Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 17 2015

O ανακόλουθος Γ. Ντάισελμπλουμ και το δάνειο-γέφυρα

Κολοτούμπες δεν κάνουν μονάχα Έλληνες πολιτικοί, αλλά και ξένοι συνάδελφοί τους που είναι ιδιαίτερα προβεβλημένοι όπως ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ.

Ο τελευταίος έκανε χθες δηλώσεις με αφορμή την έγκριση, εκτός των άλλων, του αιτήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για δάνειο-γέφυρα ύψους 7 δισ. ευρώ μέσω του EFSM προς την Ελλάδα για να καλύψει άμεσες ανάγκες της.

Όμως, ελάχιστοι θυμούνται τη δήλωση που είχε κάνει, σε δημοσιογράφους στη Χάγη, για το ελληνικό αίτημα περί χρηματοδότησης-γέφυρας στις 7 Φεβρουαρίου.

«...don't do bridge loans...Α simple extension is possible as long as they fully take over the program», είχε δηλώσει.

Σε ελεύθερη μετάφραση: Δεν δίνουμε δάνεια-γέφυρες. Μια απλή επέκταση (του 2ου προγράμματος και της προβλεπόμενης χρηματοδότησης) είναι δυνατή αν (οι Ελληνες) αποκτήσουν την ιδιοκτησία του προγράμματος.

Το Eurogroup δεν ενέκρινε τότε κάποια χρηματοδότηση-γέφυρα, αλλά την επέκταση του προγράμματος για άλλους τέσσερις μήνες χωρίς η Ελλάδα να το θεωρεί δικό της και να το υλοποιήσει.

Αντίθετα, χθες, το Eurogroup ενέκρινε το δάνειο-γέφυρα με αποτέλεσμα τα λεγόμενα του κ. Ντάισελμπλουμ στις 7 Φεβρουαρίου να είναι αντιφατικά.

Ενας ακόμη λόγος για να έχει παράπονο ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών κ. Ντε Γκίντος που η Ελλάδα ψήφισε πρόσφατα για πρόεδρο του Eurogroup τον κ. Ντάισελμπλουμ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v