Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 19 2017

Οι μπίζνες… έγιναν στην Ουάσινγκτον

Στο περιθώριο των συναντήσεων της κυβερνητικής αντιπροσωπείας με τον πρόεδρο και υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ, έγιναν κι άλλες συναντήσεις ελληνικού ενδιαφέροντος.

Σε κάποιες περιπτώσεις, υπήρξαν έκτακτες αφίξεις από την Αθήνα για συμμετοχή σε συναντήσεις που αφορούσαν κοινού ενδιαφέροντος θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αμερικανική πρωτεύουσα, μια τέτοια συνάντηση αφορούσε την επένδυση για τη δημιουργία πλωτού σταθμού για υγροποιημένο αέριο (NLG) έξω από την Αλεξανδρούπολη και την κατασκευή αγωγών που θα το μεταφέρουν στη βιομηχανική ζώνη.

Ισως αυτό εξηγεί την παρουσία του επιχειρηματία και στελεχών του ομίλου Κοπελούζου στην Ουάσινγκτον, αλλά και άλλων που εμπλέκονται στη δυνητική επένδυση.

Στη δημιουργία του πλωτού σταθμού εμπλέκεται αμερικανική εταιρεία που φέρεται να παίρνει το 20% στην εταιρία Gastrade, η οποία διαχειρίζεται το έργο.

Ο Ομιλος Κοπελούζου, η ΔΕΠΑ και η GasLog του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Gastrade.

Να θυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του προέδρου Τραμπ και του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στον Λευκό Οίκο, έγινε αναφορά στη δημιουργία σταθμού NLG στην Αλεξανδρούπολη.

Θα στοιχηματίζαμε λοιπόν ότι αργά ή γρήγορα θα πληροφορηθούμε θετικά νέα, που άπτονται της υλοποίησης της επένδυσης στην Αλεξανδρούπολη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v