Σοφοκλέους: Επιχείρηση υπέρβασης των 860 μονάδων

Υψηλότερα των 860 μονάδων κινείται το Χρηματιστήριο. Κέρδη άνω του 2% για ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, MIG, Μυτιληναίο. Υπεραποδίδει (+6%) η Intralot. Αρνητικό πρόσημο για Coca Cola, Tιτάνα. Ανεβάζει ταχύτητες ο τζίρος των συναλλαγών.

Δείχνουν να χάνουν τα αρχικά τους κέρδη οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές και να επιστρέφουν σε κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, με εναλλαγές προσήμων, ενώ στο Χ.Α. λίγο πριν συμπληρωθούν τρεις ώρες συνεδρίασης δείχνει να βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμα μία προσπάθεια υπέρβασης των 860 μονάδων.

Με μέχρι στιγμής υψηλό ημέρας τις 862,63 μονάδες, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 861 μονάδες με κέρδη 2,2%, ενώ σχετικά ενισχυμένος παρουσιάζεται ο τζίρος, που ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 5,6 εκατομμύρια αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές καθώς έχουν αλλάξει χέρια 50.000 τεμάχια του Τιτάνα στα 13,2 ευρώ και 11.964.050 warrants της Πειραιώς στο 0,41 ευρώ.

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η προσπάθεια ανοδικής υπέρβασης συντελείται με σύσσωμο σχεδόν τον 25άρη, αφού μόνο η μετοχή της ΕΕΕ κινείται με μικρές απώλειες 0,62%. Αντίθετα, πάντα από τις θεωρούμενες δεικτοβαρείς μετοχές ξεχωρίζει το +6,43% για την Intralot, το +5,26% για τη ΔΕΗ, το +4,74% για τη MIG, ενώ κέρδη μεγαλύτερα των 3 ποσοστιαίων μονάδων σημειώνουν Βιοχάλκο, Μυτιληναίος και Σωληνουργεία Κορίνθου.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αποκαρδιωτική η συναλλακτική δραστηριότητα για τον ΟΛΠ (455 τεμάχια) και τη Eurobank Properties (964 τεμάχια), ενώ με 4ψήφιο όγκο συναλλαγών κινούνται η ΕΥΔΑΠ και η Jumbo.

Αρκετές οι ενδιαφέρουσες κινήσεις χαμηλότερα του 25άρη. Τίτλοι που σημειώνουν αξιοπρόσεκτα κέρδη και τα συνδυάζουν με άξιες λόγου συναλλαγές είναι η Alco, η Forthnet, η Intracom, η Σιδενόρ, η Revoil και το Ιατρικό.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι η παραμονή του Δείκτη κοντά στο υψηλό ημέρας, και σίγουρα υψηλότερα των 850 μονάδων, και αυτή η προσπάθεια να συνδυαστεί με τουλάχιστον αξιοπρόσεκτη αύξηση των συναλλαγών.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v