Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 9 2017

Για το 2ο εξάμηνο του 2018, το «μπραφ» με τα ξενοδοχεία

Η κυρίαρχη άποψη  μεταξύ των τραπεζιτών θέλει τις τιμές που δίνουν τα ξένα funds για την αγορά ξενοδοχειακών δανείων να είναι πολύ χαμηλότερες από εκείνες που μπορεί να πιάσουν πουλώντας απευθείας τα υποκείμενα  ξενοδοχεία.

Κοινώς, 30 με 45 λεπτά στο ευρώ, που φέρονται να δίνουν τα funds για τα προβληματικά δάνεια αυτού του είδους, είναι πολύ λίγα συγκρινόμενα με τα 70-80 λεπτά που ευελπιστούν να πιάσουν οι τράπεζες με την πώληση των μονάδων.

Η σχετικά πρόσφατη δικαστική απόφαση για τα ξενοδοχεία γνωστής αλυσίδας στη Ρόδο, που τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία, διευκολύνει τη διαδικασία όπως εκτιμούν.

Όμως, θα χρειασθούν μήνες για να μπουν εκκαθαριστές σε άλλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Γι’ αυτό τραπεζίτες  θεωρούν πως θα πάμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 και πιθανόν το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, για να δούμε απτά αποτελέσματα από τις πωλήσεις.

Πάντως, ενδιαφερόμενοι υπάρχουν τόσο από το εσωτερικό, π.χ. άλλες εγχώριες αλυσίδες, όσο και το εξωτερικό.

Ανάμεσα στους ξένους ενδιαφερόμενους δεν αποκλείεται να δούμε funds που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσουν τα προβληματικά ξενοδοχειακά δάνεια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v