Νέα χαμηλά 14ετίας για τη Σοφοκλέους

Ο τζίρος απελπισίας δεν απέτρεψε τα νέα χαμηλά 14 ετών για ΓΔ, τράπεζες και FT 20, ενώ έπεται και συνέχεια αν η διάθεση για ανάληψη ρίσκου δεν ξεκολλήσει από το ναδίρ. Πτώση για ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, ΑΤΕ, Ελλάκτωρ.

Ο τζίρος απελπισίας δεν απέτρεψε τα νέα χαμηλά 14 ετών για Γενικό Δείκτη, Τραπεζικό δείκτη και FTSE και έπεται και συνέχεια αν η διάθεση για ανάληψη επενδυτικού ρίσκου δεν ξεκολλήσει από το ναδίρ.

Έτσι με μία μικτή αξία συναλλαγών που μόλις και μετά βίας ξεπέρασε τα 61 εκατ. ο Γενικός Δείκτης έχασε με εντυπωσιακή ευκολία την θεωρούμενη ισχυρή τεχνική και ψυχολογική στήριξη των 1350 μονάδων και αν αναζητηθεί χαμηλότερο ιστορικά κλείσιμο, αυτό συναντώνται και στις 27/3/1997 (1295,37).

Αν και οι τεχνικές ενδείξεις και προβλέψεις σε μία τέτοια Αγορά με ελάχιστο τζίρο όπου ελάχιστες εντολές σε Δεικτοβαρείς τίτλους μπορούν να αλλάξουν το κλίμα, είναι μάλλον ήσσονος σημασίας, αξίζει αναφοράς ότι οι αμέσως επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται στις 1300 και 1249 μονάδες.

Σε χαμηλά 14ετίας και πλέον και ο FTSE, με τα αμέσως χαμηλότερα κλεισίματα να συναντώνται στις 10/1/1997 (583,83), 8/1/1997 (581,82) και 7/1/1997 (573,71).

Χάθηκε το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων, με τις αμέσως επόμενες στηρίξεις να οριοθετούνται στις 580 και 550 μονάδες, παραπέμποντας η πρώτη σε τιμές Ιανουαρίου 1997 και η δεύτερη σε τιμές Οκτωβρίου 1996, με ότι σύνθεση μπορεί να είχε ο εν λόγω δείκτης τότε.

Εννοείται ότι και σήμερα οι πωλητές δεν έχασαν από την προσοχή τους τον Τραπεζικό κλάδο και έτσι τα νέα χαμηλά 14ετίας και πλέον, ήλθαν και για τον εν λόγω δείκτη απόλυτα φυσιολογικά με τα αμέσως χαμηλότερα κλεισίματα να έχουν σημειωθεί στις 10/1/1997 (966,38) και 3/1/1997 (935,94).

Η αμέσως επόμενη στήριξη εντοπίζεται στις 925 μονάδες και παραπέμπει σε τιμές Οκτωβρίου 1996 που η σύνθεση του εν λόγω δείκτη ήταν σαφώς διαφορετική.

Σε κάθε περίπτωση η σημερινή συνεδρίαση αναμενόταν δύσκολη εξ αρχής, καθώς σήμερα ο τίτλος του ΟΠΑΠ απέκοψε το υπόλοιπο μερίσματος ύψους 0,7566 ευρώ ανά μετοχή και με δεδομένο το “ειδικό βάρος” που έχει η μετοχή στον Δείκτη θα χρειαζόντουσαν “αντίρροπες δυνάμεις” στο ταμπλό του 20αρη, όμως μόνο ΔΕΗ, Τιτάν και προς το τέλος και Coca-Cola έδειξαν διαθέσεις να κινηθούν “contrarian” στην τάση.

Η αβεβαιότητα εντείνεται στο Χ.Α., καθώς πυκνώνουν οι πληροφορίες – εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες οι ελεγκτές της τρόικας καταλήγουν σε εξαιρετικά αρνητικές διαπιστώσεις για τη δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας και ζητούν νέο πακέτο μέτρων.

Επειδή, μάλιστα, η οικονομική κρίση έχει μεταλλαχθεί και σε κοινωνική και κρίση θεσμών, με τον κίνδυνο του απρόοπτου να είναι διαρκής και αν η τρόικα επιμείνει σε σημαντικό αριθμό απολύσεων στον Δημόσιο τομέα (η “ιερή αγελάδα” που αντιπροσωπεύει τον σκληρό οπαδικό πυρήνα και την οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να αφήσει αλώβητη η Κυβέρνηση) και επειδή γενικότερα δεν υπάρχουν προφανείς Κυβερνητικές απαντήσεις σε πλήθος ζητημάτων, φουντώνουν τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, όχι με την επιδίωξη της λύτρωσης, αλλά με την δυναμική του αδιεξόδου και της οικονομικής και πολιτικής απελπισίας, όπως τονίζουν πολιτικοί αναλυτές (!)

