Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 18 2017

Το στόρι του Der Speigel (στα γερμανικά) που πέρασε στα ψιλά

H κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην έκδοση 5ετούς ομολόγου τον Ιούλιο, που θα ανταλλάξει με το αντίστοιχο που είχε εκδοθεί τον Απρίλιο του 2014, ανέφερε πρόσφατο ρεπορτάζ του Reuters.

Ανάμεσα στις προϋποθέσεις ήταν η συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, σύμφωνα με τους Ελληνες αξιωματούχους που επικαλείται το διεθνές πρακτορείο.

Όμως, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, το γνωστό Der Spiegel είχε ένα στόρι στη γερμανική του έκδοση, όχι στην αγγλική, που πέρασε σχεδόν απαρατήρητο αλλά ίσως επανέλθει.

Το δημοσίευμα αφορούσε στην πολιτική της ΕΚΤ στο θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης και αξίζει να προσεχθεί.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, η ΕΚΤ θα ξεκινήσει την «ομαλοποίηση» της νομισματικής πολιτικής της με βάση ένα χρονοδιάγραμμα που ξεκινά τον Ιούλιο, με την ανακοίνωση ότι οι συνθήκες, π.χ. ο πληθωρισμός κοντά στο 2%, είναι κατάλληλες για κάτι τέτοιο.

Η ΕΚΤ θα κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες το φθινόπωρο. Αυτές θα περιλαμβάνουν τη μείωση των μηνιαίων αγορών ομολόγων από τον Ιανουάριο του 2018. Να θυμίσουμε ότι οι αγορές έχουν περιορισθεί στα 60 δισ. ευρώ μηνιαίως.

Μια αύξηση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ ίσως είναι δυνατή μέχρι το τέλος του 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v