Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 22 2017

Γιατί ο Ντάισελμπλουμ «ξέχασε» τα ενεργειακά

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά το Eurogroup της Δευτέρας, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό και κάποια θέματα που σχετίζονται με τους φόρους. Ομως, δεν αναφέρθηκε στα ενεργειακά.

Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο. Η πιο απλή εξήγηση είναι πως του διέφυγε και δεν θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία σ' αυτό. Ομως, ο πρόεδρος του Eurogroup είχε σημειώσεις από τις οποίες διάβαζε αυτά που έλεγε μια στο τόσο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Επομένως, δεν θα δίναμε τις μεγαλύτερες πιθανότητες στο πρώτο σενάριο, αλλά στο δεύτερο. Κοινώς, ότι πιθανόν κάτι κρύβει η παράλειψη της αναφοράς του στα ενεργειακά.

Μήπως γιατί, κατά το Euro2day.gr, η ελληνική πλευρά τείνει να δεχθεί την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, που αντιστοιχούν στο 40% της συνολικής της ισχύος, και επομένως η υποχώρηση είναι δεδομένη;

Ή μήπως υπάρχει κάτι άλλο;

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στέλεχος του ΔΝΤ που έχει ρόλο στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ανέφερε σε συνομιλητή του σε ανύποπτο χρόνο τον Φεβρουάριο ότι τα ενεργειακά θα μπορούσαν να πάνε χρονικά πιο πίσω, π.χ. Μάιο-Ιούνιο, αν υπήρχε συμφωνία στα μεγάλα ανοικτά ζητήματα.

Κάνουμε λάθος; Θα δείξει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v