεγονός ότι τα κρούσματα καλπάζουν σχεδόν ανεξέλεγκτα, παρά τα έγκαιρα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που έλαβαν οι κυβερνήσεις. Ποιο είναι τώρα το μεγάλο δίλημμα. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

Η κρίσιμη στροφή που πρέπει να κάνει η Ευρώπη

Αναγκαία η διεύρυνση της αναπτυξιακής στρατηγικής στον άξονα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κλιματικής αλλαγής. Τα μηνύματα που στέλνει η διοργάνωση διημερίδας για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο. Γράφει ο Λόης Λαμπριανίδης.

Βασιλείου (Eurobank): Πρόκληση ιστορικών διαστάσεων η ανάπτυξη

Καλούμαστε να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο μέσο για να πετύχουμε ένα δυναμικό επενδυτικό rebound το 2021, τονίζει ο αναπληρωτής CEO της τράπεζας.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Νέα παγκόσμια διαπλοκή με όπλο το κρατικό χρήμα

Ανάπτυξη κεφαλαιαγοράς: Από τη… θεωρία στην πράξη

Απούσα η Ελλάδα στη λίστα με τους κορυφαίους επενδυτικούς προορισμούς

Η νέα πραγματικότητα και τι έκανε ο... Θεός

Ποιοι θα πληρώσουν τα σπασμένα του κορωνοϊού

Πώς τα εταιρικά ομόλογα ενισχύουν την απασχόληση

Η Covid-19 και τα 10 ζητούμενα από τις επιχειρήσεις

Πόσο πιθανή είναι μια νέα κρίση στις αναδυόμενες αγορές

Τι μας διδάσκει η καραντίνα για την κλιματική αλλαγή

Ο «Μεγάλος Περίπατος» της Αθήνας και η νεοελληνική μας γκρίνια

v