Στοχευμένες συναλλαγές συντηρούν την αντίδραση

Κοντά στις «κορυφές» συντηρούνται ο Γ.Δ. και FT 20 για τον οποίο στοιχηματίζεται πλέον η υπέρβαση των 1.370. Με στοχευμένες συναλλαγές κυρίως σε τράπεζες, το ΧΑ κινείται στον προεκλογικό ρυθμό.

Κρατά η ανοδική αντίδραση και μαζί της συντηρείται το ενδεχόμενο καταγραφής «νέων υψηλών».

Με τις απαραίτητες βέβαια… επιρροές από τα όσα συμβαίνουν στην εγχώρια αγορά, αλλά και της θετικής διάθεσης που επικρατεί ακόμη στα ξένα χρηματιστήρια.

Και αυτή η κίνηση, επιχειρείται, για πολλοστή φορά, με αιχμή τις τράπεζες.

Ο Γ.Δ. διαμορφώνεται στις 2.565 μονάδες, ο FTSE-20 προς τις 1.350 μονάδες με περίπου ισόποση ποσοστιαία μεταβολή της τάξεως του 1,2-1,3%.

Ικανοποιητικές οι συναλλαγές, επαρκείς για να συντηρήσουν την αντίδραση από τη στιγμή μάλιστα που παραμένουν στοχευμένες σε τραπεζικές μετοχές και τίτλους – σηματωρούς της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Υψηλότερα οι τράπεζες με την Εθνική στα 22,49 ευρώ, τη Eurobank στα 9,82 ευρώ, την Alpha Bank στα 11,91 ευρώ, ενώ ακολουθούν ΤΤ, ΜΡΒ, Τράπεζα Κύπρου, Τράπεζα Πειραιώς.

Από τις μετοχές του 20άρη, η 3E κυμαίνεται στα 16,79 ευρώ, της ΔΕΗ στα 15,83 ευρώ, του Μυτιληναίου στα 5,88 ευρώ, της Motor Oil στα 10,53 ευρώ.

Σε ικανοποιητικό επίπεδο, συντηρείται και η σχέση ανοδικών προς καθοδικές, καθώς από την αρχή της συνεδρίασης η συνέχεια στην ανοδική αντίδραση των «βαριών χαρτιών» επηρέασε σταδιακά και μετοχές χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Πριν από λίγο ανοδικά κινούνταν περί τις 145-150 μετοχές.

Από την πρώτη κατηγορία μετοχών η Μοτοδυναμική κυμαίνεται στα 2,08 ευρώ, οι Αττικές Εκδόσεις στα 2,15 ευρώ, Νίκας στα 1,90 ευρώ, ΚΡΕΚΑ στα 1,16 ευρώ, Alapis στα 0,67 ευρώ, Βωβός στα 5,67 ευρώ, ΕΛΓΕΚΑ στα 1,14 ευρώ κ.α. από αυτήν την κατηγορία.

Δεδομένης της εικόνας της αγοράς, ζητούμενη θα ήταν πλέον η διαμόρφωση του FTSE-20 υψηλότερα της αντίστασης, στην οποία είχαμε αναφερθεί στο αρχικό μας σχόλιο, σε «κλείσιμο».

Σε αυτήν την περίπτωση, και με την προϋπόθεση πως δεν θα μεταβληθεί κάτι θεαματικά στα ξένα χρηματιστήρια αύριο – μεθαύριο «παίζεται» για τον 20άρη το επόμενο στοίχημα.

Το ενδεχόμενο υπέρβασης πλέον των 1.370 μονάδων στις επόμενες 1-2 συνεδριάσεις και η προοπτική ισχυροποίησης της βραχυπρόθεσμης ανοδικής φοράς παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Σε αυτήν την περίπτωση, όπως έχουμε αναφερθεί από την αρχή της σημερινής συνεδρίασης, ενδέχεται να υποχρεωθούμε να αναθεωρήσουμε τη βραχυπρόθεσμη τακτική μας για ακόμη πιο υψηλές τιμές, σε αυτή τη φάση της αγοράς.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v