Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εταιρίες και τα προϊόντα

Οι εταιρίες και τα προϊόντα

Οι εταιρίες και τα προϊόντα
Cosmote:  Εντυπωσιακή πορεία σε Ελλάδα και ΝΑ. Ευρώπη

Σταθερά στην πρώτη θέση στον κλάδο της στην Ελλάδα και επιτυγχάνοντας εντυπωσιακή ανάπτυξη σε όλες τις χώρες της ΝΑ. Ευρώπης όπου δραστηριοποιείται, η Cosmote, μέλος του ομίλου ΟΤΕ, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της εντός και εκτός συνόρων. Δέκα χρόνια μετά την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας, η Cosmote αποτελεί τον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με την ευρύτερη παρουσία στη ΝΑ. Ευρώπη, καθώς εκτός από την Ελλάδα δραστηριοποιείται σε τέσσερις ακόμα χώρες: στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, στην πΓΔΜ και στη Ρουμανία, με τις θυγατρικές της AMC, Globul, Cosmofon και Cosmote Ρουμανίας αντίστοιχα.

Η εντυπωσιακή πορεία του ομίλου αντικατοπτρίζεται και στις οικονομικές επιδόσεις του, καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2008 κατέγραψε ενίσχυση 13,2% στα καθαρά κέρδη του σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2007, ενώ τα καθαρά κέρδη της εταιρείας στην Ελλάδα ενισχύθηκαν κατά 18,7%, ποσοστό αύξησης μεγαλύτερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου, ξεπερνώντας για το τρίμηνο τα 82 εκατ. ευρώ.

Τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 8,7% το α΄ τρίμηνο και το ενοποιημένο περιθώριο ΕΒΙΤDA κατά 11,5%, ενώ το περιθώριο ΕΒΙΤDA για τον όμιλο βελτιώθηκε κατά 0,8 ποσοστιαία μονάδα. Σημαντική ήταν η άνοδος των εσόδων και στην Ελλάδα, κατά 8,8% στα 424,4 εκατ. ευρώ.

Δυναμική προσέλκυση νέων πελατών

Εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις και σε επίπεδο πελατών. Προσθέτοντας συνολικά περίπου ένα εκατομμύριο νέους συνδρομητές μέσα σε τρεις μήνες, ο όμιλος Cosmote μετρά πλέον 16,5 εκατομμύρια πελάτες. Στην «ώριμη» αγορά της Ελλάδας η Cosmote εδραίωσε την ηγετική θέση της, κατέχοντας πλέον σχεδόν το 40% της αγοράς με 6,53 εκατομμύρια συνδρομητές και προσελκύοντας 260.000 νέους πελάτες το πρώτο τρίμηνο του 2008.

Σημαντική πρόοδο και πρωτιές καταγράφουν σταθερά οι θυγατρικές του ομίλου, αποδεικνύοντας τη δυναμική τους σε ένα αυξανόμενα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σημαντικό μερίδιο των καθαρών νέων συνδέσεων του ομίλου Cosmote για το τρίμηνο προέρχεται από τις εταιρείες του στη ΝΑ. Ευρώπη. Μετρώντας κάτι παραπάνω από δύο χρόνια στη ρουμανική αγορά, η Cosmote Ρουμανίας προσέλκυσε 622 χιλιάδες νέους πελάτες κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, διατηρώντας εντυπωσιακό προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της.

Στη Βουλγαρία, η Globul πρόσθεσε 5.000 νέους πελάτες, προσεγγίζοντας το ορόσημο των 4 εκατομμυρίων, αν και η μεγαλύτερη επιτυχία της εταιρείας συνίσταται στο ότι κατάφερε να μειώσει ακόμη περισσότερο την ψαλίδα συμβολαίου - καρτοκινητής στην πελατειακή σύνθεσή της. Στην Αλβανία, η AMC εδραίωσε περαιτέρω την κυριαρχία και το μερίδιό της στην εγχώρια αγορά κινητής, αυξάνοντας την πελατειακή βάση της κατά 28 χιλιάδες και συνεχίζοντας τις ισχυρές οικονομικές επιδόσεις της, ενώ στην πΓΔΜ η Cosmofon ενίσχυσε την πελατειακή βάση της κατά 24,3%.

