Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 2 2013

Οι βουλευτές, οι πλειστηριασμοί και οι... παρερμηνείες

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση και η τρόικα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Η κατάσταση έχει αντιστραφεί σε σχέση με λίγο καιρό πριν όταν πηγές από το ΥΠΑΑΝ μιλούσαν για προσέγγιση των δύο πλευρών. Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι αναφέρουν ότι το κλίμα είναι βαρύ και έχει καταλήξει σε ανταλλαγή κοσμητικών επιθέτων σε κάποιες περιπτώσεις.

Ως γνωστόν, η κυβερνητική πλευρά αγωνιά για την έκβαση της διαπραγμάτευσης για το συγκεκριμένο θέμα γιατί οι βουλευτές είναι στα κάγκελα, όπως λέγεται. Από την πλευρά τους, οι δανειστές, και ειδικά ο επικεφαλής ελεγκτής του ΔΝΤ Π. Τόμσεν, έχουν διαμηνύσει ότι το πολιτικό μέρος δεν τους αφορά.

Όμως, μερικοί τουλάχιστον στο ΥΠΑΝ είναι προβληματισμένοι για έναν ακόμη λόγο.

Είδαν με έκπληξη τις τράπεζες να ανακοινώνουν κέρδη και εικάζουν ότι αρκετοί βουλευτές θα το βρουν ως πάτημα για να σκληρύνουν τη στάση τους.

Ουσιαστικά, χωρίς να το λένε, υπονοούν ότι αρκετοί βουλευτές δεν γνωρίζουν να διαβάζουν τις οικονομικές καταστάσεις ώστε να αφαιρούν π.χ. τα εφάπαξ έσοδα και κέρδη από διάφορες μη επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες από τα συνολικά αποτελέσματα.

«Οι βουλευτές δεν είναι αναλυτές», τόνισε ένας εξ αυτών...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v