Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 11 2017

O «άγρυπνος» Σόιμπλε και οι Στουρνάρας, Ντάισελμπλουμ

Η χθεσινή ήταν η τελευταία παρουσία του κ. Σόιμπλε ως υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Ecofin). Αξίζει λοιπόν να αναφερθούμε σε ένα ακόμη περιστατικό, που δείχνει τον χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου.

Στα τέλη του πρώτου εξαμήνου το 2014, o τότε υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας ήθελε να αφήσει το στίγμα της ελληνικής προεδρίας, με την έγκριση της τραπεζικής ενοποίησης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εχοντας προηγουμένως συνεννοηθεί με τον κ. Σόιμπλε, ο κ. Στουρνάρας με συνοδεία τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, που ήταν πρόεδρος του Eurogroup, πήραν το αυτοκίνητο και οδήγησαν από τις Βρυξέλλες στο Στρασβούργο για να μιλήσουν με τους αρμόδιους του Ευρωκοινοβουλίου, ώστε να κλείσει το θέμα της ενοποίησης.

Αυτό έγινε αλλά οι συνομιλίες κρατούσαν επί 12 ώρες και πάνω και ενίοτε προέκυπταν διαφωνίες, με αποτέλεσμα να διακόπτονται για να επικοινωνήσουν με τη γερμανική πλευρά, ώστε οι κ.κ. Ντάισελμπλουμ, Στουρνάρας να είναι καλυμμένοι.

Οι συνομιλίες ξεκίνησαν σε κάποιο σημείο μεσημέρι και απόγευμα της μιας μέρας και ολοκληρώθηκαν στις 5 ώρα το πρωί την επομένη.

Οπως είχε δεσμευθεί, ο κ. Στουρνάρας πήρε στο κινητό τον κ. Σόιμπλε για να του πει τα νέα, δηλαδή ότι ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι συνομιλίες.

Δεν πρόλαβε να χτυπήσει το κινητό του Γερμανού υπουργού μια φορά και αμέσως το σήκωσε στις 5 το πρωί, εντυπωσιάζοντας τον σημερινό διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κ. Σόιμπλε είπε πως περίμενε το τηλεφώνημα και δεν είχε κοιμηθεί, για να ενημερώσει εν συνεχεία την κα Μέρκελ.

Το περιστατικό δείχνει μια πλευρά του χαρακτήρα του πιο παλιού πολιτικού και νέου προέδρου της γερμανικής Βουλής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v