Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 2 2018

Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι

Οι περισσότεροι ή καλύτερα όλοι σχεδόν έχουν ξεχάσει το εμπάργκο που επέβαλε η ΕΕ πριν από μερικά χρόνια στη Ρωσία για τα γεγονότα στην Ουκρανία και την προσάρτηση της Κριμαίας.

Η Ελλάδα δεν ήταν ευχαριστημένη με εκείνη την απόφαση καθώς αρκετά ελληνικά αγροτικά προϊόντα εξάγονταν στη ρωσική αγορά. Μάλιστα η τάση ήταν αυξητική καθώς οι Ρώσοι εμφανίζονταν να αναγνωρίζουν την ανώτερη ποιότητα των ελληνικών προϊόντων έναντι άλλων, π.χ. τουρκικών. Επιπλέον, οι Ρώσοι πλήρωναν ντούκου και σε ρευστό τους Ελληνες παραγωγούς.

Ασφαλώς, δεν ισχυριζόμαστε ότι έχουμε εικόνα από όλες τις περιοχές της χώρας που εξάγουν τέτοια προϊόντα. Όμως, η εικόνα που έχουμε από κάποιες, π.χ. Ηλεία, δείχνει την ίδια πατέντα. Διακίνηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων μέσω εταιρειών που έχουν ιδρυθεί στην Αλβανία και τη Σερβία. Κοινώς, τριγωνικές συναλλαγές.

Φανταζόμαστε ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν ακούμε έντονες διαμαρτυρίες  για το εμπάργκο στη Ρωσία.

Πάντως,  ο πρωθυπουργός το χρησιμοποίησε σχετικά πρόσφατα ως παράδειγμα απέναντι σε ξένο ηγέτη για να δείξει πως  η χώρα συμμορφώνεται  με κοινές αποφάσεις σε επίπεδο ΕΕ, παρότι έχουν κόστος γι’ αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v