Με τη Γερμανός να ενισχύει τον ρόλο της ως οχήματος προσέλκυσης νέων πελατών για τον όμιλο -το 68% των καθαρών νέων συνδέσεων για το τρίμηνο προήλθε από αυτήν- η Cosmote κερδίζει σταθερά έδαφος και αυξάνει το μερίδιό της στην ευρύτερη αγορά της ΝΑ. Ευρώπης.

Ένα βήμα μπροστά στο mobile broadband

H Cosmote, ορίζοντας τις εξελίξεις στην κινητή ευρυζωνικότητα (mobile broadband) στην ελληνική αγορά, ανακοίνωσε πρόσφατα την εμπορική διάθεση της πιο γρήγορης ασύρματης πρόσβασης στο Internet στην Ελλάδα, με ταχύτητες λήψης δεδομένων έως 7,2 Mbps, αλλά και τις φθηνότερες χρεώσεις της αγοράς, με τα νέα οικονομικά προγράμματα Cosmote Internet On The Go. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ευρυζωνικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, με το δίκτυο 3G της να καλύπτει περισσότερο από το 80% του ελληνικού πληθυσμού.


Altec: Πακέτα που δελεάζουν

ΠΑΚΕΤΟ INTERNET JETPAK
• Ταχύτητα ADSL έως 24 Mbps.
• Τιμή 9,90 ευρώ/μήνα για έναν ολόκληρο χρόνο.
• Η προσφορά ισχύει από 6 έως 21 Ιουνίου.
• Καλέστε στο 13813 ή μπείτε στο www.altectelecoms.gr.

ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ INTERNET

• Altecnet ADSL 2 Μbps: συνδρομή αορίστου χρόνου 15,99 ευρώ ανά μήνα.
• Altecnet ADSL 24 Mbit: συνδρομή αορίστου χρόνου 19,99 ευρώ ανά μήνα.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 2PLAY: ADSL i-Call Unlimited
• Ταχύτητα 24 Mbps και δωρεάν απεριόριστες εθνικές κλήσεις με 29,50 ευρώ/μήνα.
• Ταχύτητα 24 Mbps και δωρεάν απεριόριστες εθνικές και διεθνείς κλήσεις (Ζώνη 1) με 33,99 ευρώ/μήνα.
• Δωρεάν εξοπλισμός wifi ADSL 2+ VoIP Router.
• Δωρεάν ασύρματο τηλέφωνο Dect.
• 3 σταθεροί αριθμοί.


VOIP ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
1. i-Call Easy Box
• Με οποιονδήποτε πάροχο ADSL και αν έχει ο πελάτης.
• Δωρεάν απεριόριστες εθνικές κλήσεις με 11,50 ευρώ/μήνα.
• Δωρεάν απεριόριστες εθνικές και διεθνείς κλήσεις (Ζώνη 1) με 15,99 ευρώ/μήνα.
• Δωρεάν εξοπλισμός wifi ADSL 2+ VoIP Router.
• Δωρεάν ασύρματο τηλέφωνο Dect.
• 3 σταθεροί αριθμοί.

2. i-Call Easy 500
• Για 500 λεπτά δωρεάν εθνικές κλήσεις τον μήνα και έναν σταθερό αριθμό 6,5 ευρώ/μήνα!

3. i-Call Easy Gr
• Για απεριόριστες εθνικές κλήσεις και έναν σταθερό αριθμό 11,5 ευρώ/μήνα.

4. i-Call Easy Unlimited
• Για απεριόριστες εθνικές και διεθνείς κλήσεις (Ζώνη 1) 15,99 ευρώ/μήνα.

5. Υπηρεσίες για επαγγελματίες i-Call Office 1000
• Για 1.000 λεπτά εθνικές κλήσεις συν τρεις σταθεροί αριθμοί (i-CallIn) για 3 γραμμές 11,50 ευρώ/μήνα.

Forthnet: Broadband πρόσβαση σε όλους, σχεδόν από παντού!

