ΧΑ: Σε δοκιμασία ξανά οι 2.400 μονάδες

Σε... κίνδυνο βρίσκονται και πάλι οι 2.400 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, καθώς οι πωλητές υπερισχύουν σε τράπεζες και ΟΠΑΠ. Προς επιβεβαίωση η στήριξη των 1.240-1.250 μονάδων για τον FTSE 20.

Με τη μία δοκιμασία για βασικούς δείκτες και μετοχές με τον FTSE 20 να υποχωρεί έως τα χαμηλά των 1.271 μονάδων.

Στο προσυνεδριακό σχόλιο σημειώνονταν πως «εάν αυτή τη φορά υπάρξει συγχρονισμός και εάν οι χαμηλές τιμές των 1.245-1.250 μονάδων για τον FTSE 20 αποδειχθούν στηρίξεις τότε θα μπορούσαμε να προσβλέπουμε σε…δώρο εορτών» εκτίμηση στην οποία επιμένουμε και αποβλέπουμε.

Οι τράπεζες ήταν και αυτή τη φορά ο ρυθμιστής της τάσης, καθώς η μετοχή της Alpha Bank ξεκίνησε χαμηλότερα, πιέστηκε στα 9,80 ευρώ επίπεδα απ΄όπου άρχισε σταδιακά η απορρόφηση της προσφοράς.

Για την Alpha Bank να συνεκτιμηθεί και η…εμπλοκή στην διαδικασία άσκησης του δικαιώματος (θέμα που ανέδειξε χθες ο Θανάσης Σταυρόπουλος) ενώ πριν από λίγο οι συναλλαγές ξεπερνούσαν τα 2,6 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε απώλειες 1,2% στις 2.417 και ο 20άρης κατά 1,4% στις 1.274 μονάδες. Με συνολική αξία 30 εκατ. ευρώ επικεντρωμένη και αυτή τη φορά σε τραπεζικές μετοχές (σ.σ. Εθνική Τράπεζα και Eurobank, Alpha Bank) ενώ αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνται και στη μετοχή του ΟΠΑΠ με τον Οργανισμό να δοκιμάζεται, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Σχεδόν προδιαγεγραμμένη, θα λέγαμε η διακύμανση βασικών δεικτών-μετοχών χθες και σήμερα με αρκετή δόση προεξόφλησης στη συνεδρίαση της 23/11 και κατοχύρωση θέσεων στις 24/11, όπως κατά κανόνα συνηθίζεται. Δεδομένου όμως, ότι τα μεγέθη του Οργανισμού έφεραν πωλήσεις, που ενδέχεται να συνεχιστούν σήμερα-αύριο θα πρέπει να περιμένουμε λίγο χαμηλότερες τιμές για τον FTSE 20 και τον Γενικό Δείκτη.

Σε αυτό το περιβάλλον, είναι ενδεικτικό πως μόνο η μετοχή του MIG κινείται ανοδικά, με την πλειονότητα των τίτλων του 20άρη στο…κόκκινο η σχέση ανοδικών-καθοδικών είναι μεγαλύτερη του 1 προς 2 με μόλις 30-35 μετοχές να αντιδρούν ανοδικά.

Θα επιμείνουμε στην ανάγκη επιβεβαίωσης των τελευταίων χαμηλών του FTSE 20 μέχρι και τη συνεδρίαση της 26/11 προκειμένου να αρχίσουμε να ποντάρουμε (ή όχι) στο ενδεχόμενο ενός ανοδικού κύκλου συγχρονισμένου αυτή τη φορά με τις ξένες αγορές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v