Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 10 2017

Τα πρωτοσέλιδα στα διεθνή ΜΜΕ μειώνουν τις κρατήσεις

Αύξηση της τάξης του 40% καταγράφουν οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον μεγάλο τουρ οπερέιτορ Thomas Cook.

Δεν είναι ο πρώτος και ασφαλώς δεν θα είναι ο τελευταίος τουρ οπερέιτορ που κάνει τις ίδιες διαπιστώσεις. Είχε προηγηθεί η γερμανική ΤUI.

Αυτά είναι τα καλά νέα για τη νέα τουριστική σεζόν, βοηθούσης της μείωσης των τουριστών από τη Δυτική Ευρώπη που πάνε Τουρκία.

Όμως, υπάρχουν επίσης κάποια άσχημα νέα.

Πρώτον, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την άρνηση της Κομισιόν να θεωρούνται ξένα διαβατήρια στα ελληνικά λιμάνια αναμένεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις αφίξεις των Τούρκων τουριστών.

Δεύτερον, τα αρνητικά πρωτοσέλιδα που κατακλύζουν εσχάτως τον διεθνή Τύπο με αφορμή τη δυστοκία που παρατηρείται στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ασφαλώς, είναι νωρίς ακόμη. Αν όμως η αβεβαιότητα παραταθεί για αρκετό διάστημα και οι αρνητικές αναφορές για Grexit κ.λπ. συνεχίσουν στον διεθνή Τύπο, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι πολλοί από αυτούς που τα διαβάζουν και έχουν κάνει προκρατήσεις θα αλλάξουν άποψη και θα τις ακυρώσουν για παν ενδεχόμενο. Επίσης, αρκετοί από εκείνους που σκέφτονταν να επισκεφθούν τη χώρα θα αλλάξουν άποψη, στρεφόμενοι αλλού.

Συμπέρασμα;

Οσο το ταχύτερο κλείσει η αξιολόγηση, τόσο το καλύτερο για την τουριστική σεζόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v