Παρελθόν οι 600 μονάδες-“Ξύλο” σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ

Σε νέα χαμηλά 20 ετών ο Γενικός Δείκτης. Ασφυκτική πίεση και νέο ιστορικό χαμηλό σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΟΤΕ. Έκτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για την μετοχή της 3Ε. Άνοδος για Alpha Bank και Eurobank. 

Οι δυνάμεις που δημιούργησε η περατεταμένη συσσώρευση μεταξύ 700 και 600 μονάδων (ο Δείκτης συμπλήρωσε 13 συνεδριάσεις μέσα σε αυτό το εύρος), έδειξαν να εκτονώνονται καθοδικά με αποτέλεσμα το κλείσιμο του Δείκτη σε νέα χαμηλά 234 μηνών, καθώς το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο έχει σημειωθεί στις 24/11/1992 (576,56 μονάδες).

Καθίσταται πλέον πασιφανές, ότι η χαμηλή ορατότητα όσον αφορά το προαπαιτούμενο Κυβερνητικό σχήμα, είναι ο νέος καταλύτης που θα διαβρώνει καθημερινά ότι έχει απομείνει από τις αποτιμήσεις των εισηγμένων εταιρειών, ανεξαρτήτως θεμελιωδών, αποτελεσμάτων και προοπτικών, καθώς τα καθημερινά “margin calls” θα επιτείνουν την πτωτική τάση.

Ασφαλώς σε αυτό το πτωτικό περιβάλλον, θα υπάρχουν και μικρά ανοδικά διαλείμματα που θα έχουν σκοπό περαιτέρω “τσουβαλιάσματος” όσων ακόμα κυνηγάνε το “μεροκάματο του τρόμου”. Όμως και αυτές οι κινήσεις θα βρίσκουν όλο και λιγότερους “θιασώτες”.

Μία τέτοια προσπάθεια έγινε και σήμερα. Που αλλού, παρά στον Τραπεζικό κλάδο, η οποία ξεκίνησε στις 15.05.

Έτσι ανασύρθηκαν από τον βυθό οι Τραπεζικές μετοχές, οι οποίες στα χαμηλά ημέρας βρέθηκαν να σημειώνουν απώλειες 9,1% η Alpha Bank (0,7000 ευρώ), 6,76% απώλειες η Εθνική (1,3800 ευρώ), 10,14% απώλειες η Eurobank (0,4520 ευρώ), 11,45% απώλειες η Πειραιώς (0,2010 ευρώ) και 7,26% απώλειες ο Τραπεζικός δείκτης.

Ακριβώς σε 20 λεπτά ο Τραπεζικός δείκτης βρέθηκε στο υψηλό ημέρας των 236,07 μονάδων (+2,21%) και οι περισσότεροι Δεικτοβαρείς Τραπεζικοί τίτλοι είχαν γυρίσει σε θετικό και μάλιστα με αξιοπρόσεκτα κέρδη.

Όμως κάπου εκεί η βραχύβια αντίδραση έμεινε από δυνάμεις και βέβαια όσοι έχουν την ικανότητα “χειρούργου” έβγαλαν ένα αξιοσέβαστο μεροκάματο, ενώ οι υπόλοιποι θα περιμένουν την επόμενη προσπάθεια ανάδυσης που δεν αποκλείεται να έλθει από ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι μετά τις 16.10 οι πωλητές φάνηκαν ελαφρώς επιθετικότεροι και οι λίγοι αγοραστές υποχώρησαν σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα, ενώ μία τελευταία προσπάθεια απομάκρυνσης από τα χαμηλά ημέρας, έλαβε χώρα μετά τις 16.50.

Στα εντυπωσιακά της ημέρας, η ασφυκτική πίεση σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρα, Jumbo και Follie Follie Group, με τους δύο πρώτους να κλείνουν σε ακόμα ένα ιστορικό χαμηλό, όπως και η μετοχή του ΟΤΕ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά ο τίτλος του ΟΠΑΠ έκλεισε χαμηλότερα και από την τιμή εισαγωγής (εισήχθη στο Χ.Α. στις 25/4/2001 και στην τιμή των 5,50 ευρώ). Επίσης πρέπει να σημειωθεί η έκτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για την μετοχή της Coca-Cola που έστειλε τον τίτλο σε χαμηλά τρέχοντος έτους και σε νέα χαμηλά 5μηνου.

Είναι γεγονός ότι η σημερινή συνεδρίαση θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι μετέφερε το “ξύλο” στην μη Τραπεζική πλευρά του 20αρη, ενώ η εξαθλίωση των αποτιμήσεων σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση δεν έχει τέλος (!!)

Με πιθανότερο πλέον το ενδεχόμενο προσφυγής σε νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου η Αγορά θεωρεί προφανές πως τίποτα δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ή να προχωρήσει από τα βασικά θέματα που αφορούν την οικονομία και το Χρηματιστήριο και οι όποιες σημαντικές εξελίξεις (αν προκύψουν) πάνε για μετά το Καλοκαίρι.

