Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Οριακές κινήσεις για ΓΔ και blue chips

Σε εξαιρετικά στενό εύρος η κίνηση της Σοφοκλέους. Κέρδη για Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο. Απώλειες για Coca Cola, Folli Follie, Tέρνα Ενεργειακή. Ζητούμενο το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη άνω των 930 μονάδων.

Στάση αναμονής δείχνουν να τηρούν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, περιμένοντας το report για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος και σε εύρος μικρότερο των τεσσάρων μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α.

Πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, ο Δείκτης έχει προλάβει και έχει αλλάξει τέσσερις φορές πρόσημο, κινούμενος μεταξύ των 969,65 και των 933,36 μονάδων.

Το μόνο αξιοσημείωτο της συνεδρίασης είναι ότι ο τζίρος ξεπερνά τα 6,4 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 0,6 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές αφού έχουν αλλάξει χέρια 500.000 τεμάχια της Πειραιώς στο 1,17 ευρώ, ενώ το 50% της μέχρι στιγμής μικτής αξίας συναλλαγών αφορά μόλις δύο τίτλους, και πιο συγκεκριμένα τη μετοχή της Πειραιώς και το warrant της Alpha Bank.

Τίποτα το ιδιαίτερο χαμηλότερα του 25άρη, πλην ίσως του τίτλου της Κρι Κρι, που έχει ξεκινήσει τη συνεδρίαση με αξιοσημείωτο αγοραστικό ενδιαφέρον και αξιοπρόσεκτα κέρδη.

Στο ταμπλό των θεωρούμενων δεικτοβαρών μετοχών ελάχιστοι είναι οι τίτλοι που παρουσιάζουν μεταβολή μεγαλύτερη της μιας ποσοστιαίας μονάδας. Έτσι, με απώλειες μεγαλύτερες του 1% κινούνται η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και η Folli Follie Group και με κέρδη μεγαλύτερα του 1% η Εθνική, η Πειραιώς, η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΛΠ και η Σωληνουργεία Κορίνθου.

Απογοητευτική η μέχρι στιγμής συναλλακτική δραστηριότητα στο μεγαλύτερο κομμάτι από το ταμπλό του 25άρη, καθώς με τριψήφιο όγκο συναλλαγών κινείται ο ΟΛΠ και με τετραψήφιο ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank Properties, ΕΧΑΕ, Intralot, ΜΕΤΚΑ, Motor Oil, Jumbo, Σωληνουργεία Κορίνθου, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Τιτάν, Frigoglass και Folli Follie Group.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι το κλείσιμο του Δείκτη υψηλότερα των 930 μονάδων, η συναλλακτική δραστηριότητα που θα αφήνει κάποιες παρακαταθήκες για την επόμενη εβδομάδα και η σχετική κινητικότητα στη μεσαία και στη μικρότερη κεφαλαιοποίηση, που εδώ και πολλές συνεδριάσεις παραμένουν στο περιθώριο του ενδιαφέροντος.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v