Ασφαλώς και υπάρχει και η άλλη άποψη, σύμφωνα με την οποία το ευρώ είναι η “καρδιά” του προβλήματος που προκάλεσε την απώλεια της ανταγωνιστικότητας στις Χώρες της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας, και δημιούργησε ένα μοντέλο όπου οι Τράπεζες είναι πάνω και από το Κράτος.

Σε αυτά ας προστεθούν η αναμονή της Αγοράς για πιθανή υποβάθμιση της Χώρας από Fitch και Moody΄s, στις εξελίξεις όσον αφορά την σύνθεση του MSCI και στην υπόθεση Στρος Καν, όπου σύμφωνα με πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές δεν αποκλείεται να επιφέρει βραχυπρόθεσμες αναβολές στη λήψη αποφάσεων για την Ελληνική κρίση και την Ευρωπαϊκή κρίση χρέους γενικότερα.

Επίσης, σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης των ΔΕΗ και ΟΤΕ προχώρησε η Standard & Poor’s. Συγκεκριμένα, ο διεθνής οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση της ΔΕΗ σε “B” από “BB-”, με αρνητικό CreditWatch, ενώ παράλληλα υποβάθμισε την αξιολόγηση του ΟΤΕ σε “BB-” από “BB”, διατηρώντας αρνητικό outlook.

Γενικά και σύμφωνα με την άποψη της συντριπτικής πλειονότητας των επαγγελματιών του χώρου, η Αγορά δείχνει να είναι επιρρεπής στην υποψία αρνητικών νέων και εθισμένη στα αρνητικά σενάρια, σε ένα περιβάλλον που η ψυχολογία θα συνεχίσει να έχει τον πρώτο και κραταιό λόγο.

Μετά τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων θα χρειαστεί κάτι πολύ πιο τεκμηριωμένο και σε τελικό στάδιο για να επανέλθει η Αγορά σε μια επανεξέταση κάποιων θεμελιωδών δεδομένων με πιο ψύχραιμη οπτική.

Εν τω μεταξύ την ώρα που το Δημόσιο συνεχίζει την φοροεισπρακτική επιδρομή που έχει εξαπολύσει, το ίδιο συνεχίζει να αποδεικνύεται μέγας κακοπληρωτής και να αυξάνει τις οφειλές του.

Έτσι, στα 6,01 δισ. ευρώ έφτασαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ευρύτερου Δημόσιου τομέα τον Μάρτιο, με τα "φέσια" να αυξάνονται κατά 500 εκατ. περίπου σε έναν μήνα. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου (υποχρεώσεις προς τρίτους που δεν εξοφλήθηκαν εντός 90 ημερών) στα τέλη Μαρτίου διαμορφώνονταν στα 6,01 δισ. ευρώ από 5,5 δισ. ευρώ στα τέλη Φεβρουαρίου.

Επίσης ίσως και να χρειάζονται δεύτερη ανάγνωση τα δημοσιεύματα (“Ελευθεροτυπία”) σύμφωνα με τα οποία, φρένο στη συμμετοχή των Ελληνικών Τραπεζών στις δημοπρασίες των εντόκων γραμματίων επιχειρεί να βάλει η τρόικα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι ελεγκτές θεώρησαν ότι οι Τράπεζες βοηθάνε το Δημόσιο, αγοράζοντας τη μερίδα του λέοντος από τα έντοκα που εκδίδει κάθε φορά, με τα οποία καλύπτονται όχι μόνο οι λήξεις παλαιότερων τίτλων αλλά και οι τρύπες του προϋπολογισμού.

Αν μάλιστα η τρόικα απαιτήσει το νέο καθεστώς να ισχύσει από την αυριανή δημοπρασία, το Υπουργείο Οικονομικών περιέρχεται σε ακόμα πιο δεινή θέση, ιδιαίτερα αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια για σημαντικές δυσκολίες όσον αφορά την εκταμίευση της δόσης του Ιουνίου.
Ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις ως προς την Ευρωπαϊκή κρίση χρέους αλλά και για το ενδεχόμενο να μην καταφέρει η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία δηλώνει ο κ. Mark Mobius σε συνέντευξή του στο CNBC.
 
