Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 24 2017

Ο Βουρλούμης και η Rothschild

Η επενδυτική τράπεζα Rothschild ήλθε στο προσκήνιο μετά το πολυσυζητηθέν ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι στα τέλη Ιανουαρίου.

Εν συνεχεία πληροφορηθήκαμε ότι προσλήφθηκε ως χρηματοοικονομικός  σύμβουλος σε θέματα χρέους, QE κ.λπ., αντικαθιστώντας τη Lazard.

Η Rothschild, στην οποία έχει εργασθεί στο παρελθόν ο Εμανουέλ Μακρόν, ο σημερινός κεντρώος υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία, αντικαθιστά τη Lazard.

Παρά τις καταγγελίες που υπήρξαν από βουλευτές της αντιπολίτευσης περί υπέρογκων προμηθειών κ.λπ., η αμοιβή της Rothschild δεν διαφέρει από τα κρατούντα στη βιομηχανία, δηλαδή το retainer και το success fee. Και φυσικά δεν αποτιμάται σε εκατομμύρια ευρώ, αλλά σε χιλιάδες για την απασχόληση (retainer).

Oμως, υπάρχει κάτι ακόμη που δεν έχει γίνει γνωστό. Τέτοιες τράπεζες συνηθίζουν να απασχολούν διάφορες γνωστές προσωπικότητες ως συμβούλους/συνεργάτες/εκπροσώπους σε διάφορες χώρες.

Σύμφωνα με δύο πηγές, ο αντίστοιχος άνθρωπος της Rothschild στην Ελλάδα είναι εδώ και χρόνια ο Παναγής Βουρλούμης, πρώην διευθύνων του ΟΤΕ και ιδρυτής/επικεφαλής της Alpha Finance πιο παλιά. Σήμερα είναι senior advisor της Rothschild.

Δεν επιβεβαιώσαμε την πληροφορία μαζί του, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις πηγές μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v