Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 15 2018

Ποιες χώρες θα έπληττε η εξαφάνιση του bitcoin

To bitcoin είναι το δολάριο των ψηφιακών νομισμάτων ή crypto-currencies όπως είναι ευρύτερα γνωστά.

Η εντυπωσιακή πορεία της τιμής του bitcoin την προηγούμενη χρονιά το έκανε ευρύτερα γνωστό και συνέβαλε στη δημιουργία ή καλύτερα στην ενίσχυση μιας ολόκληρης επενδυτικής κατηγορίας.

Στον διεθνή Τύπο έχει γραφτεί πολλές φορές πως ένα μεγάλο μέρος της ζήτησης για bitcoin και τα αποκαλούμενα alt coins προέρχεται από την Ασία. Όμως, ένα ερώτημα που χρήζει απάντησης είναι ποιες είναι εκείνες οι χώρες που θα επηρεάζονταν περισσότερο, αν το bitcoin εξαφανιζόταν για κάποιο λόγο;

Σύμφωνα με τη Citi Research, η Ρωσία, η Νέα Ζηλανδία και η Νιγηρία θα αισθάνονταν περισσότερο τις επιπτώσεις. Κι αυτό γιατί οι ανωτέρω χώρες έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην κεφαλαιοποίηση του bitcoin ως ποσοστού του ΑΕΠ τους.

Ειδικότερα, το μερίδιο του bitcoin στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ρωσίας ξεπερνούσε το 5% την προηγούμενη εβδομάδα ενώ της Νέας Ζηλανδίας πλησίαζε το 4% και της Νιγηρίας ήταν πάνω από το 3% του ΑΕΠ.

Ακολουθούν η Ουκρανία, η Κένυα και η Βρετανία, η Νορβηγία, το Πακιστάν, το Χονγκ Κονγκ, η Μαλαισία, η Σουηδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ταϊλάνδη και η Αυστραλία.

Η Κίνα και ιδίως οι ΗΠΑ φέρονται να έχουν μικρό ποσοστό του ΑΕΠ σε bitcoin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v