Η κατάσταση δεν δείχνει καλή”, ανέφερε ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής και συμπλήρωσε: “Δυστυχώς, το φάρμακο που εφαρμόζεται είναι το ίδιο φάρμακο που δόθηκε κατά την Ασιατική κρίση, το οποίο δεν είχε αποτελέσματα. Πρέπει να επιτευχθεί ανάπτυξη, ειδάλλως δεν υπάρχει τρόπος να αποπληρωθούν οι πιστωτές”.

Η άμεση έκθεση των Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ελληνικό χρέος είναι περιορισμένη, όμως ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε αποσταθεροποίηση, εκτιμά η Moody’s Investors Service.
 
Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires, η Moody’s εκτιμά ότι η συνολική έκθεση των 97 Τραπεζών της Ε.Ε., εκτός των Ελληνικών, στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα 95 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο της Moody’s, που υποθέτει απώλειες της τάξης του 70% για τα Ελληνικά Κρατικά ομόλογα, ο σταθμισμένος μέσος δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας core tier 1 υποχωρεί στο “ακόμη ισχυρό” 9,2%, από το τρέχον 9,5%. Παρ’ όλα αυτά, ο πλήρης αντίκτυπος της Ελληνικής χρεοκοπίας στις Αγορές κεφαλαίου της Ευρώπης “θα είναι δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο”, αναφέρουν οι αναλυτές της Moody’s.

Την εκ νέου βοήθεια προς την Ελλάδα ώστε να καλύψει τις επιπλέον χρηματοδοτικές της ανάγκες για το 2012 βλέπει ως το πιθανότερο σενάριο η Credit Suisse.

Μια δεύτερη επιλογή θα ήταν η Ελλάδα να επιταχύνει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης και να επιχειρήσει να μειώσει το έλλειμμά της ταχύτερα. Η όποια αξιόπιστη επιτάχυνση του σχεδίου θα μειώσει τις πιέσεις για ρευστό και το αντίστροφο, αναφέρει η Credit Suisse.

Μια τρίτη προοπτική περιλαμβάνει την εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών, μέσω της συμφωνίας τους για επέκταση του χρόνου ωρίμανσης των ομολόγων, που τώρα είναι προγραμματισμένο να λήξουν το 2012. Η τέταρτη εναλλακτική -η αναδιάρθρωση- φαίνεται απίθανη προς το παρόν για όλους, εκτός από ορισμένους πολιτικούς εντός της Ε.Ε.

Η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους με την επιβολή “haircut” στα ομόλογα θα είναι τελικά αναγκαία, προκειμένου να εισέλθει η Χώρα σε βιώσιμη τροχιά, προειδοποιεί η Citigroup.

Ο οίκος επισημαίνει το “χάσμα” χρηματοδότησης ύψους 25-30 δισ. ευρώ που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα τον επόμενο χρόνο και εκτιμά ότι σε πρώτη φάση, αυτό θα καλυφθεί με την επιμήκυνση της περιόδου ωρίμανσης των Ελληνικών ομολόγων, κάποια στιγμή πριν από τις αρχές του 2012.

Η συμφωνία αυτή θα αφήνει αμετάβλητα τα κουπόνια και την ονομαστική αξία των ομολόγων, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Στη συνέχεια, όμως, η Citigroup επισημαίνει ότι κάποιο “haircut” στα ομόλογα θα αποδειχθεί αναπόφευκτο. Το τελικό ύψος του “haircut” θα εξαρτηθεί από την επιτυχία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Σε αρνητικό βηματισμό και οι μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές, αν και γύρω στις 17.00 έδειχναν να ανακάμπτουν σχετικά από τα χαμηλά ημέρας, όταν όλο και περισσότεροι επενδυτές ζυγίζουν το ενδεχόμενο η παγκόσμια οικονομία να οδεύει σε ύφεση εκ νέου.

Σχολιάζοντας την εικόνα των διεθνών Αγορών, το τμήμα ανάλυσης της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει: “Το ασήμι αδυνατεί να κινηθεί υψηλότερα των $36. Ενδεχόμενη περαιτέρω αδυναμία θα μας οδηγήσει προς το επόμενο επίπεδο στήριξης των $29. Σήμερα ξεκινά και η διήμερη συνάντηση των Υπουργών οικονομικών των Χωρών Μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, με κύριο θέμα την κατάσταση στην Ελλάδα”.

