Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 4 2018

Η ελληνική ώρα της καναδικής DBRS που «έσωσε» την Πορτογαλία

Ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS είναι λιγότερο γνωστός από τον S&P, τη Moody’s και τη Fitch Ratings.

Όμως, η DBRS αποδείχθηκε πιο καθοριστική στην περίπτωση της Πορτογαλίας, διατηρώντας την αξιολόγηση της χώρας στον αφρό, δηλαδή στην επενδυτική βαθμίδα, όταν οι μεγάλοι οίκοι την είχαν στα «σκουπίδια».

Μ’ αυτό τον τρόπο, η DBRS έδωσε πάτημα στην ΕΚΤ να συνεχίσει να αποδέχεται τα ομόλογα της Πορτογαλίας ως ενέχυρο για πράξεις αναχρηματοδότησης των τραπεζών της τελευταίας, προσφέροντάς τους φθηνή ρευστότητα.

Φαίνεται λοιπόν πως ήρθε η ώρα, η DBRS να αξιολογήσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα και ο καναδικός οίκος να ανακοινώσει την ετυμηγορία του για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, προχωρώντας λογικά σε αναβάθμιση. Κι αυτό γιατί η DBRS υστερεί σημαντικά έναντι των άλλων οίκων αφού αξιολογεί την Ελλάδα ως CCC (high) έναντι Β του S&P και της Fitch και Β3 της Moody’s.

Από εδώ και πέρα, ο καναδικός οίκος θα είναι πιο τακτικός στην αξιολόγηση της Ελλάδας, αφού όλα δείχνουν ότι αποκτά ανάλογη σχέση με εκείνη των S&P, Moody’s και Fitch με την Ελληνική Δημοκρατία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v