Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 19 2018

Στις μαρίνες, οι ιδιωτικοποιήσεις αναστενάζουν

Είναι από τα πράγματα που προσπερνάμε συχνά χωρίς να τους δίνουμε σημασία, αλλά δεν θα έπρεπε.

Χθες, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε μια ακόμη παράταση προθεσμίας στην υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παραχώρηση υπηρεσιών λειτουργίας λιμένων και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Χίου.

Είχε προηγηθεί κάτι το αντίστοιχο για τη μαρίνα στον Άλιμο. Μιλάμε για απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος και για περιουσιακά στοιχεία, δηλαδή μαρίνες, που δεν είναι περίπλοκα. Κι όλα αυτά λίγες μέρες πριν το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, που η ελληνική πλευρά θα ήθελε να δείξει ότι έχει προχωρήσει κάποιες διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Αφήνουμε στην άκρη τις όποιες εύλογες αντιδράσεις από συμμετέχοντες που έσπευσαν να ετοιμάσουν τους φακέλους τους εγκαίρως και βρέθηκαν να κινδυνεύουν να πρέπει να ξαναεκδώσουν κάποια έγγραφα, μετά την παράταση των προθεσμιών.

Όμως, δεν μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη τις άσχημες εντυπώσεις που δημιουργούν τέτοιες πρακτικές στις κοινοτικές αρχές που τις βλέπουν και θεωρούν ότι τους δουλεύουμε. Κοινώς, βρίσκουμε τρόπους να καθυστερούμε, γιατί δεν θέλουμε να γίνουν κάποια πράγματα. Ακόμη κι αν δεν είναι έτσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v