Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκοράρουν και στις καθυστερήσεις οι πωλητές

Πολύ κοντά στα χαμηλά ημέρας έκλεισε ο ΓΔ με τους πωλητές να ανατρέπουν την διαμορφούμενη ήπια αντίδραση στις δημοπρασίες. Στα 4,92 ευρώ η ΕΤΕ, ισχυρές απώλειες για Alpha, Τιτάνα. Τραπεζικές απώλειες 20% το 2010.

Είτε γιατί δεν θέλει, είτε γιατί δεν μπορεί, το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο συνεχίζει να βυθίζεται στην συναλλακτική απαξίωση και στο “κούρεμα” των προσδοκιών, καθώς μόνο τα αρνητικά σενάρια βρίσκουν πρόσφορα έδαφος για να ευδοκιμήσουν.

Μάλιστα στους χαμηλούς έως απογοητευτικούς τζίρους των πολλών τελευταίων συνεδριάσεων (η μικτή αξία συναλλαγών έχει να ξεπεράσει τα 100 εκατ. από την συνεδρίαση της 15/4), φαίνεται να προστίθενται και τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εισηγμένες.

Έτσι η όποια μεμονωμένη αντίδραση είναι περισσότερο τεχνικού χαρακτήρα και προκειμένου να τηρηθούν τα τελευταία προσχήματα και μέχρι την επόμενη επιθετική κίνηση των εν δυνάμει πωλητών.

Ευνόητο είναι ότι σε μία τέτοια Αγορά, κάθε πρωτοβουλία από πλευράς πωλητών έχει ισχυρές πιθανότητες απόλυτης επιτυχίας και κάτι τέτοιο συνέβη και στην σημερινή συνεδρίαση, όπου μέσω των τελικών δημοπρασιών οι πωλητές έβαλαν “το κερασάκι στην τούρτα”, κλείνοντας στο χαμηλό ημέρας τους Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Μυτιληναίο και Coca-Cola και όπως είναι φυσικό πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας και τον Γενικό Δείκτη.

Ακόμα χειρότερη η εικόνα στον Τραπεζικό κλάδο, με τον τίτλο της Εθνικής να “βλέπει δύσκολη” ακόμα και την επιστροφή υψηλότερα από την ονομαστική αξία των 5,00 ευρώ (και μάλιστα να κλείνει τελικά στο χαμηλό ημέρας των 4,92 ευρώ), ενώ Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank συμπλήρωσαν πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις (!).

Εννοείται ότι μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας η οποία έδωσε εβδομαδιαίες απώλειες 4,50% για τον Γενικό Δείκτη και 7,65% για τον Τραπεζικό και οι δύο κύριο δείκτες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου έχουν γυρίσει σε αρνητικές αποδόσεις, με σημείο αναφοράς την 31/12/2010.

Έτσι από την αρχή του χρόνου ο Γενικός Δείκτης σημειώνει απώλειες 3,10% και ο Τραπεζικός απώλειες 19,92%.

Εξαιρετικά ανησυχητικά τα μηνύματα και από τις διαμορφούμενες κεφαλαιοποιήσεις των θεωρούμενων Δεικτοβαρών τίτλων και μάλιστα σε μία εποχή όπου ουκ ολίγες εταιρείες έχουν εξαγγείλει αυξήσεις κεφαλαίου, με την πρώτη 11αδα των κεφαλαιοποιήσεων να αθροίζει λίγο παραπάνω από 32 δισ: Coca-Cola (6,38 δισ), Εθνική (4,70 δισ), ΟΠΑΠ (4,63 δισ), ΟΤΕ (3,63 δισ), ΔΕΗ (2,58 δισ), Ελ. Πετρέλαια (2,11 δισ), Κύπρου (2,10 δισ), Alpha Bank (1,85 δισ), Eurobank (1,78 δισ), Τιτάν (1,32 δισ), Πειραιώς (1,15 δισ).

Παίρνοντας τα πράγματα με την σειρά και ξεκινώντας από τίτλους που απαρτίζουν τον FTSE, υπό συνεχή πίεση, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα α΄ τριμήνου, βρέθηκε ο τίτλος του Τιτάνα που κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο.

