Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 27 2017

Επενδύσεις: Προσπαθούν μεν αλλά…

Αν κάποιος ερχόταν για πρώτη φορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα και δεν γνώριζε τίποτα για την πορεία των επενδύσεων, θα γινόταν μάρτυρας αντιφατικών δηλώσεων για το θέμα.

Η μεν αντιπολίτευση θα τόνιζε πως δεν γίνεται τίποτα, γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να προωθήσει τις επενδύσεις, γιατί είναι αντίθετο στο DNA της. Η δε κυβέρνηση θα μιλούσε για έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον σε διαφόρους τομείς από το εξωτερικό, ενώ θα παρέθετε τα νούμερα για την αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων που καταγράφεται στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πώς όμως αντιμετωπίζουν το θέμα στελέχη ξένων οίκων, funds που επισκέπτονται την Ελλάδα;

Κατ’ αρχάς αυτοί γνωρίζουν για τα προβλήματα των δύο πιο προβεβλημένων επενδύσεων στη χώρα μας, δηλαδή εκείνη στο Ελληνικό και την Eldorado Gold στη Χαλκιδική. Μετά από συζητήσεις που έχουν με κυβερνητικούς αξιωματούχους συνήθως καταλήγουν στο συμπέρασμα, με βάση το δείγμα που έχουμε υπόψη μας, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί μεν αλλά δεν είναι αποτελεσματική.

Υπάρχει μια επιτροπή που συνεδριάζει στο Μαξίμου για επενδυτικά θέματα κάθε εβδομάδα κι αν δεν συμφωνούν, συγκαλείται άλλη σύσκεψη με τη συμμετοχή  του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. «Προσπαθούν», είναι η επωδός, με την προσθήκη ότι είναι σημαντικό να ξεκινήσει το Ελληνικό, γιατί έχει υψηλό προφίλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v