Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 2 2013

Αποχαιρετιστήρια πάρτι για τον Μπομπ Τράα του ΔΝΤ

H Oυάσιγκτον θα είναι ο επόμενος και πιθανόν o τελευταίος σταθμός στην καριέρα του Ολλανδού Μπομπ Τράα, επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Ελλάδα μέχρι πρότινος.

Ο Μπ. Τράα, ο οποίος αποχωρεί λόγω συμπλήρωσης 3ετίας στη χώρα μας, δεν θα λείψει από τους περισσότερους στην Αθήνα.

Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχε γνωστούς και φίλους εδώ.

Οι τελευταίοι διοργάνωσαν κάτι σαν πάρτι αποχαιρετισμού για να τον κατευοδώσουν το προηγούμενο διάστημα.

Είναι αυτοί που προβάλλουν περισσότερο την τεχνοκρατική του επάρκεια, παρά οτιδήποτε άλλο.

Ανάμεσά τους ίσως ήταν κι εκείνοι που έβρισκαν στον κ. Τράα ένα ευήκοον ους για τις θέσεις και τα αιτήματα του κλάδου και των εταιρειών τους.

Για τους υπόλοιπους που δεν τον συμπάθησαν, θα παραμείνει ο «ξινός» άνθρωπος που ήξερε καλά οικονομικά, αλλά καταφερόταν με έντονο τρόπο εναντίον της Ελλάδας και των Ελλήνων σε τέτοιον βαθμό που έκανε εντύπωση, ορισμένες φορές, ακόμη και σε ξένους συνομιλητές του.

Φυσικά, ορισμένοι άλλοι δεν εξεπλάγησαν.

Είχαν σχηματίσει αρνητική εντύπωση λόγω της προκατάληψης που διαπίστωναν ότι τον διακατείχε όταν τους επισκεπτόταν στην Αθήνα με άλλους συναδέλφους του πριν από τον Μάιο του 2010.

Πάντως, η αμφισβήτηση της ορθότητας και της αξιοπιστίας των στοιχείων του ελληνικού προϋπολογισμού από τον Μπ. Τράα δικαιώθηκε εκ των υστέρων.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα δικαιωθεί η εμμονή του στην αύξηση των άμεσων φόρων επειδή υπολείπονται ως ποσοστό του ΑΕΠ από τον μέσο όρο της ευρωζώνης.

Είμαστε επίσης περίεργοι να μάθουμε ποια άποψη έχει σχηματίσει πλέον κ. Στουρνάρας για εκείνον καθότι τυχαίνει να γνωρίζουμε την άποψη του τελευταίου για τον υπουργό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών μιλούσε με καλά λόγια για τον Μπ. Τράα όταν ο τελευταίος είχε έλθει ως επιτετραμμένος του ΔΝΤ στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια περίπου, υποστηρίζοντας ότι τον ήξερε από πιο παλιά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, που ήταν στο ΙΟΒΕ εκείνη την περίοδο, ο Μπ. Τράα ήταν καλός οικονομολόγος, αλλά λίγο απόμακρος και το τελευταίο ίσως τον έκανε αντιπαθή σε αυτούς που δεν τον ήξεραν καλά.

Έχει την ίδια άποψη σήμερα ή μήπως η φράση «έχω μια επικοδομητική συνεργασία (working relationship) με τον Πόουλ Τόμσεν» υποδήλωνε κάτι άλλο;

Ίσως δεν έχει σημασία πλέον.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v