Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 30 2014

O «χρησμός» του Χαρδούβελη

Μεγάλη εντύπωση έκανε σε αρκετούς η δήλωση του υπουργού οικονομικών κ. Χαρδούβελη μετά την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η χώρα ίσως ζητήσει μια νέα δίμηνη παράταση του μνημονίου αν υπάρξει μια νέα κυβέρνηση ή καθυστερήσουν οι εκλογές.

Ο υπουργός μιλούσε πριν την ανακοίνωση του χρόνου των εκλογών από τον πρωθυπουργό στις 25 Ιανουαρίου.
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υπέθεσαν ότι ο κ. Χαρδούβελης γνώριζε κάτι παραπάνω για να κάνει μια τέτοια δήλωση.
Πολύ περισσότερο όταν οι εταίροι-δανειστές είχαν ζητήσει η παράταση του μνημονίου να είχε μεγαλύτερη διάρκεια, π.χ. 6μηνη ή ετήσια.

Όμως, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Σε σχετική ερώτηση που του υπέβαλα χθες το βράδυ, ο κ. Χαρδούβελης διευκρίνισε ότι ίσως αναγκαστούμε να ζητήσουμε δίμηνη παράταση αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι θα μας την δώσουν». «Είπα δυο μήνες επειδή ίσως χρειάζονται από μια νέα και άπειρη κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος τόνισε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ότι δίμηνη παράταση δεν μπορεί να δοθεί. Κι αυτό γιατί άλλες χώρες, όπως η Φινλανδία, έχουν εκλογές και τα κοινοβούλιά τους δεν θα είναι σε θέση να ψηφίσουν.

Εξυπακούεται ότι κάτι τέτοιο, αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ξεπερασθεί, δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε πρόγραμμα για να έχουν οι τράπεζες πρόσβαση στη ρευστότητα της ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v