Σε αυτή την περίπτωση, η τάση θα παραμείνει σταθερά φορτισμένη από τις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και διαχειριστική πειθαρχία, έως ότου κάποιο διαφορετικό μίγμα νέων θα άφηνε κάποιες θετικές ενδείξεις για την συνέχεια.

Το Κυβερνητικό αδιέξοδο αυξάνει τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και δυσχεραίνει την κατάσταση για την πιστοληπτική αξιολόγηση των Τραπεζών της Χώρας, προειδοποιεί η Moody’s Investors Service και υποστηρίζει ότι πλέον η διεξαγωγή νέων εκλογών θεωρείται αναπόφευκτη.

Σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις και στις αξιολογήσεις των Ελληνικών Τραπεζών θα είχε μια τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προειδοποιεί η Moody’s.

Ειδικότερα, στην περίπτωση της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο οίκος περιμένει: Τη μαζική ανάληψη καταθέσεων από τις Ελληνικές Τράπεζες. Το πάγωμα των καταθέσεων ή την επιβολή άλλων περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Την υιοθέτηση ενός νέου νομίσματος, που θα σημάνει την υποτίμηση των αποταμιεύσεων έναντι του ευρώ, δηλαδή σημαντικές ζημιές για τους καταθέτες και ένα κύμα χρεοκοπιών έξω από το Δημόσιο τομέα.

Επιπλέον, η Moody’s προειδοποιεί για μια σοβαρή διατάραξη της οικονομίας, την κατάρρευση της εσωτερικής ζήτησης, την περαιτέρω υποτίμηση των αποταμιεύσεων λόγω του πληθωρισμού και νέο “haircut” στα Κρατικά ομόλογα.

Οι επιπτώσεις από μια υποθετική έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσαν να πλήξουν τις Επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη, όμως μόνο εάν η έξοδος είναι “άτακτη”, σύμφωνα με την Fitch.

Όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος, μια άτακτη έξοδος θα είχε ευρείες επιπτώσεις και πιθανότατα θα έφερνε εταιρικές υποβαθμίσεις σε όλη την Ευρώπη, περισσότερο όμως για τις Επιχειρήσεις της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας.

Αντιθέτως, μια ελεγχόμενη έξοδος, θα είχε περιορισμένες επιπτώσεις, κυρίως στην Ευρωπεριφέρεια.

Περιορισμένη είναι η αντίδραση του ευρώ, μέχρι στιγμής, στο αυξημένο Ελληνικό ρίσκο, επισημαίνει η Citigroup, τονίζοντας ότι τώρα, οι επενδυτές εμφανίζονται λιγότερο ανήσυχοι σχετικά με τις επιπτώσεις από μια πιθανή Ελληνική έξοδο.

“Αυτό είναι ακόμη συμβατό με την παρατήρηση ότι υπάρχει πολύ λιγότερη ζήτηση από τους πελάτες αυτή τη στιγμή για αναλύσεις σεναρίων σχετικά με την επίδραση από μια πιθανή Ελληνική έξοδο”, αναφέρει ο οίκος.

Προσθέτει ακόμη ότι “όλα αυτά μπορεί να υποδηλώνουν πως οι επενδυτές είναι τώρα καλύτερα προετοιμασμένοι για πιο ακραίες καταστάσεις στην Ευρωζώνη”.Σε άρθρο του στους New York Times, ο Krugman αναφέρει τις τέσσερις πτυχές της επόμενης μέρας: Η Ελληνική έξοδος από το ευρώ είναι πολύ πιθανή τον επόμενο μήνα.

Θα υπάρξουν μαζικές εκροές καταθέσεων από Ισπανικές και Ιταλικές Τράπεζες οι οποίες θα κατευθυνθούν προς τη Γερμανία.

Πιθανόν να υπάρξουν de facto έλεγχοι στις Τράπεζες, με όρια στη μεταφορά κεφαλαίων. Εναλλακτικά εξετάζεται η ευρεία στήριξη από την ΕΚΤ, ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση Τραπεζών.

Η Γερμανία θα έχει ένα δίλημμα. Είτε να αποδεχτεί τη δραστική αλλαγή της πολιτικής, δίνοντας τις απαραίτητες εγγυήσεις στην Ισπανία ώστε να διατηρηθεί το κόστος δανεισμού χαμηλά. Είτε να τελειώσει το ευρώΟ καιρός της Γερμανικής απόφασης θα έλθει σε λίγους μήνες, όχι χρόνια… καταλήγει ο Krugman.

Με έντονα αρνητικά πρόσημα κινούνται οι Ευρωπαϊκές Αγορές, καθώς, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, η εκ νέου αδυναμία της Ελλάδας να σχηματίσει Κυβέρνηση και το ενδεχόμενο νέων εκλογών προκαλούν νευρικότητα, ενώ η ήττα της Merkel δημιούργησε αμφιβολίες για την παραμονή της στην εξουσία.

Στο επίκεντρο παραμένουν και τα προβλήματα της Ισπανίας μετά την ανακοίνωση της Κυβέρνησης ότι οι Τράπεζες θα πρέπει να αυξήσουν και πάλι τις προβλέψεις τους έναντι επισφαλών δανείων στην Αγορά των ακινήτων, ενώ με αξιοπρόσεκτες απώλειες ξεκίνησε και η συνεδρίαση στο NYSE.

