Στο ρελαντί η Σοφοκλέους

Συνθήκες συσσώρευσης κυριαρχούν στο ΧΑ, καθώς συνεχίζεται η εναλλαγή θέσεων και αναδιάρθρωση δυνάμεων με τις τράπεζες- πλην Εθνικής - να αντιδρούν υψηλότερα. Χαμηλές συναλλαγές, που παραπέμπουν σε επιφυλακή.

Ηπια ανοδικά διαμορφώνονται βασικοί δείκτες, μετοχές με την αγορά να βρίσκεται σε μία εμφανή διαδικασία ΄΄συσσώρευσης΄΄ μετά την τελευταία ανοδική αντίδραση από τα χαμηλά των 2.364 μονάδων στις 3 Σεπτεμβρίου.

Εμφανέστερη είναι όμως η συσσώρευση δυνάμεων σε μετοχές όπως για παράδειγμα η Εθνική Τράπεζα, πού εδώ και 3-4 συνεδριάσεις μαζεύεται σε τιμές πάνω από τα 22 ευρώ. Το διάγραμμα της Εθνικής (και κυρίως η παρακολούθηση του εκθετικού ΚΜΟ) παραπέμπει σε διαμόρφωση τάσης είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Στο ΧΑ αρκετοί είναι αυτοί, που υποστηρίζουν πως η προσπάθεια για την καταγραφή νέων υψηλών προετοιμάζεται και θα επιδιωχθεί με αιχμή την Εθνική και άλλοι που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μικρής διόρθωσης.

Εκτίμηση μας είναι πως εάν δεν προκύψουν αρνητικές εκπλήξεις από τα ξένα χρηματιστήρια το πρώτο σενάριο συγκεντρώνει σαφώς περισσότερες πιθανότητες. Τεχνική η Εθνική δείχνει να "ετοιμάζεται" για την απαιτούμενη κίνηση υψηλότερα των 23,9 ευρώ κάτι που μένει βέβαια να επαληθευθεί στη συνέχεια.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός της αντίδρασης της Eurobank προς τα 9,68 ευρώ, ενώ υψηλότερα διαμορφώνεται η τιμή των Τράπεζα Κύπρου, Marfin Popular και Alpha Bank. Σε ανοδική τροχιά έχει επανέλθει η μετοχή του ΟΠΑΠ προς τα 17,61 ευρώ, ενώ και η ΔΕΗ κρατά τα 15,88 ευρώ.
 
Ενδιαφέρον, από τεχνικής πλευράς, παρουσιάζει και η μετοχή της , καθώς μετά τον σχηματισμό διπλής κορυφής στα 16,8 ευρώ και τη χθεσινή διόρθωση επανέρχεται σε ανοδικό κανάλι.

Ανάλογη τάση διαμορφώνεται για Motor Oil, Ελλάκτωρ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Intralot, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίο και Ελληνικά Πετρέλαια. Η σχέση ανοδικών-καθοδικών στο περίπου 1,5 προς 1 με 100-105 μετοχές να αντιδρούν ανοδικά. Σάτο, Ελτον, Alapis, Βωβός, Κορρές και ακόμη λίγες από αυτή την κατηγορία σημειώνουν άξια λόγου αντίδραση.

Σε μία συνεδρίαση που τον πρώτο λόγο έχουν οι ισχυροί παίκτες του Ftse 20 και του40άρη, καθώς κατά την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς συνεχίζονται οι τοποθετήσεις-εισροές ισχυρών επενδυτικών-επιχειρηματικών κύκλων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v