Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Ανοδικά για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση κινείται το ΧΑ. Η ΕΕΕ και οι δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι διαμορφώνουν μέχρι στιγμής το θετικό κλίμα. Πάνω από τα 3 ευρώ επιστρέφει η ΕΤΕ. Επιφυλακτική εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Σε μικρές απώλειες έχουν γυρίσει οι μεγάλες χρηματιστηριακές αγορές, ενώ αντίθετα στο Χ.Α. φαίνεται να επικρατεί θετική διάθεση και σχετικά αυξημένες συναλλαγές.

Παρά το γεγονός ότι οι μετοχές του FTSE 25 δεν κινούνται όλες με την ίδια ταχύτητα, και ενώ τείνει να συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται κοντά στο μέχρι στιγμής υψηλό ημέρας, και πιο συγκεκριμένα στις 946,82 μονάδες, με κέρδη 0,8%. Σημειώνεται πως το Χ.Α. έρχεται από ανοδικό σερί τεσσάρων συνεχόμενων συνεδριάσεων. 

Ο τζίρος πλησιάζει τα 8,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 2,5 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 266.000 τεμάχια του ΟΠΑΠ στα 7,4750 ευρώ και 1.000.000 τεμάχια της Alpha Bank στο 0,53 ευρώ.

Πλησιάζει το 2 προς 1 η αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών, όμως ελάχιστες είναι οι μετοχές χαμηλότερα του 25άρη που συνδυάζουν ικανοποιητικές συναλλαγές και αξιόλογα κέρδη. Μεταξύ αυτών η ΕΛΒΑΛ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο Σαράντης, ο Fourlis, η ΣΙΔΕΝΟΡ, η Attica Bank και το Υγεία.

Μεταφερόμενοι στους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, και όπως προαναφέρθηκε, οι τίτλοι του FTSE 25 δεν κινούνται με την ίδια ταχύτητα και το μέχρι στιγμής θετικό πρόσημο του Δείκτη οφείλεται καθαρά στους δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους και στην ΕΕΕ.

Η τελευταία παρουσιάζει σχετικό αγοραστικό ενδιαφέρον, στον απόηχο του δημοσιεύματος των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η Coca Cola Hellenic Bottling Company αναμένεται να εισέλθει στον δείκτη FTSE 100 στο χρηματιστήριο της Βρετανίας.

Παραμένοντας στο ταμπλό του FTSE 25, αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής με μικρές απώλειες κινούνται Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank Properties, ΜΕΤΚΑ, ΟΤΕ, Τιτάν και Folli Follie Group, και πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Intralot, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Σωληνουργεία Κορίνθου.

Από την πλευρά των συναλλαγών, ξεχωρίζει η Alpha Bank με συναλλαγές που ξεπερνούν το 1,8 εκατ. τεμάχια, ενώ ακολουθεί η Πειραιώς με 1,77 εκατ. τεμάχια.

Υστερούν εντυπωσιακά σχετικά με τις συναλλαγές ο ΟΛΠ και ο Τιτάν, που κινούνται με τριψήφιο νούμερο τεμαχίων, ενώ με τετραψήφιο όγκο συναλλαγών κινούνται BIOXAΛKO, ΕΕΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank Properties, ΜΕΤΚΑ, Motor Oil, Jumbo, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Frigoglass και Folli Follie Group.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι το κλείσιμο του Δείκτη μέσα στη ζώνη των 950-975 μονάδων.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v