ΧΑ: Ρυθμιστής της τάσης το ...Πεκίνο

Κινεζική στήριξη σε ελληνική οικονομία και Ελλάδα. Κλειδί η Α.Μ.Κ της Εθνικής, οι αγορές δικαιωμάτων από ξένους και ελληνικό Δημόσιο, με την Εκκλησία να αποφασίζει σήμερα την στάση της.

Συν Αθηνά και χείρα Κίνα, αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας με τον τίτλο να αποτυπώνει εύγλωττα τα της…Σινικής ψήφου εμπιστοσύνης.

Σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία τια την οικονομία και τη χώρα με σημαντικότερη- κατά την εκτίμηση μας- την στήριξη στα ελληνικά ομόλογα. Η Κίνα έχει ήδη αγοράσει ελληνικά ομόλογα και θα συμμετάσχει στην αγορά νέων ομολόγων, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Γουέν Τζιαμπάο, όπως αναφέρεται σε σχετικό θέμα του euro2day σε μία περίοδο που GS, HSBC, ΙΝG και SoGen, συστήνουν αγορές στους ελληνικούς τίτλους. Εκτιμώντας ότι οι υψηλές αποδόσεις αντισταθμίζουν το ρίσκο χρεοκοπίας. Περιβάλλον εμφανώς λιγότερο ασφυκτικό, απ΄ ότι πριν έναν-δύο μήνες (πόσω μάλλον στην κορύφωση της…επίθεσης) που μένει να φανεί πως θα επηρεάσει γενικότερα την κατάσταση.

Στο ΧΑ οι βασικοί δείκτες έχουν πιεσθεί στις 1.468,5 ο Γενικός, στις 703,7 ο Ftse20, οι τράπεζες μετρούν απώλειες 11,2% σε διάστημα 30 ημερών με την Εθνική να έχει χάσει την ίδια περίοδο 277% από τα 9,96 ευρώ. Βραχυπρόθεσμα η Εθνική, με την α.μ.κ, παραμένει σηματωρός της βραχυπρόθεσμης τάσης, σε μέγιστο βαθμό ο ρυθμιστής για τις αμέσως επόμενες ημέρες καθώς οι βασικοί δείκτες και μετοχές έχουν πιεστεί ασφυκτικά σε στενότατα όρια αντοχών. Με την σχετική διαδικασία σε εξέλιξη, αύριο είναι η τελευταία ημέρα άσκησης των δικαιωμάτων, ζητούνται επειγόντως "ανάσες" για τη μετοχή και τις τράπεζες, συνολικότερα.

Οι χαμηλές τιμές, που έχουν διαμορφωθεί για Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, Κύπρου αλλά Marfin Popular, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΑΤΕ "συγκλίνουν" προς την φάση που το οικονομικό επιτελείο θα δημοσιοποιήσει την έκθεση των συμβούλων για τις τράπεζες. Εάν προς τον συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, συντηρείται η τάση στα κύρια ξένα χρηματιστήρια (δηλαδή σε Wall και Φραγκφούρτη) τότε αρκετά ενδιαφέροντα ενδέχεται να δρομολογηθούν.
 
Λίγος χρόνος ακόμη χρειάζεται και περισσότερη υπομονή- απ΄ όση- έχουν δείξει μέχρι τώρα οι παίκτες καθώς φαίνεται ό τι το μεγαλύτερο μέρος της αρνητικής προεξόφλησης έχει απορροφηθεί και ενσωματωθεί γύρω από τις τρέχουσες τιμές. Τα…πονταρίσματα για άμεση επιστροφή στα χαμηλά των 1.414 και 1.383 μονάδων θα τολμούσαμε να πούμε πως δεν θα είναι πλέον τόσο εύκολα όσο ήταν το μέχρι τώρα short παιχνίδι.

Να δούμε επίσης τι μπορεί να "κρύβει" η κινητικότητα σε ΓΕΚ/Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, το τελευταίο θετικό σερί στον Τιτάνα, η συσσώρευση στον Ελλάκτορα καθώς το παρασκήνιο προοιωνίζεται ενδιαφέρουσες εξελίξεις σε πολλαπλά επίπεδα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v