Αν συνεχίσουν να πιέζουν οι πωλητές δεν αποκλείεται να μπει σε δοκιμασία η ζώνη 16,50 – 16,45 ευρώ.

Μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και αρνητικό ξεκίνημα που τον έφερε μέχρι τα 7,19 ευρώ (-1,51%) αντέδρασε η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία μάλιστα πέτυχε κλείσιμο αρκετά κοντά στα υψηλά ημέρας και οριακά υψηλότερα από την πρώτη αντίσταση των 7,38 ευρώ.
 
Αν συνεχίσει να δίνει κλεισίματα υψηλότερα από το εν λόγω όριο, ίσως διεκδικήσει μία αντίδραση προς τα 8,00 ευρώ.

Πέντε στα πέντε και απόλυτη επιτυχία των πωλητών για Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank.

Η μετοχή της πρώτης έκλεισε οριακά υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο του 1,00 ευρώ, ενώ κίνηση από εκεί και χαμηλότερα θα την οδηγήσει σε “αχαρτογράφητες” τεχνικά περιοχές.

Η ίδια εικόνα και για την μετοχή της Alpha Bank που μεταξύ άλλων έχασε και την στήριξη των 3,50 ευρώ και δείχνει ότι θα βάλει σε δοκιμασία την αμέσως επόμενη στα 3,30 ευρώ.
Καμία διαφοροποίηση και από τον τίτλο της Eurobank που κράτησε την στήριξη των 3,30 ευρώ, ενώ η αμέσως χαμηλότερη οριοθετείται στα 3,00 ευρώ.

Απόλυτη απογοήτευση από το σύνολο των επαγγελματιών του χώρου, που διαπιστώνουν ότι προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν σε μία Αγορά που θυμίζει “κινούμενη άμμο” και κάθε κίνηση βυθίζει τα ενεργά χαρτοφυλάκια ακόμα χαμηλότερα, ενώ το Χ.Α. συνεχίζει να “πληρώνει” τον Τραπεζοβαρή του χαρακτήρα.

Όλα τα αρνητικά σενάρια δείχνουν ανοιχτά και εξαιρετικά πιθανά, ενώ δεν αποκλείεται ο πτωτικός κύκλος να ολοκληρωθεί με ένα εξαιρετικά σφοδρό και επώδυνο “sell off”, το οποίο θα συνοδευτεί με εξαιρετική αύξηση του όγκου συναλλαγών.

Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στην Τρίτη 10/5 όπου το Ελληνικό Δημόσιο θα διενεργήσει δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων ύψους 1,25 δισ. ευρώ.

Εννοείται ότι τα δημοσιεύματα και οι αρνητικές εκτιμήσεις που έχουν σαν θέμα το Ελληνικό χρέος, όχι μόνο δεν σταματούν αλλά πυκνώνουν, ενώ η νέα ανοδική κίνηση των spreads δίνει τροφή στα καταστροφολογικά σενάρια.

Έτσι το spread στο 10ετές Ελληνικό σήμερα πέρασε τις 1245 μονάδες και στο 2ετές τις 2350 μονάδες.

"Θα κάνατε ένα deal ακινήτων με την Ελλάδα; Για μια Χώρα που ελπίζει να αποφύγει τη χρεοκοπία πουλώντας prime ακίνητα αξίας δισ. ευρώ, η πρόταση της Αθήνας στους αγοραστές είναι κάθε άλλο παρά καθησυχαστική", αναφέρει το Reuters σε σχετική του ανάλυση όσον αφορά την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Ελλάδας.

Το διεθνές δημοσιογραφικό πρακτορείο, μεταφέροντας τις απόψεις των αναλυτών διαπιστώνει την επιφυλακτικότητα των ξένων σχετικά με στόχο της Κυβέρνησης να συγκεντρώσει 50 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις έως το 2015. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα τα 50 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις δεν θα μειώσουν το χρέος παρά στο 134% του ΑΕΠ, επίπεδα που παραμένουν υπερβολικά υψηλά.

Είναι χαρακτηριστικό πως το Reuters επισημαίνει πως υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στο σχέδιο της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα έπρεπε να έχει ετοιμάσει τη λίστα με τα ακίνητα που διαθέτει έως τον Ιούνιο, όμως, με ένα μήνα περιθώριο, ο στόχος αυτός χαρακτηρίζεται ως "γελοία αισιόδοξος".

