Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς χτύπησε… τσουνάμι τις τραπεζικές μετοχές

Το sell off στις τράπεζες οδήγησε τον ΓΔ στις 742 μονάδες. Εχασαν 15% της αξίας τους Πειραιώς και Eurobank, πτώση 12% για ΕΤΕ και 8% για Alpha. Τα stop loss, ο φόβος αυτοτροφοδοτούμενης πτώσης και η επιτάχυνση των stress test.

Πώς χτύπησε… τσουνάμι τις τραπεζικές μετοχές

Καθαρά πτωτική η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, με τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. να κινούνται μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και να ολοκληρώνουν την συνεδρίαση κοντά στο χαμηλό ημέρας, βάζοντας σε "μπελάδες" τους τεχνικούς αναλυτές που άνοιξαν και πάλι τα διαγράμματα, ψάχνοντας τις επόμενες στηρίξεις. Τα μεγαλύτερα χτυπήματα δέχτηκαν οι τράπεζες καθώς φαίνεται πως κάποιοι αντελήφθησαν έγκαιρα (ή γνώριζαν) τις προθέσεις της ΕΚΤ να επιταχύνει τη διαδικασία των stress test.

Μάλιστα, η ενδοσυνεδριακή εικόνα θα ήταν σημαντικά χειρότερη, αν η μετοχή της ΕΕΕ δεν επέμενε σε θετικό πρόσημο, καθ' όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, όμως και σε αυτή την περίπτωση οι εν δυνάμει πωλητές επεφύλασσαν εκπλήξεις και μέσω των τελικών δημοπρασιών έκλεισαν τον τίτλο στο χαμηλό ημέρας, με ημερήσιες απώλειες 1,4% (!).

To ημερήσιο διάγραμμα της μετοχής της Coca Cola

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σημερινός τζίρος, ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν της ανοδικής συνεδρίασης της Παρασκευής και αυτό μπορεί να έχει την σημασία του για την συνέχεια, ενώ οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών απέσπασαν το 74% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από την άλλη, οι αμέσως επόμενες συνεδριάσεις καλούνται να δείξουν αν η σημερινή σημαντική υποχώρηση, είχε σαν αίτιο, ή σαν αφορμή, το αποτέλεσμα των Γερμανικών εκλογών, καθώς αν το αποτέλεσμα από τις Γερμανικές κάλπες ήταν απλά η αφορμή για την σημερινή εμφατική επιστροφή των πωλητών, με κύριο εκφραστή τον Τραπεζικό κλάδο, τότε η αντίδραση των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων ήταν "fake" και δεν αποκλείεται η Αγορά να αναζητήσει στηρίξεις σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, καθώς οι κινήσεις "stop loss" θα δώσουν φαινόμενα αυτοτροφοδοτούμενης πτώσης (!)

Σε κάθε περίπτωση, το εκλογικό αποτέλεσμα στην Γερμανία δεν άφησε ανεπηρέαστες τις Αγορές ομολόγων του Ευρωπαϊκού Νότου και ασφαλώς και τα Ελληνικά ομόλογα, με τις αποδόσεις να κινούνται ανηφορικά (2ετες 2,98%, 10ετες 5,65%).

Αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα χαρακτηρίζουν οι Διεθνείς αναλυτές το ενδεχόμενο να αναλάβουν οι "Ελεύθεροι Δημοκράτες" του FDP το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών. Ο διαφαινόμενος Κυβερνητικός Εταίρος της Merkel, αναμένεται να θέσει εμπόδια για το Ελληνικό ζήτημα, καθώς έχει ταχθεί ανοικτά κατά της ελάφρυνσης του Ελληνικού χρέους, αλλά και υπέρ της προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ.

