Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 4 2018

Τσιμέντο να γίνει το 2018;

Η δραματική υποχώρηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στη χώρα μας από την περίοδο 2006-2007 έχει μειώσει κατακόρυφα την κατανάλωση τσιμέντου.

Στο αποκορύφωμα της οικοδομικής δραστηριότητας, η κατανάλωση έφθανε τα 11,5 εκατ. τόνους ετησίως, ενώ τώρα έχει υποχωρήσει στα 2,4 εκατ. τόνους, σύμφωνα με άτομα του κλάδου. Θα πρέπει να πάει κάποιος πίσω στο μακρινό 1962, για να συναντήσει τα τωρινά επίπεδα ετήσιας κατανάλωσης τσιμέντου.

Όμως, τι επιφυλάσσει το 2018;

Στασιμότητα και ίσως μια μικρή πτώση της κατανάλωσης προβλέπουν οι ειδικοί του κλάδου. Κι αυτό παρά το γεγονός  ότι η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί για δεύτερη χρονιά στη σειρά, ενώ υπάρχουν κάποια φωτεινά σημάδια δραστηριότητας στον ξενοδοχειακό κλάδο σε κάποια νησιά.

Όμως, η αναμενόμενη μείωση της δημόσιας κατασκευαστικής δραστηριότητας δεν μπορεί να αναπληρωθεί εύκολα καθώς η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εκτιμάται πως δεν θα ανακάμψει αισθητά.

Σημάδι ελπίδας; Κάποια μεγάλα έργα όπως το Ελληνικό, που μπορεί να μπουν σε ρότα κατασκευής φέτος και τα επόμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v