Οι αρμόδιες επιτροπές δεν έχουν αναλάβει ακόμα τα καθήκοντά τους και δεν έχουν ιδέα γύρω από το πώς θα πρέπει να δουλέψουν, αναφέρει το δημοσίευμα.

Μπορεί η Ελλάδα να τα καταφέρει; Αναρωτιέται το Reuters. "Φανταστείτε το σαν την Ελληνική Οδύσσεια. Ο Οδυσσέας επέστρεψε στην Ιθάκη ακολουθώντας μια ιδέα. Δεν είχε χάρτη, αλλά κατάφερε να επιστρέψει στην πατρίδα", δηλώνει ο Χ. Παμπούκης. "Ο Οδυσσέας χρειάστηκε μια δεκαετία", απαντά το Reuters.

Αναπόφευκτη θεωρεί την αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους ο στενός σύμβουλος του κ. Γιώργου Παπανδρέου, νομπελίστας οικονομολόγος, κ. Τζόσεφ Στίγκλιτς.

Σύμφωνα με την “Ελευθεροτυπία”, σε συζήτηση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Κολούμπια με θέμα “Παγκόσμια Οικονομία: προκλήσεις και προοπτικές”, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του προέδρου των Ελλήνων φοιτητών του Πανεπιστημίου, κ. Χάρη Λυπηρίδη, επιβεβαίωσε αυτά που γράφονται κατά κόρον στον διεθνή Τύπο το τελευταίο διάστημα.

Μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όσο το δυνατόν συντομότερα εφέτος, θα ήταν χρήσιμη μακροπρόθεσμα για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), δήλωσε ο κ. Λαρς Φελντ, μέλος της ομάδας των οικονομικών συμβούλων της Γερμανικής Κυβέρνησης, στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg.

Και δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα βλέπει η UBS, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το δίλημμα για πακέτο βοήθειας ή αναδιάρθρωση είναι εύκολο να απαντηθεί. Ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας μπορεί να είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί πολιτικά, γιατί έτσι θα αποδειχτεί ίσως η Ελληνική χρεοκοπία, λέει ο οίκος.

Ωστόσο, οι συνέπειες μιας αναδιάρθρωσης χρέους -γνωστές και άγνωστες- είναι ακραίες και απρόβλεπτες, συνεχίζει. Όπως αναφέρει, ακόμα και ο εθελοντικός ανασχεδιασμός του χρέους δεν θα είναι αρκετός για να δώσει ώθηση στην Ελληνική οικονομία, τουλάχιστον όμως θα μπορούσε να αποτελέσει πρώτο βήμα για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, αναφέρεται στην έκθεση.

Η δημοσιονομική θέση της Χώρας, λέει η UBS, φαίνεται πως δεν είναι διατηρήσιμη μακροπρόθεσμα και είναι πιθανόν το χρέος της να πρέπει πράγματι να μειωθεί. Ωστόσο, προσθέτει, κατά τη γνώμη της, η κίνηση αυτή θα λάβει χώρα πολύ αργότερα από το 2012 και μάλλον δεν θα αναμείξει ιδιώτες.

Η πιθανότητα αναδιάρθρωσης του συνολικού Ελληνικού χρέους εντός του 2011 έχει αυξηθεί, τονίζει η JP Morgan σε έκθεσή της. Όπως αναφέρει ο οίκος, η λογική πίσω από μια τέτοια κίνηση είναι να περιοριστεί η χρηματοοικονομική έκθεση της υπόλοιπης Ευρωζώνης στην Ελλάδα, καθώς και η κινητοποίηση της Ελληνικής Κυβέρνησης να επικεντρωθεί στο βασικό στόχο της επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων έως το 2014.

