"Καπνός" τα κέρδη λόγω ανεργίας ΗΠΑ

Η ανακοίνωση εκτίναξης της ανεργίας στις ΗΠΑ επηρέασε δυσμενώς και την ελληνική αγορά, με τον ΓΔ να περνά σε αρνητικό έδαφος. Έχασε τα κέρδη της η ΕΤΕ, απώλειες 2,7% για τον ΟΤΕ. "Κρατά" προς ώρας η Alpha Bank. 

Τείνει να δημιουργήσει παράδοση η αιφνίδια αλλαγή σκηνικού από τα μέσα και μετά της συνεδρίασης της Παρασκευής.

Αρκεί η ανακοίνωση κάποιας θετικής ή αρνητικής είδησης από τις ΗΠΑ (εν προκειμένω αρνητική) για να δοκιμαστούν στηρίξεις, κυρίως όμως οι αντοχές ειδικά των βραχυπρόθεσμων παικτών.

Σε επίπεδο 20άρη, η διόρθωση περιορίστηκε ως τις 1.430 μονάδες, επίπεδα από όπου ακολούθησε αντίδραση προς λίγο υψηλότερες τιμές.

Κλειδί της τάσης η Εθνική, η διακύμανση της οποίας ξεπερνά πλέον ενδοσυνεδριακά το 3% και διόρθωσε έως τα 25,49 ευρώ, από τα 26,28 ευρώ.

Παραμένει ωστόσο, αν και με απώλειες, στα 25,7 ευρώ, δηλαδή στο πάνω μέρος του τεχνικού εύρους των 25,5 – 25,7, στοιχείο που δεν δίνει -ακόμα- επαρκή ένδειξη για αποχώρηση, κατοχύρωση θέσεων.

Βέβαια η συνέχεια απαιτεί αυξημένη προσοχή και ενδελεχή παρακολούθηση, θεωρώντας ως βασική στήριξη για τον Γενικό Δείκτη, τις 2.660 – 2.665 μονάδες, ζώνη τιμών που θα πρέπει να αποδειχθεί ανθεκτική μέχρι τέλους της συνεδρίασης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v