Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 24 2016

Ο Ερντογάν, η Βρετανία και οι διεθνείς κανόνες

Σε περίπου 20 μέρες, ο Βρετανός πρέσβης Τζον Κίτμερ αποχωρεί από την Αθήνα και την Ελλάδα, για να αναλάβει νέα καθήκοντα στο Λονδίνο.

Στη θέση του θα έλθει η Κέιτ Σμιθ, που είχε διατελέσει Νο 2 της πρεσβείας στην Αθήνα τη δεκαετία του 1990 και ήταν επικεφαλής της διεύθυνσης για τη Νότιο και Βόρειο Αμερική στο Foreign Office, όπως πληροφορηθήκαμε.

Όμως, ο λόγος που αναφερθήκαμε στον Βρετανό πρέσβη είναι άλλος.

Η οργάνωση ΡΕΥΜΑ, την οποία ίδρυσε ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, διοργάνωσε χθες μια εκδήλωση στην οποία μίλησε ο κ. Κίτμερ σε άψογα ελληνικά.

Μία από τις ερωτήσεις που δέχθηκε μετά το τέλος της ομιλίας του αφορούσε τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, με τις οποίες αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης και πως η Βρετανία τοποθετείται απέναντι σ' αυτές.

Ο πρέσβης απάντησε ότι η Βρετανία είναι υπέρ του σεβασμού των διεθνών κανόνων (international based rules) και ακούει με προσοχή και ενδιαφέρον τι λέει ο Τούρκος πρόεδρος.

Τις δηλώσεις συζητά με άλλους και προσπαθεί να τις ερμηνεύσει, π.χ. σε ποιο ακροατήριο απευθύνονται, αν είναι σοβαρές κ.τλ., τόνισε ο φιλέλληνας πρέσβης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v