Εάν προχωρούσε μια αναδιάρθρωση, σημειώνει, αυτό πιθανότατα αφορά μια επιμήκυνση για τους τίτλους που ωριμάζουν στα επόμενα χρόνια. Η JP Morgan σημειώνει ότι αν και η περαιτέρω συρρίκνωση της τρέχουσας αξίας των ομολόγων από μια επιμήκυνση θα είναι ήπια, η απόφαση αναδιάρθρωσης ενέχει σημαντικούς μακροοικονομικούς και χρηματοοικονομικούς κινδύνους τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης από τις Αγορές μετοχών και Εμπορευμάτων, μετά τα μικτά μηνύματα που ήλθαν από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και αφορούσαν το μέτωπο της ανεργίας.

Οι θέσεις εργασίας στην Αμερικανική απασχόληση, πλην του αγροτικού τομέα, αυξήθηκαν πολύ περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν τον Απρίλιο. Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι δημιουργήθηκαν 244.000 νέες θέσεις εργασίας στην απασχόληση ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι θέσεις εργασίας θα αυξηθούν κατά 185.000. Τον Μάρτιο είχε εμφανιστεί βελτίωση 221.000 θέσεων στα μισθολόγια της αγοράς εργασίας.

Από την άλλη το ποσοστό της ανεργίας ενισχύθηκε τον Απρίλιο και διαμορφώθηκε στο 9%. Οι αναλυτές περίμεναν ότι το ποσοστό της ανεργίας θα παραμείνει στο 8,8% του Μαρτίου.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, περίπου ισοβαρής η εικόνα στο ταμπλό του FTSE, όπου με τα μεγαλύτερα κέρδη έκλεισε ο τίτλος της Jumbo (+2,01%), ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 1% ακολούθησαν οι Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Ελ. Πετρέλαια, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Μικρότερα κέρδη για την Κύπρου και αμετάβλητοι έκλεισαν οι τίτλοι των Ελλάκτωρα, Αγροτικής, Ταχ. Ταμιευτηρίου, Motor Oil, MPB, MIG.

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες του 3% για Τιτάνα, Alpha Bank, Coca-Cola, του 2% για Μυτιληναίο και Eurobank και του 1% για Εθνική και Πειραιώς.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε με διακυμάνσεις και συνεχείς εναλλαγές προσήμων, όμως μετά τις 16.29 κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και έκλεισε πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας και πιο συγκεκριμένα στις 1370,1 μονάδες με απώλειες 0,58%, ενώ ο τζίρος πλησίασε τα 78 εκατ. από τα οποία τα 10,4 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο η τελική εικόνα με 56 ανοδικές μετοχές έναντι 68 πτωτικών και 22 τίτλοι σημείωσαν απώλειες από 4 έως 16,67%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Σε σκηνικό εδραιωμένης απογοήτευσης και ισχνών προσδοκιών για τα θέματα που θα μπορούσαν να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα, συνεχίζει να κινείται η εγχώρια Αγορά σύμφωνα με την άποψη του Δημήτρη Τζάνα.

Η συνεχιζόμενη αποψίλωση των αποτιμήσεων αποτελεί για τους ξένους διαχειριστές σενάριο αυτοεκπληρούμενης προφητείας, με τις θέσεις “short” να συνεχίζουν να αποδίδουν ισχυρά κέρδη.

Βέβαια κάποια στιγμή η συνεχής πίεση των τιμών θα φέρει αντίδραση, έστω και τεχνικού χαρακτήρα, η οποία θα βασίζεται στην αρνητική υπερβολή των αποτιμήσεων και στο υπερπουλημένο χαρακτήρα της Αγοράς.

Πέραν όμως της τεχνικής αντίδρασης, αν και όποτε έλθει αυτή, θα πρέπει να υπάρξουν παρεμβατικές πρωτοβουλίες προκειμένου να εδραιωθεί η πεποίθηση ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. που φθάνει να υποχωρεί στο 20% του ΑΕΠ, ίσως και να σηματοδοτεί το τέλος του πτωτικού κύκλου, τονίζει ο σύμβουλος επενδύσεων της Proton Bank.

Αν και οι τζίροι της εγχώριας Αγοράς δεν αποτελούν ένδειξη ισχυρής προσφοράς, η διστακτικότητα των αγοραστών και η αδυναμία των Τραπεζικών τίτλων δημιουργούν ένα ιδιαίτερα αναιμικό σκηνικό όπου οι πιέσεις ενισχύονται από συστημικές πωλήσεις από μοχλευμένα χαρτοφυλάκια, επισημαίνει ο Μάνος Χατζηδάκης.