Οι Φιλελεύθεροι της Γερμανίας (FDP) σημείωσαν σήμερα ότι δεν θα προσχωρήσουν σε Κυβέρνηση Συνασπισμού με το CDU και την Άνγκελα Μέρκελ χωρίς σκληρές διαπραγματεύσεις για αλλαγές στην Κυβερνητική πολιτική. Ξεκαθάρισαν ότι όλα τα μελλοντικά πακέτα διάσωσης στην Ευρωζώνη θα πρέπει να περιλαμβάνουν το ΔΝΤ και ότι θα πρέπει να υπάρχει η πρόβλεψη να μπορεί να αποχωρήσει μια Χώρα από την Ευρωζώνη, χωρίς να αποχωρεί από την Ε.Ε. Σημείωσαν επίσης, ότι οι κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα πρέπει να εφαρμόζονται με μεγαλύτερη αυστηρότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίνας Μάνη, "κατά τη μακρά προεκλογική περίοδο, το Μαξίμου δεν έδειξε, επισήμως, προτίμηση σε κάποιο Γερμανικό κόμμα, κινούμενο στα politically correct Κυβερνητικά όρια. Μόνο σε κομματικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε (προ ημερών) υπέρ του κόμματος της Γερμανικής Αριστεράς 'Die Linke', καθώς αυτό υπαγόρευε η συνύπαρξη στην ίδια Ευρωπαϊκή Ομάδα. Τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, αποτελούσε κοινό μυστικό η 'επιθυμία' της Αθήνας για το αποτέλεσμα της Γερμανικής κάλπης. Κι αυτή ήταν η ενίσχυση του Σοσιαλδημοκρατικού SPD (πέραν της εκλογικής ανόδου του 'αδελφού' Die Linke), ώστε να επαναληφθεί... ο μεγάλος Συνασπισμός (GroKo), με τους Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ και το SPD. 

"Οι Ελληνικές Τράπεζες είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια", υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου έξω από την Ολλανδική πρεσβεία, όπου συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. "Εφόσον αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των 'κόκκινων' δανείων, δεν θα υπάρχει ζήτημα για τις Ελληνικές Τράπεζες, σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Απόλυτα επιφυλακτικοί δηλώνουν οι περισσότεροι από τους εγχώριους αναλυτές, φροντίζοντας να υπενθυμίσουν ότι η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι η τελευταία που έχουν περιθώριο οι εισηγμένες να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα α' εξαμήνου, ενώ οι συναντήσεις του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών με τους Επικεφαλής του Eurogroup και του EuroWorking Group θα τραβήξουν τα βλέμματα των επενδυτών.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και ξεκινώντας από τον Τραπεζικό κλάδο, ο κλαδικός δείκτης αφού δεν κατόρθωσε να κλείσει, έστω, το πρώτο "gap" στις 911,68 - 900,33 μονάδες (15/9), τώρα δείχνει ότι θα αναζητήσει στηρίξεις σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα, καθώς χάθηκε και η σημαντική στήριξη στις 794 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών κινείται σε χαμηλά 5μηνου, με το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 21/4 (762,12 μονάδες), ενώ το σημερινό -11,76% είναι η μεγαλύτερη υποχώρηση των τελευταίων 15 μηνών, με την αμέσως μεγαλύτερη να έχει σημειωθεί στις 24/6/2016 και την επόμενη μέρα του Βρετανικού δημοψηφίσματος (-29,68%).

Στις επιμέρους μετοχές και ξεκινώντας από την Alpha Bank (-8,33%) ξανάρχεται στο προσκήνιο η στήριξη στα 1,71 - 1,67 ευρώ, ενώ για τον τίτλο της Εθνικής (-11,88%) που επέστρεψε εκ νέου χαμηλότερα των 0,30 ευρώ, πάρα πολλά θα "παιχτούν" στην στήριξη των 0,27 ευρώ.

Η απώλεια της στήριξης των 0,71 ευρώ, επιβάρυνε σημαντικότατα την τεχνική εικόνα για την Eurobank (-15,48%), ενώ στην περίπτωση της Πειραιώς (-15,79%) δεν υπάρχουν παρά μόνο θεωρητικές στηρίξεις, σε περίπτωση κίνησης χαμηλότερα των 2,50 ευρώ.

