Τραπεζικό «γύρισμα» με οδηγό την Alpha

Σταθεροποιητική κίνηση στην ελληνική αγορά, με τις τράπεζες να στηρίζουν τον FTSE 20, καθώς η Alpha Bank με 2%, η Τράπεζα Κύπρου με άνοδο 4,7% και λοιπές δυνάμεις του κλάδου, κρατούν τον 20άρη σε επαφή με τις 1.430 μονάδες.

Αυτονομείται, εν μέρει, από τις ξένες αγορές η ελληνική. Με αιχμή τις τράπεζες, που αντιδρούν κατά 1,6% «γυρίζει» ο FTSE 20 προς τις 1.430 μονάδες, ωθώντας πιο πάνω και τον Γενικό Δείκτη που υπερβαίνει τις 2.650 μονάδες.

Αλλωστε η ημέρα είναι μεστή ειδήσεων, αποτελεσμάτων και οικονομικών στοιχείων από κάθε αγορά του…πλανήτη, με την τάση να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ροή πληροφόρησης. Ούτως ή άλλως διεθνώς έχουν καταγραφεί υψηλά και “διπλές κορυφές”, έχει ακολουθήσει μία διόρθωση (της τάξης του 4% έως 12%) με το ενδεχόμενο μίας τελευταίας ανοδικής αντίδρασης, εν όψει εορτών πάντα πιθανή.

Η μετοχή της Alpha Bank στα 13,30 ευρώ, της Τράπεζας Κύπρου στα 5,76 ευρώ, της Eurobank στα 10,68 ευρώ, της Marfin Popular Bank στα 3,04 ευρώ, της Τράπεζας Πειραιώς στα 11,30 ευρώ, της Αγροτικής Τράπεζας στα 1,96 ευρώ, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στα 4,96 ευρώ.

Υψηλότερα διαμορφώνεται ένα μεγάλο μέρος μετοχών της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης (Folli Follie, Intralot, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Σιδενόρ, κ.α.), ενώ η σχέση ανοδικών προς καθοδικές τείνει προς το 1 προς 1,2, από το αρχικά χειρότερο 1 προς 3.

Οι συναλλαγές ξεπερνούσαν πριν από λίγο τα 100 εκατ. ευρώ.



Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v