Η έλλειψη κάποιου θετικού εγχώριου καταλύτη περιορίζει την πιθανότητα εκδήλωσης κάποιας ανοδικής αντίδρασης παρά το γεγονός της σφοδρής υποτιμητικής υπερβολής που παρατηρείται στην εικόνα των περισσότερων διαγραμμάτων.

“Παραμένουμε στην λογική των τοποθετήσεων και αναμένουμε χαμηλότερα επίπεδα για τον Γενικό Δείκτη προς την περιοχή των 1.350 μονάδων” τονίζει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Από εκεί και πέρα είναι προφανές ότι η Ελληνική Κεφαλαιαγορά είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε οποιαδήποτε αρνητική είδηση ή φήμη, ενώ φαίνεται παράλληλα πως έχει φθαρεί το περιεχόμενο των “αποκρατικοποιήσεων” και των διαρθρωτικών αλλαγών που προωθεί η Κυβέρνηση.

Πλέον η Αγορά “σέρνεται” σε χαμηλά 13 ετών, με τις Τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, λόγω των μεγάλων πιέσεων που έχουν δεχθεί από τότε που ξεκίνησαν οι υποβαθμίσεις της Ελληνικής οικονομίας.

Η επόμενη στήριξη εντοπίζεται στην περιοχή των 1350 μονάδων, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα υπερπουλημένα επίπεδα στα οποία διαπραγματεύονται οι περισσότερες Ελληνικές μετοχές, θα δικαιολογούσαν μία έντονη ανοδική αντίδραση, όποτε αυτή συμβεί, εκτιμά ο κ. Χατζηδάκης.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Ακόμα μία συνεδρίαση σημαντικής πίεσης, ενώ οι συναλλαγές παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα.
Τα συμβόλαια του 20αρη με χειρότερη συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, γύρισαν σε υποτιμήσεις 0,39% (με βάση την τιμή εκκαθάρισης και τα αναμενόμενα μερίσματα).

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 4414, τιμή εκκαθάρισης 607,83) κινήθηκαν μεταξύ 605,5 και 616 μονάδων.

Λίγες πωλήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE-20 παρέμεινε στο 49%, ενώ καμία έκπληξη δεν παρουσίασε η δραστηριότητα των επενδυτών και εδώ καθώς άλλαξαν χέρια μόλις 865 δικαιώματα (664 δικαιώματα αγοράς και 201 δικαιώματα πώλησης).
Αυξήθηκε ο δανεισμός τίτλων (21800 ΟΠΑΠ, 79500 MPB, 20400 Κύπρου, 5800 Jumbo, 14900 Alpha Bank, 31200 MIG, 50000 Coca-Cola, 21000 ΟΤΕ, 12500 Βιοχάλκο, 15000 Ελ. Πετρέλαια, 15700 Τιτάν, 17200 Ελλάκτωρ, 37700 Εθνική, 5000 Ταχ. Ταμιευτήριο, 20300 Αγροτική), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (3901), Alpha Bank (607), Πειραιώς (369), Eurobank (880), ΟΤΕ (577), ΟΠΑΠ (314), Ταχ. Ταμιευτήριο (123), Μυτιληναίος (142), MPB (144), Τιτάν (144), Αγροτική (157), Μέτκα (108), ΓΕΚ (1223), Κύπρου (180).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 6/5 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: ΔΕΗ (17012 τεμ.), Τιτάνα (85000 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Alpha Bank (152918 τεμ.), Coca-Cola (20000 τεμ.), Eurobank (44563 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (10400865 τεμ.), Eurobank (14861040 τεμ.), Εθνική (12648643 τεμ.), Πειραιώς (11216175 τεμ.), Κύπρου (4577846 τεμ.), MIG (7211254 τεμ.), Αγροτική (4651920 τεμ.), MPB (4804182 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 06/05/2011 επιστολή της προς θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία ΑΕΤ ΤΙΤΑΝ: Επενδυτής: CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED. Εκδότης: ΑΕΤ Τιτάν. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (101.829) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,13%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 05 Μαΐου 2011.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v