Προς χαμηλό 5 μηνών ο Τραπεζικός Δείκτης

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 26αρη και πλην της ΕΕΕ, τα ικανοποιητικά αποτελέσματα εξαμήνου επέτρεψαν στον ΟΛΠ (+0,20%) να κινηθεί μόνιμα με θετικό πρόσημο, αλλά έκλεισε σημαντικά χαμηλότερα από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 15,80 ευρώ (+2,73%), ενώ με θετικό πρόσημο διεσώθη και ο Σαράντης (+1,44%), που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση υψηλότερα στο ψυχολογικό όριο των 12,00 ευρώ, αλλά όχι κοντά στα υψηλά ημέρας.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις και όπως έχει αναφερθεί, συνεχίζει την ανηφορική της κίνηση η Fieratex (+9,32%), όσο βρίσκει ελεγχόμενη προσφορά, η ανακοίνωση για επιστροφή κεφαλαίου 0,34 ευρώ, έδωσε κέρδη στην Quest (+2,16%), κινητικότητα στην Μοτοδυναμική (+15,53%) λόγω ικανοποιητικών αποτελεσμάτων εξαμήνου, κρατάει επαφή με τα πρόσφατα υψηλά η Autohellas (+2,4%), ενώ ο Περσέας (+3,47%) με λίγες συναλλαγές δείχνει να έχει διαθέσεις κίνησης προς υψηλότερα επίπεδα, συμπληρώνοντας τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σημερινή συνεδρίαση επιβάρυνε σημαντικότατα την τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (-4,35%) έχασε την σημαντική στήριξη των 2020 μονάδων και πάρα πολλά θα κριθούν στην αμέσως επόμενη των 1949 μονάδων.

Για τον Γενικό Δείκτη, χάθηκαν με χαρακτηριστική ευκολία οι 760 μονάδες, βγάζοντας νέο κύμα πωλητών και αν δείξουν πως χάνονται και οι 738, θα πολλαπλασιαστούν οι κινήσεις "stop loss", από τους εναπομείναντες "long".

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Η Αγορά, πιθανότατα, είχε ανάγκη για μία διόρθωση μιας και το τελευταίο διάστημα είχε 'στεγνώσει' από όγκους, έχοντας πιάσει το πολύ σημαντικό στόχο του 850" αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Οι όγκοι και πάλι ανέβηκαν σημαντικά δείχνοντας ότι κάποιοι νέοι επενδυτές ίσως βρήκαν ενδιαφέρουσες αποτιμήσεις.

Η πρώτη εικόνα των αποτελεσμάτων του εξαμήνου έχουν ενθαρρυντικά στοιχεία, μιας και ο κύκλος εργασιών, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, έχει άνοδο της τάξεως του 18% και τα κέρδη 27%.

Να φανταστούμε πως ακόμα δεν έχουμε δει σημαντική ανοδική κίνηση στο ΑΕΠ, κάτι που θα μας δείξει πως η οικονομία κατάφερε να αντιστρέψει μετά από την σημαντική πίεση των τελευταίων χρόνων.

Η Κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στις Γερμανία έχει την σημασία της. Στο εσωτερικό, θυμίζουμε πως έχει μεγάλη σημασία να τελειώσει όσο πιο σύντομα γίνεται η αξιολόγηση, ενώ σίγουρα θα έχουμε ταμειακό πρόβλημα όσο καθυστερούμε.

Η Κυβέρνηση φαίνεται ότι στοχεύει σύντομα να δοκιμάσει και νέες μικρές εκδόσεις ομολόγων, για να μπορέσει να μεγαλώσει την εμπιστοσύνη στους επενδυτές και να ρίξει σταδιακά τα επιτόκια. Υπάρχουν σκέψεις οι "κουρεμένες" σειρές ομολόγων 2023 - 2039 να ανταλλαγούν με λιγότερα ομόλογα, ώστε να αυξηθεί και η εμπορευσιμότητά τους στην Αγορά.

Η επιτυχία θα είναι σίγουρη μιας και οι περισσότεροι θα σπεύσουν να ανταλλάξουν ακόμα και αν δεν υπάρχει ουσιαστικός νέος δανεισμός.

