Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 20 2017

Συμβιβασμό Ελλάδας-Ευρωπαίων δανειστών βλέπει το IIF

H Ελλάδα και οι πιστωτές του Eurogroup είναι πιθανό να καταλήξουν σε κάποιο συμβιβασμό καθώς διακυβεύονται πολλά, αναφέρει το Institute of International Finance (IIF) σε ανταπόκριση από την Αθήνα.

Όμως, δεν παραλείπει να παρατηρήσει ότι οι αγορές δεν δείχνουν ιδιαίτερα προβληματισμένες από την ανυπαρξία συμφωνίας μέχρι στιγμής, καθώς το spread των ελληνικών ομολόγων διευρύνθηκε μόνο κατά 35 μονάδες βάσης την προηγούμενη εβδομάδα.

Το IIF, το οποίο έγινε ευρύτερα γνωστό λόγω του ρόλου που είχε ο πρώην επικεφαλής του κ. Νταλάρα στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (PSI) το 2012, θεωρεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι διαφορές του ΔΝΤ με το Eurogroup στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Αν οι διαφορές δεν γεφυρωθούν, θα πρέπει να δούμε αν το ΔΝΤ θα παραμείνει τεχνικός σύμβουλος χωρίς να βάζει λεφτά και αν μια τέτοια εξέλιξη θα είναι αποδεκτή από τα κοινοβούλια ορισμένων χωρών της Ευρωζώνης.

Tο Eurogroup θα ρίξει φως σ’ αυτό το ερώτημα, παρατηρεί το IIF.

Oσον αφορά στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στις απαιτήσεις των δανειστών, οι αναλυτές του IIF επικαλούνται την επικρατούσα άποψη ανάμεσα σε τραπεζικούς και επενδυτικούς κύκλους στην Αθήνα.

Η τελευταία θέλει την κυβέρνηση να ενδίδει πριν τις μεγάλες πληρωμές των 6,26 δισ. ευρώ του Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v