Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 1 2013

Οι επαφές Citi με Baupost και οι πελάτες Citigold

Συνεχίζονται οι αποκλειστικές συνομιλίες της Citi με το fund Baupost για το δεύτερο πακέτο ελληνικών δανείων που η αμερικανική τράπεζα θέλει να πουλήσει στο πλαίσιο της πολιτικής μείωσης του ελληνικού ρίσκου.

Η μη ολοκλήρωση του ντιλ αποδίδεται κυρίως στις διαβεβαιώσεις που φέρεται να ζητά η Citi για την ικανότητα διαχείρισης (service) των ανωτέρω δανείων, σύμφωνα με άτομο που έχει εικόνα των συνομιλιών.

Αρκετά από αυτά τα δάνεια είχαν δοθεί σε πελάτες της Citigold που έχουν κι άλλη σχέση με την αμερικανική τράπεζα. «Αυτοί είναι πελάτες private banking και δεν μπορείς να τους τρομάξεις», αναφέρει έτερο άτομο από την αγορά. «Άλλο NPLs (μη εξυπηρετούμενα δάνεια) και άλλο Citigold».

H Citi έχει ήδη πουλήσει ένα χαρτοφυλάκιο προβληματικών δανείων στο fund Baupost στο παρελθόν. Η ονομαστική αξία του τωρινού χαρτοφυλακίου είναι κοντά στα 250 εκατ. ευρώ και αριθμεί 1.814 στεγαστικά δάνεια.

Η Baupost είχε δώσει καλύτερη προσφορά σε σχέση με τη Fortress και τη Marathon, που επίσης ενδιαφέρονταν για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v