Διστακτικό και το ξεκίνημα της Wall Street, μετά τις δηλώσεις Ομπάμα που δεν αποκλείουν η Αμερικανική οικονομία να διολισθήσει εκ νέου σε ύφεση.

Η Αμερικανική Κυβέρνηση νιώθει αφόρητη πίεση, καθώς “ταβανιάζει” στα 14,294 τρισ δολάρια το Κρατικό χρέος, ενώ ο δείκτης μεταποίησης Empire επιβραδύνθηκε κάθετα και πολύ περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν τον Μάιο στις ΗΠΑ, διολισθαίνοντας στις 11,9 μονάδες. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης μεταποίησης θα υποχωρήσει στο 19,7 έναντι 21,7 τον Απρίλιο, που ήταν το υψηλότερο επίπεδο ενός έτους και πλέον.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, όπως προαναφέρθηκε, μόλις τρεις τίτλοι διασώθηκαν με θετικό πρόσημο, από τους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους και πιο συγκεκριμένα οι ΔΕΗ (+0,10%), Τιτάν (+1,74%) και Coca-Cola (+1,44%).

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για ΟΠΑΠ (-8,55%), Αγροτική (-7,27%) και Ελλάκτωρα (-6,79%).

Απώλειες μεγαλύτερες του 3% για Κύπρου, Eurobank, MPB, MIG και του 2% για Μυτιληναίο και Εθνική (έκλεισε σε νέα χαμηλά 8ετίας), ενώ με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιποι τίτλοι του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχώρησε μέχρις τις 1321,33 μονάδες (13.20) και έκλεισε τελικά στις 1330,28 με απώλειες 1,91%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 61 εκατ.

Κακή η τελική εικόνα με 31 ανοδικές μετοχές έναντι 105 πτωτικών, ενώ 28 τίτλοι έκλεισαν με απώλειες που υπερέβησαν το 5%, φθάνοντας έως και το 16,67%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Σε “ρηχά νερά” θα συνεχίσει να κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά και την πρόσφατη νέα υποβάθμιση της Ελληνικής οικονομίας αλλά και αρκετών μεγάλων εταιρειών από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, εκτιμά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος.

Το κακό όμως είναι πως ο κίνδυνος πλέον τείνει να γίνει συστημικός για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ύστερα από τη Χώρα μας, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, πληροφορίες θέλουν να ακολουθεί τον ίδιο δρόμο η Ισπανία και η Ιταλία, εξέλιξη η οποία δείχνει αρκετά ανησυχητική για το μέλλον της Ευρωζώνης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η εγχώρια Αγορά θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται μέχρις ότου εμφανιστεί στον ορίζοντα πιθανή λύση η οποία θα αφορά στην μείωση του ετήσιου κόστους εξυπηρέτησης του Ελληνικού χρέους, μέσω επιμήκυνσης και χαμηλότερου επιτοκίου δανεισμού και όχι μέσω “κουρέματος”.

Εκτιμάται πάντως ότι τα περιουσιακά στοιχεία της Χώρας είναι πολύ περισσότερα από το χρέος, καθώς εκτιμήσεις ειδικών τα ανεβάζουν στα επίπεδα των 700 δισ. ευρώ και παρότι εμφανίζεται με Κρατικό χρέος της τάξης του 150% επί του ΑΕΠ, δεν αποκλείεται αυτά να μπορέσουν να την βγάλουν από το οικονομικό αδιέξοδο.

Σύμφωνα με την άποψη του διευθύνοντος συμβούλου της Δραξ ΑΧΕΠΕΥ, η κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. έχει συρρικνωθεί στο 20% του ΑΕΠ και έτσι η συνεχιζόμενη πίεση δεν αποκλείεται να δημιουργήσει επενδυτικές ευκαιρίες για όσους κινούνται με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Ξεκίνησε κρίσιμη εβδομάδα για Οικονομία και Χ.Α., σύμφωνα με την άποψη του Στρατή Πολυχρονέα, που θεωρεί απόλυτα φυσιολογική την νέα υποχώρηση του Χ.Α. μετά τα ξένα αρνητικό δημοσιεύματα και την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης της S&P κατά δύο βαθμίδες από το “ΒΒ-“ στο “Β”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η αξιολόγηση της Fitch είναι “ΒΒ+” δηλαδή μόλις μια βαθμίδα κάτω από το investment grade και ότι η Moody’s έχει αξιολόγηση “B1”. Τα μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε πλην ίσως του πληθωρισμού (ανεργία στο 15,9% τον Φεβρουάριο και υποχώρηση του ΑΕΠ κατά -4,8% το α΄3μηνο του 2011) σε συνδυασμό με τη σημαντική απόκλιση εσόδων και εξόδων στο 4μηνο (υστέρηση €2 δισ., η οποία αναγόμενη στο έτος είναι €6 δισ.) μόνο αισιοδοξία δεν προκαλούν, από τη στιγμή που το πόρισμα της τρόικας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Η Κυβέρνηση φαίνεται να περιμένει τις υποδείξεις της τρόικας για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας το οποίο θα ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα και θα περιλαμβάνει νέα δημοσιονομικά μέτρα. Ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα θα είναι η συνάντηση του Eurogroup, το οποίο θα έχει ως βασικό θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία με τις όποιες όμως προσδοκίες να είναι χαμηλές αν κρίνει κανείς από τα αποτελέσματα των προηγούμενων συναντήσεων.