Η Forthnet είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και σήμερα εξυπηρετεί περισσότερες από 130 χιλιάδες οικογένειες μέσω του ιδιόκτητου δικτύου της. Στρατηγικός στόχος της είναι η παροχή broadband υπηρεσιών προσιτών σε όλους, σχεδόν από παντού, ενώ βασικό μέλημά της αποτελεί πάντα η ολοκληρωμένη, ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών της.

Το 2008 είναι ένα πολύ σημαντικό έτος για τη Forthnet. Στις αρχές του χρόνου ολοκληρώθηκε η νέα μετοχική σύνθεσή της, με τη συμμετοχή της εταιρείας Forgendo Limited στο μετοχικό της κεφάλαιο κατά 21%. Λίγους μήνες αργότερα η Forthnet έκλεισε συμφωνία εξαγοράς της ψηφιακής πλατφόρμας Nova. Πρόκειται για επιχειρηματική κίνηση μείζονος σημασίας, που ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο τη θέση της εταιρείας στην εγχώρια broadband αγορά και κατοχυρώνει την κυριαρχία της και στον τομέα των συνδυασμένων υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, broadband ADSL και τηλεόρασης - περιεχομένου (3play).

Πέραν όμως των αξιόπιστων, διαφοροποιημένων και οικονομικών υπηρεσιών της, η Forthnet είναι η μόνη ιδιωτική εταιρεία παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών που έχει προχωρήσει στη δημιουργία αλυσίδας καταστημάτων με την επωνυμία της. Σήμερα 60 καταστήματα Forthnet έχουν ανοίξει τις πύλες τους σε 40 πόλεις της χώρας και προσφέρουν σε κάθε ελληνική οικογένεια τη δυνατότητα να ζήσει πραγματικά την εμπειρία του broadband και να γνωρίσει από πρώτο χέρι τις πολυδιάστατες δυνατότητες της ευρυζωνικότητας.

Με τα εξειδικευμένα καταστήματα broadband, η εταιρεία έρχεται ακόμα πιο κοντά στους καταναλωτές και στους πελάτες της, προσφέροντας ποιοτική προσωπική εξυπηρέτηση, με όχημα το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό. Σε πρώτο επίπεδο, στόχος είναι έως το τέλος του έτους τουλάχιστον 100 καταστήματα Forthnet να βρίσκονται σε λειτουργία σε όλη τη χώρα.

Παρόμοια αναπτυξιακή πορεία ακολουθεί και το ιδιόκτητο δίκτυο της εταιρείας. Η Forthnet, πιστή στον στρατηγικό στόχο της για παροχή broadband υπηρεσιών με ιδιόκτητες υποδομές στο 85% του συνόλου της ελληνικής επικράτειας, υλοποιεί το μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο ιδιωτικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας στη χώρα μας, ύψους 253 εκατ. ευρώ. Στην παρούσα φάση το ιδιόκτητο δίκτυο Forthnet καλύπτει το 90% των νοικοκυριών στην Αττική, την πλειονότητα των περιοχών της Θεσσαλονίκης και περισσότερες από 50 πόλεις.

Σημαντικές είναι οι επενδύσεις της εταιρείας και στην ανάπτυξη του δικτύου Forthnet HotSpot, του μεγαλύτερο δικτύου σημείων ασύρματης πρόσβασης στη χώρα μας. Σήμερα 200 Forthnet HotSpot λειτουργούν κυρίως σε επιχειρήσεις εστίασης, τουρισμού και διασκέδασης, ενώ έως το τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα έχουν ξεπεράσει τα 300. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο δίκτυο Forthnet HotSpot συγκαταλέγονται τα Starbucks, τα Kitchen Bar, τα McDonalds, η αλυσίδα ξενοδοχείων Sbokos, το ξενοδοχείο Porto Carras και πλήθος άλλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και εταιρείες εστίασης σε όλη την Ελλάδα, όλα τα καταστήματα Forthnet, το σύνολο του στόλου των Μινωικών Γραμμών και το Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου.

Η Forthnet, η εταιρεία που έφερε το Internet στην Ελλάδα, έχει αποδείξει την αξιοπιστία και την κυριαρχία της στον εγχώριο τηλεπικοινωνιακό κλάδο. Με σαφή, πελατοκεντρική και καινοτόμα στρατηγική, η Forthnet κινείται πάντα με άξονα την παροχή broadband υπηρεσιών υψηλού επιπέδου συνδυασμένων με ποιοτική, ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση. 


