Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 30 2015

Το λάθος που επαναλαμβάνουν όλες σχεδόν οι εισηγμένες!

Μπορεί όλες σχεδόν οι εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών να συνεχίζουν ένα λάθος, βάζοντας περιττή πληροφόρηση στην Οικονομική Έκθεση, επειδή κανείς δεν έχει μάθει ότι έχει καταργηθεί η σχετική διάταξη;

Κι όμως μπορεί, αν πιστέψουμε το παρακάτω κείμενο που μας απέστειλε αναγνώστης, το οποίο αφορά τις ετήσιες οικονομικές εκθέσεις που οι εισηγμένες δημοσιεύουν αυτές τις μέρες. Το παραθέτω:

«Εδώ και πολλά χρόνια είχε εισαχθεί η υποχρέωση να περιλαμβάνεται στην Έκθεση ένα παράρτημα με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε στη χρήση κάθε εταιρεία, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν. 3401/2006.

Το έβαζαν όλες οι εταιρείες κανονικά, ως λίστα όλων των δελτίων τύπου, χρηματιστηριακών ανακοινώσεων, παρουσιάσεων και υλικού που δημοσιοποιούσαν και ανέβαζαν στο site τους.

Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρχε και ειδική αναφορά σε δύο αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στις 7/372/2006 και 7/448/2007.

Όμως, το 2012 με το Ν. 4099 (που επέφερε κάποιες αλλαγές στον αρχικό Νόμο 3401/2006 και άλλους νόμους της κεφαλαιαγοράς) καταργήθηκε το άρθρο 10, όπως αναφέρεται στο άρθρο 127, παράγραφος 3.

Παρ' όλα αυτά, όλες οι εισηγμένες συνεχίζουν να βάζουν τις πληροφορίες του (καταργηθέντος) άρθρου 10 του Ν. 3401 χωρίς να το έχουν πάρει χαμπάρι, ούτε οι οικονομικές τους διευθύνσεις ούτε οι ορκωτοί ελεγκτές τους».

Νομίζω ότι ο αναγνώστης έχει δίκιο.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μπορεί να τους το επιβεβαιώσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v