Άλλωστε οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας θα περιμένουν την έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα, προτού λάβουν τις οριστικές αποφάσεις τους στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου. Στο μεταξύ το ΔΝΤ δήλωσε ότι κρίση χρέους μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες Χώρες πλην της Ελλάδας, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας (η Φιλανδία φαίνεται να συναινεί τώρα στο πακέτο στήριξης της Πορτογαλίας) και ότι είναι έτοιμο να διαθέσει περισσότερα κεφάλαια για την Ελλάδα.

Ένα δεύτερο πακέτο στήριξης ύψους €50-60 δισ. το οποίο φέρεται σε δημοσιεύματα να έχει ανάγκη η Ελλάδα προκειμένου να μην προσφύγει στις Αγορές για δανεισμό το 2012 και το 2013, αν εγκριθεί, θα έχει την υψηλότερη δυνατή εξασφάλιση για τους δανειστές μας, οι οποίοι βάσει δημοσιευμάτων απαιτούν υποθήκευση της Κρατικής περιουσίας.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Solidus Sec. το αρνητικό σενάριο για την βραχυπρόθεσμη πορεία της Αγοράς δείχνει αλώβητο και απόλυτα κραταιό, καθώς λείπουν οι θετικοί καταλύτες που θα μπορούσαν να αναστρέψουν την τάση και η Ελλάδα δείχνει να επανέρχεται δριμύτερη στο επίκεντρο των αρνητικών εκτιμήσεων των Αγορών.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Με απώλειες και αύξηση συναλλαγών, ξεκίνησε η εβδομάδα.

Τα συμβόλαια του 20αρη ακολούθησαν τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, αυξάνοντας τις υποτιμήσεις στο 0,62% (με βάση την τιμή εκκαθάρισης και τα αναμενόμενα μερίσματα).

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 7214, τιμή εκκαθάρισης 587,91) κινήθηκαν μεταξύ 582 και 601 μονάδων.

Τίποτα το ιδιαίτερο από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE/ASE-20 ανέβηκε στο 47% με τον ημερήσιο όγκο σε απογοητευτικά επίπεδα αφού άλλαξαν χέρια μόλις 859 δικαιώματα (613 δικαιώματα αγοράς και 246 δικαιώματα πώλησης).

Σχετικά μικρός ο δανεισμός τίτλων (70000 Εθνική, 132900 Πειραιώς, 6500 ΟΠΑΠ, 10500 Κύπρου, 16500 Ελλάκτωρ, 393000 ΟΤΕ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (3600), Alpha Bank (913), Πειραιώς (421), Eurobank (491), ΟΤΕ (744), Ταχ. Ταμιευτήριο (144), Αγροτική (664), ΔΕΗ (220), MIG (104), ΟΠΑΠ (121), ΓΕΚ (258), MPB (703), Ελ. Πετρέλαια (280), Ελλάκτωρα (359), ΕΧΑΕ (160), Κύπρου (332).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 16/5 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Eurobank (80300 τεμ.), Εθνική (122100 τεμ.), Ταχ. Ταμιευτήριο (10000 τεμ.), Πειραιώς (200000 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: MPB (350000 τεμ.).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (8484266 τεμ.), Eurobank (15572216 τεμ.), Εθνική (13045543 τεμ.), Πειραιώς (11459844 τεμ.), MIG (7203254 τεμ.), Αγροτική (4996620 τεμ.), MPB (4102442 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 16/05/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία ΑΕΤ ΤΙΤΑΝ: Επενδυτής: CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED. Εκδότης: ΑΕΤ Τιτάν. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (104.912) μετοχές.

Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,14%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 13 Μαΐου 2011.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v