Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 24 2017

Ενστάσεις Θεσμών στην κατάργηση της φοροαπαλλαγής για ιατρικές δαπάνες

Οι Θεσμοί, δηλαδή η Κομισιόν, το ESM, η EKT και το ΔΝΤ, έχουν δώσει την ευλογία τους στο προϋπολογισμό του 2018 που κατατέθηκε πριν λίγες μέρες και προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,8% του ΑΕΠ έναντι 2,4% φέτος.

Ομως, πίσω από τις πόρτες και σε κατ' ιδίαν συνομιλίες τους με τρίτους, κάποιοι από την ευρωπαϊκή πλευρά των θεσμών έχουν ενστάσεις για ένα μέτρο του προϋπολογισμού και συγκεκριμένα την κατάργηση της φοροαπαλλαγής για τις ιατρικές δαπάνες την επόμενη χρονιά.

Αν τους πιστέψουμε, οι ίδιοι ισχυρίζονται πως η κατάργηση της φοροαπαλλαγής ήταν πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς, ενώ οι ίδιοι το μόνο που ζήτησαν ήταν η επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου. Σύμφωνα με αυτούς, το μέτρο ενθαρρύνει την φοροδιαφυγή γιατί δεν έχουν κίνητρο οι ασθενείς να ζητήσουν απόδειξη από τους γιατρούς για τις υπηρεσίες που τους παρέχουν. Επιπλέον, μπορεί να στερήσει έσοδα από το ασφαλιστικό σύστημα με τον τρόπο που υπολογίζονται οι εισφορές.

Γι' αυτούς τους λόγους εμφανίζονται να διαφωνούν με την κατάργηση της φοροαπαλλαγής για τις ιατρικές δαπάνες που έχει ήδη περιορισθεί αρκετά τα προηγούμενα χρόνια, αφού αφορά εισοδήματα κάτω των 20.000 ευρώ αν δεν κάνουμε λάθος.

Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό για την κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v