Παραμένουμε μεσοπρόθεσμα αισιόδοξοι και θεωρούμε πως η Αγορά δίνει την ευκαιρία σε επενδυτές που δεν τοποθετήθηκαν στην γρήγορη προηγούμενη κίνηση να πάρουν θέσεις σε χαμηλότερες αποτιμήσεις, ειδικά σε εταιρείες που δείχνουν πως τα μεγέθη τους ανακάμπτουν. "Οι ξένες επενδύσεις θα είναι εκείνες που θα βοηθήσουν πολύ πιο γρήγορα την Οικονομία να ανακάμψει, κάτι που θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος το επόμενο διάστημα. Το μεγαλύτερο, πιθανόν, σημείο που θα αλλάξει κάθετα την ψυχολογία θα είναι το ξεκίνημα στο πολύ σημαντικό έργο του Ελληνικού".

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού. Τα μεγαλύτερα κέρδη για τον Nikkei (+0,50%) και οι μεγαλύτερες απώλειες για τον δείκτη Hang Seng (-1,36%).

Μικτές οι διαθέσεις και στην Ευρώπη, ενώ η ίδια εικόνα επικρατεί κατά τις πρώτες ώρες συνεδρίασης και στην Wall Street.

Αξιοπρόσεκτα κέρδη για το Πετρέλαιο, οριακά ψηλότερα ο Χρυσός, πιέζεται το Ευρώ.

Ξεκινώντας εξ Ανατολών, την διενέργεια πρόωρων εκλογών τον Οκτώβριο προκήρυξε ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε, ενώ έδωσε εντολή για "ένεση" 15 δισ. ευρώ στην Ιαπωνική Οικονομία, μέχρι το τέλος του έτους. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την επίσημη κατοικία του, ο κ. Αμπε γνωστοποίησε πως θα διαλύσει τη Βουλή στις 28 Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσει η προσφυγή στην κάλπη.

Ερχόμενοι στην Ευρώπη, σε "Aa2" από "Aa1" υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση του Ηνωμένου Βασιλείου η Moody's, επαναφέροντας το σταθερό outlook (από αρνητικό). Ο Οίκος σημειώνει ότι "οι δημοσιονομικές πιέσεις αναμένεται να αυξηθούν λόγω και της επιδείνωσης της οικονομικής ισχύος της Βρετανίας που αναμένεται να προκύψει ως αποτέλεσμα του τρόπου αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ολοένα και φανερότερες προκλήσεις πολιτικής λόγω της πολυπλοκότητας των διαπραγματεύσεων για το 'Brexit' και των εγχώριων πολιτικών συσχετισμών, τη στιγμή που το χρέος αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται".

"Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποκτάει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο ότι ο πληθωρισμός θα επιτύχει τον στόχο της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά γνωρίζει πως απαιτείται ακόμα ένας σημαντικός βαθμός νομισματικής διευκόλυνσης για να οδηγηθεί ο πληθωρισμός υψηλότερα", δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι.

Όπως τόνισε, "η πρόσφατη μεταβλητότητα στη συναλλαγματική ισοτιμία αποτελεί μια πηγή αβεβαιότητας που απαιτεί παρακολούθηση, όσον αφορά στις μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις στις προοπτικές του πληθωρισμού".

Αλλάζοντας Ήπειρο, "οι σταθερές τιμές εισαγωγών καθώς και η υποχώρηση μιας σειράς 'προσωρινών' παραγόντων θα οδηγήσουν τον πληθωρισμό υψηλότερα την επόμενη χρονιά", δήλωσε ο πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης Γουίλιαμ Ντάντλεϊ, αναφέροντας πως "αναμένει ο πληθωρισμός να αυξηθεί και να σταθεροποιηθεί κοντά στον στόχο του 2% της Fed. Ως απόκριση στην εξέλιξη αυτή, η Fed θα συνεχίσει, πιθανότατα, να αποσύρει σταδιακά την υποστηρικτική νομισματική πολιτική".

