Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες από τη Euroxx

Κορυφαία επιλογή από το ταμπλό οι μετοχές του κλάδου, καθώς η χρηματιστηριακή βλέπει περιθώρια ανόδου άνω του 30%. Αδικαιολόγητα τα discount έναντι των ευρωπαϊκών.

Νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες από τη Euroxx

Σύσταση overweight και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες δίνει η Euroxx σε έκθεσή της, στην οποία ανεβάζει την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική, βλέποντας περιθώρια ανόδου άνω του 30%. 

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή δίνει νέο στόχο για την ΕΤΕ τα 9,8 από 9,4 ευρώ, με το περιθώριο ανόδου να διαμορφώνεται σε 34%. Αντίστοιχα για την Πειραιώς ο νέος στόχος είναι στα 5,4 ευρώ (από 5,3), με το περιθώριο στο 39%. 

Στα 2,5 ευρώ ο στόχος για τη Eurobank (περιθώριο 39%) και στα 2,40 ευρώ για την Alpha (περιθώριο 38%).

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι οι προοπτικές του εγχώριου τραπεζικού κλάδου παραμένουν πολύ θετικές εν μέσω θετικών μακροοικονομικών τάσεων, της ευνοϊκής δομής της αγοράς και των χαμηλών αποτιμήσεων.

Κατά μέσο όρο, οι τράπεζες διαπραγματεύονται με Ρ/Ε στο 5 (εκτιμήσεις 2026), με discount 25-30% έναντι του ευρωπαϊκού κλάδου. Η χρηματιστηριακή θεωρεί αδικαιολόγητη την έκπτωση, δεδομένης της μεγαλύτερης αύξησης των δανείων (μέσος ετήσιος ρυθμός ανόδου 6-7%) και της ανώτερης απόδοσης ιδίων κεφαλαίων (στο 13% περίπου). 

Οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν η κορυφαία μας επιλογή από το ταμπλό καθώς βλέπουμε περιθώρια ανόδου άνω του 30% από τα τρέχοντα επίπεδα, επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

Νέες προβλέψεις

Η χρηματιστηριακή έχει αναβαθμίσει τις προβλέψεις της μετά τις δημοσιεύσεις των αποτελεσμάτων 2023 και των business plans έως το 2026. Η Euroxx έχει αυξήσει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 5-7%, όντας πιο κοντά στο guidance των διοικήσεων. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώνονται ακόμη 20-30% χαμηλότερα από τα guidance και αναμένονται αναθεωρήσεις τα επόμενα τρίμηνα, τονίζει. 

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι μερισματικές αποδόσεις των τραπεζών θα ξεπεράσουν τα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα από το 2025 και μετά. Στο μοντέλο της υποθέτει διατηρήσιμες μερισματικές αποδόσεις στο 9-10%, όταν τα ποσοστά αποπληρωμής φτάσουν το 50% επί των κερδών.

Η Euroxx σημειώνει ότι είναι θετική και για τις τέσσερις τράπεζες αλλά βλέπει μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου σε όρους αποτιμήσεων για τη Eurobank και την Tράπεζα Πειραιώς.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v