ΒROADBAND ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ FORTHNET: ΑΠΛΑ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

• Forthnet 2play: Στην αγορά των συνδυασμένων υπηρεσιών τηλεφωνίας και Internet, η Forthnet κατέχει ηγετική θέση. Η υπηρεσία Forthnet 2play καλύπτει πλήρως και οικονομικά τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες κάθε ελληνικής οικογένειας, προσφέροντας δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις προς όλα τα σταθερά δίκτυα της χώρας αλλά και 24 χωρών του εξωτερικού, καθώς και broadband Internet έως 24 Mbps.

• Forthnet ADSL Economy: Μία υπηρεσία που διατίθεται αποκλειστικά στις περιοχές τις οποίες καλύπτει το ιδιόκτητο δίκτυο της Forthnet και απευθύνεται σε αυτούς που ενδιαφέρονται πρωτίστως για υπηρεσίες ADSL, ενώ στο σταθερό τους τηλέφωνο κυρίως δέχονται παρά πραγματοποιούν κλήσεις. Μεταφέροντας την τηλεφωνική γραμμή τους στο ιδιόκτητο δίκτυο της Forthnet, οι συνδρομητές της υπηρεσίας Forthnet ADSL Economy απολαμβάνουν broadband ADSL σε ταχύτητα έως 24 Mbps, πληρώνοντας μόνο γι’ αυτό! Τηλεφωνικές κλήσεις δέχονται κανονικά, ενώ για κλήσεις τις οποίες ενδεχομένως να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι ισχύει ο βασικός τιμοκατάλογος σταθερής τηλεφωνίας Forthnet.

• Forthnet ADSL: Η υπηρεσία Forthnet ADSL διατίθεται εντός και εκτός δικτύου Forthnet και προσφέρει broadband ADSL σε ταχύτητες έως 24 Mbps.

• Forthnet Telephony: Οι συνδρομητές της υπηρεσίας Forthnet Telephony απολαμβάνουν δωρεάν απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις προς όλους τους γεωγραφικούς αριθμούς στην Ελλάδα, κάθε μέρα, όλη μέρα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Forthnet, στο πλαίσιο της παροχής broadband πρόσβασης σχεδόν από παντού, προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές των ευρυζωνικών υπηρεσιών της δωρεάν ασύρματη πρόσβαση από όλα τα Forthnet HotSpot!

ON: Τεχνολογική υπεροχή - Μοναδικές καινοτομίες

Με την τεχνολογία και το δίκτυο νέας γενιάς της On Telecoms η ζωή μας γίνεται μέρα με τη μέρα πιο συναρπαστική. Με συνεχείς επενδύσεις στην τεχνολογία και στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών της η On Telecoms είναι η πρώτη που έφερε τη φαντασία στο σπίτι μας, συνδυασμένη με την τεχνολογική υπεροχή και με μοναδικές καινοτομίες.
Η πρώτη και μοναδική στην ελληνική αγορά που προσφέρει δωρεάν απεριόριστη τηλεφωνία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πραγματικά γρήγορο και σταθερό Internet έως 16 Mbps και τις πιο εξελιγμένες υπηρεσίες ψηφιακής τηλεόρασης.

Τώρα η On Telecoms πάει την τηλεόραση ακόμα πιο μπροστά και παρουσιάζει νέες, πρωτοποριακές υπηρεσίες και ακόμα πιο πλούσιο περιεχόμενο. H εξαιρετική ψηφιακή ποιότητα, το διαδραστικό στοιχείο και οι καινοτόμες εφαρμογές αποτελούν ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με την ΟΝ μπορεί να απολαύσει κανείς όλες τις πρωτοποριακές δυνατότητες που προσφέρει η υπηρεσία On ΤV και η τηλεοπτική ψυχαγωγία παίρνει νέες διαστάσεις:

On Live Εvents: Ζωντανή μετάδοση δημοφιλών αθλητικών και ψυχαγωγικών events στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ελεύθερα κανάλια On: Tα επίγεια ψηφιακά και δημοφιλή ξένα κανάλια (ειδησεογραφικά, ψυχαγωγίας και μουσικά), με ψηφιακή ποιότητα εικόνας και ήχου.

