Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Είδε" τις 2.300 μονάδες και ...φοβήθηκε

Σταθεροποιείται κοντά στα χθεσινά επίπεδα η ελληνική αγορά, αφού προηγουμένως "δοκίμασε" τα επίπεδα των 2.300 μονάδων και παρά την ανοδική κίνηση των διεθνών αγορών. Απώλειες για ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, υπεραποδίδουν MIG, Πειραιώς.

Κοντά στα υψηλά ημέρας κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με υποαπόδοση αλλά θετικό βηματισμό και η Σοφοκλέους, με τον Γενικό Δείκτη, λίγα λεπτά πριν τις 16:20, να ξεπερνά το ψυχολογικό όριο των 2.300 μονάδων, κάτι που ενδοσυνεδριακά είχε να συμβεί από τη συνεδρίαση της 16/6/2009. 

Πλήν εντυπωσιακού απροόπτου, η Σοφοκλέους πάει να συμπληρώσει 6 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για το Γενικό Δείκτη και επτά συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για τον τραπεζικό δείκτη. 

Μπορεί σήμερα η αγορά να μην έχει τις βοήθειες της Εθνικής και του ΟΠΑΠ αλλά παραμένει ισχυρό το ενδιαφέρον για τους υπόλοιπους δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους ενώ άκρως επιλεκτικές κινήσεις σημειώνονται στις υπόλοιπες μετοχές του 20αρη αλλά και στα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα του ταμπλώ.  

Με κέρδη μεγαλύτερα του 4% μέχρι στιγμής ο τίτλος της MIG, του 3% Κύπρου ΜΡΒ και Intralot ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 2% κινούνται Alpha Bank, Πειραιώς και Μυτιληναίος.

Στο 2,5 προς 1 (περίπου) η αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v