Ελάττωση της ποσοτικής χαλάρωσης, πιθανές κρίσεις σε Κίνα και Ιταλία, αυξημένη ανισορροπία στο Παγκόσμιο Εμπόριο και μια δόση λαϊκισμού: μόνο κάποιες από τις πιθανές αιτίες για τις επόμενες χρηματοπιστωτικές κρίσεις, σύμφωνα με νέα έρευνα της Deutsche Bank.

Σε έκθεση στην οποία αναζητούν πιθανές αιτίες για την επόμενη χρηματοπιστωτική ανατάραξη, οι στρατηγικοί αναλυτές της Γερμανικής Τράπεζας προειδοποιούν για "σειρά τμημάτων του Παγκόσμιου Χρηματοπιστωτικού Συστήματος που δείχνουν να βρίσκονται σε ακραία επίπεδα".

Επιστροφή στο ΧΑ

Οριακά κάτω του στόχου κινήθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του πρώτου οκταμήνου, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις. Τα τελικά στοιχεία που παρουσίασε το Υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνουν την απόκλιση κατά 1,7 δισ. ευρώ στον στόχο για τα καθαρά έσοδα του Κρατικού προϋπολογισμού.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο. Βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 739,12 μονάδες (-4,5%), στις 17.00 βρέθηκε στις 744,45 (-3,81%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 742,49 μονάδες με ημερήσιες απώλειες 4,06%.

Ο τζίρος αναρριχήθηκε στα 75,6 εκατ., από τα οποία τα 1,9 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΑΛΦΑ, ΟΤΕ). Άλλαξαν χέρια 97812382 τίτλοι, από τους οποίους οι 92618869 στο ταμπλώ της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από τις μετοχές του FTSE26, μόνο ο ΟΛΠ δεν ήλθε σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο. Αντίθετα, δεν "πρασίνισαν" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΑΡΑΙΓ, ΒΙΟ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΠΕ, ΜΠΕΛΑ, ΟΤΕ, ΦΡΛΚ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι Αττικής, ΕΕΕ, Ελλάκτωρ και Viohalco.

Κακή η τελική εικόνα με 30 ανοδικές μετοχές, έναντι 94 πτωτικών, ενώ 12 τίτλοι τερμάτισαν την συνεδρίαση με διψήφιο ποσοστό υποχώρησης.

-----ΧΠΑ

Με έντονες πιέσεις ξεκίνησε η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα και στην Αγορά Παραγώγων, που συνοδεύτηκε από σημαντική αύξηση των συναλλαγών τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (115.677 συμβόλαια).

Στα 4.301 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 4.232 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Οκτώβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 2.271, 2.255 για τον Οκτώβριο και 16 για τον Νοέμβριο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1958,5) κινήθηκε μεταξύ 1.953 και 2.033 μονάδων και έκλεισε πολύ κοντά στην θεωρητική του τιμή, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (21.535), Εθνική (67.706), MIG (2.268), Alpha Bank (14.350), Viohalco (223), Ελ. Πετρέλαια (186), ΟΤΕ (244), Μυτιληναίο (405), Cenergy (160), ΟΠΑΠ (276), Πειραιώς (6.010), ΔΕΗ (1.102), Ελλάκτωρα (301), Intralot (264), Jumbo (124).

Οι περισσότερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Δεκέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 70.442, Eurobank 45.024, Εθνική 71.560, Alpha Bank 29.718, Πειραιώς 10.413.

Ας σημειωθούν τα 70 δικαιώματα πώλησης για την Alpha Bank, λήξεως Οκτωβρίου, με τιμή εξάσκησης τα 1,60 ευρώ και τα 150 δικαιώματα πώλησης για την Πειραιώς, λήξεως Οκτωβρίου, με τιμή εξάσκησης τα 2,40 ευρώ.

Έκλεισαν "long" θέσεις σε ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 8.711.298 τεμ., (από 10.923.195 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Εθνική 23.057.312 τεμ. (23.057.312), Πειραιώς 4.791.108 τεμ. (4.791.108) και Eurobank 10.236.830 τεμ. (12.649.092).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v