Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Σιέστα» στο χρηματιστήριο

«Ήρεμη» μετά το προχθεσινό... σοκ η αγορά. Στις 1.180 μονάδες ενισχύεται ο Γ.Δ. στις 391 ο FT 25. Ενισχύονται MIG, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Eurobank Properties, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ. Απώλειες για ΕΤΕ, Coca Cola, Πειραιώς, Frigoglass.

Νηνεμία μετά τα τελευταία ακραία χρηματιστηριακά φαινόμενα. Στις προ... MSCI συνήθειές τους επανήλθαν οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες, η αγορά κάθεται λίγο χαμηλότερα, η διακύμανση των βασικών δεικτών επανέρχεται σε στενό εύρος και οι συναλλαγές υποχωρούν αρκετά.

Είναι ενδεικτικό πως λίγο μετά τις 13.45 ο τζίρος μόλις που ξεπερνούσε τα 30 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 19 εκατ. είχαν αλλάξει χέρια σε έξι μετοχές: σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Alpha Bank και βεβαίως στην Πειραιώς.

Ο Γενικός Δείκτης κυμαίνεται μεταξύ των 1.165,97 και των 1.182,36 μονάδων, ο FT 25 από τις 386,78 έως τις 392,71 και ο FT Mid στο εύρος των 1.155-1.171 μονάδων.

Όπως σημειώναμε στο προσυνεδριακό σχόλιό μας, η αγορά θα χρειαστεί λίγες συνεδριάσεις προκειμένου να αφομοιωθούν οι τελευταίες εξελίξεις, το... σοκ της προχθεσινής συνεδρίασης και η εκρηκτικότητα των προηγούμενων δύο ημερών.

Εάν αυτή η διαδικασία γίνει σε επίπεδα άνω των 1.140 μονάδων για τον Γ.Δ. και των 380, άντε 375 μονάδων για τον 25άρη, τότε η τάση δεν αλλάζει.

Στη μετοχή της Εθνικής σημαντικές συναλλαγές έγιναν με την προσέγγιση του χαμηλού ημέρας στα 4,40 ευρώ, στην Πειραιώς οι συναλλαγές γίνονται σε στενό εύρος μόλις 4 λεπτών του ευρώ, στο 1,55-1,59 ευρώ, ενώ η μετοχή της Alpha Bank υποχωρεί κατά 3,53%, περίπου όσο και το ΑΛΦΑτπ.

Ικανοποιητικές συναλλαγές σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα στις μετοχές των Μυτιληναίου, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, ΕΛΠΕ, ΜΕΤΚΑ, Intralot.

Μέτριο το ενδιαφέρον και στα μεσαία, απ' όπου ξεχωρίζουν κυρίως η Eurobank και δευτερευόντως η Attica Bank, η Fourlis, η J&P Άβαξ κι η ΧΑΛΚΟΡ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v