Συνδρομητικά κανάλια On: Μία επιλογή από τα πιο δημοφιλή θεματικά κανάλια (ντοκιμαντέρ, αθλητικά, παιδικά, κινηματογραφικά, μουσικά, αισθησιακά και άλλα).

On Rec: Υπηρεσία που αποθηκεύει όλο το πρόγραμμα των τελευταίων τριών ημερών των ελληνικών καναλιών, για να μη χάνεις ποτέ τα αγαπημένα σου προγράμματα.

Οn Multiplex: Το πρώτο κινηματογραφικό κανάλι, με τα blockbuster του On Cinema, που σου προσφέρει τη δυνατότητα να δεις την ταινία που σε ενδιαφέρει όποτε εσύ το επιθυμείς.

On Cinema: Η προσωπική σου ταινιοθήκη με περισσότερες από 1.200 ταινίες και 20 τηλεοπτικές πρεμιέρες κάθε μήνα.

On TV Games: Η νέα υπηρεσία που φέρνει μερικά από τα γνωστότερα παιχνίδια για όλη την οικογένεια στην τηλεόρασή σου.

ΝOVA: Όλα τα κανάλια της NOVA χωρίς επιπλέον εξοπλισμό (με χωριστή συνδρομή).
...και βεβαίως όλα τα κύρια ελληνικά κανάλια με ψηφιακή ποιότητα (χωρίς τη χρήση κεραίας).
Τα συνδρομητικά πακέτα τηλεόρασης είναι διαθέσιμα σε όλους τους συνδρομητές της On Telecoms, που έχουν αγοράσει τις υπηρεσίες τηλεόρασης της On.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, έχει σχεδιαστεί μια σειρά καινοτόμων πακέτων τηλεφωνίας και Internet, προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα, τα εταιρικά πακέτα συνδυάζουν:
• Τηλεφωνικές γραμμές (απαλλαγή από τα πάγια ΟΤΕ).
• Δωρεάν χρόνο ομιλίας προς αστικούς, υπεραστικούς και προς μέχρι και 36 διεθνείς προορισμούς.
• Άκρως ανταγωνιστικές χρεώσεις για κλήσεις προς κινητά.
• Broadband έως 16 Mbps/2 Mbps (υψηλότερη upload ταχύτητα στην αγορά).
• Εξειδικευμένες λύσεις για μεγάλους οργανισμούς που συνδυάζουν τηλεφωνία πολλών γραμμών, συμμετρικό broadband καθώς και υπηρεσίες data για εταιρείες με πολλά υποκαταστήματα.
• Εξειδικευμένο τμήμα τεχνικής εξυπηρέτησης, που απαντά μόνο σε εταιρικούς πελάτες χωρίς αναμονές.

Πρόσφατα ανακοίνωσε δύο νέες υπηρεσίες:
1. Multinumbering - Διεθνείς αριθμοί: Η υπηρεσία επιτρέπει στον συνδρομητή να δρομολογεί τις κλήσεις που δέχεται σε διεθνή αριθμό στον δικό του αριθμό της On Telecoms.

2. ON the Mobile: Η υπηρεσία επιτρέπει στον συνδρομητή χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο και μέσω ενός σταθερού αριθμού (αριθμός ΟΝ Mobile) να καλεί προς διεθνείς προορισμούς (σταθερά) κι έτσι να επωφελείται από τον δωρεάν χρόνο ομιλίας και από τις άκρως χαμηλές χρεώσεις που η On Telecoms προσφέρει για διεθνείς κλήσεις.
Η Οn Telecoms, με ήδη 90.000 πελάτες μόνο στην Αττική, φιλοδοξεί και δεσμεύεται, στη νέα φάση ανάπτυξής της, να τιμήσει την προτίμηση του κοινού που την έφερε στη θέση της πιο γρήγορα αναπτυσσόμενης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας στην Ελλάδα και να πρωτοπορεί με προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία θα ξεπεράσουν κάθε φαντασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v