Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 13 2014

Πίσω έχει η τρόικα την ουρά!

Ίσως κάνουμε λάθος εμπιστευόμενοι τόσο πολύ τις πηγές μας που αναφέρουν ότι υπάρχει πολιτική συμφωνία κορυφής για να κλείσει η 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να πάνε οι ελεγκτές στα σπίτια τους για λίγους μήνες.

Φυσικά, αυτό δεν αποκλείει τα απρόοπτα, όπως τη μη ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τη Βουλή.

Ακόμη κι αν υπάρξει το συνηθισμένο μελόδραμα, είμαστε σίγουροι ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή γιατί δεν συμφέρει καμία πλευρά να τα σπάσουν.

Όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε αυτό που μας υπενθύμισε γερμανική εφημερίδα, η Die Welt. Η εφημερίδα ανέφερε ουσιαστικά ότι έχει παρεξηγηθεί ο ρόλος της τρόικας στην Ελλάδα.

Η τρόικα δεν έρχεται για να διαπραγματευτεί, αλλά για να ελέγξει κατά πόσον η Ελλάδα τηρεί τη συμφωνία που έχει υπογράψει με τους δανειστές της και να βεβαιώσει ότι οι τελευταίοι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους.

Αν όμως λάβει εντολές από ψηλά, μπορεί να αλλάξουν πολλά στη στάση της. Αυτό λοιπόν εκτιμάται ότι θα συμβεί κι αυτήν τη φορά.

Όμως, η κατάσταση θα είναι διαφορετική όταν επιστρέψουν τον Ιούνιο.

Κι αυτό γιατί τότε οι ευρωεκλογές θα έχουν περάσει και οι ελεγκτές δεν θα έχουν λόγο να είναι ελαστικοί, τονίζουν οι γνωρίζοντες.

Αυτοί κάτι παραπάνω ξέρουν.

Ας χαρούμε λοιπόν το ολιγόμηνο διάλειμμα για όσο κρατήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v