Επιστρέφοντας στα δικά μας και στην τεχνική εικόνα της Αγοράς, ο Δείκτης όχι μόνο έχασε το ψυχολογικό και τεχνικό όριο των 600 μονάδων, αλλά έκλεισε πολύ κοντά στην επόμενη στήριξη των 580 μονάδων. Αν υπάρξει νέα καθοδική εκτόνωση, θα μπει σε δοκιμασία η ζώνη στήριξης 560 – 550 μονάδες, διάτρηση της οποίας θα συνοδευτεί με σημαντικό “sell off”.

Τρεις οι τίτλοι με θετικό τελικό πρόσημο στο ταμπλώ του 20αρη και πιο συγκεκριμένα οι Alpha Bank (+2,34%), Eurobank (+3,18%) και Ταχ. Ταμιευτήριο (+1,49%).

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες του 11% για ΟΠΑΠ και Folli Follie Group, του 10% για την Βιοχάλκο, του 7% για την ΔΕΗ, ίσες ή μεγαλύτερες του 6% για Ελλάκτωρα και Jumbo και του 4% για ΟΤΕ και Coca-Cola.

Με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE.Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, σημείωσε τριπλή πρόσκρουση στην περιοχή των 575 μονάδων, με Τραπεζική αντίδραση αναρριχήθηκε μέχρι τις 593,71 (15.25) και έκλεισε τελικά στις 584,04 μονάδες με απώλειες 4,56% ενώ ο τζίρος έφθασε τα 38,9 εκατ. από τα οποία τα 0,9 αφορούσαν “πακέτα” (ΕΧΑΕ).

Κακή η τελική εικόνα με 25 ανοδικές μετοχές έναντι 95 πτωτικών και 34 τίτλοι με τελικές απώλειες από 6 έως 21,5%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Όπως φάνηκε από την πρώτη εβδομάδα που ακολούθησε των Εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου, το πρόβλημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι καθαρά πολιτικό, εκτιμά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος.

Από τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε πολιτικό επίπεδο θα κριθεί η πορεία όχι μόνο της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς, αλλά της οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα.

Τη δεδομένη στιγμή, κάθε πρόβλεψη για το τι μέλλει γενέσθαι στο πολιτικό πεδίο της χώρας είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένη.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στις βραχυπρόθεσμες προοπτικές του Χ.Α., είναι άγνωστο το αν η Αγορά έχει προεξοφλήσει πλήρως το ενδεχόμενο των επαναληπτικών εκλογών, μολονότι οι απώλειες των τελευταίων συνεδριάσεων δείχνουν ότι ενσωματώθηκε σε μεγάλο βαθμό στις τιμές των μετοχών η αδυναμία συγκρότησης μιας ισχυρής Κυβέρνησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Δραξ ΑΧΕΠΕΥ δηλώνει συγκρατημένα απαισιόδοξος, τονίζοντας ότι εκτός από το Ελληνικό πρόβλημα, υπάρχει και σημαντικό Ευρωπαϊκό πρόβλημα, ενώ για το Ελληνικό Χρηματιστήριο εκτιμά ότι δεν διαφαίνεται κάποιος λόγος που θα μπορούσε να δώσει στο Χ.Α. πειστική ανοδική αντίδραση.

Δυστυχώς το εκλογικό αποτέλεσμα, αντί να αμβλύνει, όξυνε την αβεβαιότητα, όπως άλλωστε αποτυπώθηκε και από τα νέα χαμηλά του Γενικού Δείκτη, με τις ανησυχίες για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ να ενισχύονται σημαντικά, επισημαίνει ο Στρατής Πολυχρονέας.

Μάλιστα το αποτέλεσμα των Ελληνικών Εθνικών εκλογών επηρέασε πολύ περισσότερο την πορεία των διεθνών Αγορών έναντι αυτού των Προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, με τα Γερμανικά Κρατικά ομόλογα να καταγράφουν άνοδο και οι αποδόσεις τους να βρίσκονται σε νέα ιστορικά χαμηλά.

Μπορεί η εκταμίευση των €4,2 δισ. αντί για τα €5,2 δισ. από το EFSF προς το Ελληνικό Δημόσιο να άμβλυνε τις ανησυχίες για την επάρκεια της ρευστότητας του Ελληνικού Δημοσίου να ικανοποιήσει τις εξωτερικές κυρίως υποχρεώσεις του (λήξη Κρατικού ομολόγου ύψους €436 εκατ. στις 15 Μαΐου που δεν συμμετείχε στο PSI και πληρωμή στις 18 Μαΐου κεφαλαίων ύψους €3.34 δισ. προς την ΕΚΤ και την ΕΤΕπ), ωστόσο οι δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων και ιδίως της Μέρκελ, δεν έδειξαν καμία χαλάρωση για το Μνημόνιο με την Ελλάδα.

Μπορεί οι φωνές δικαίως να πληθαίνουν κατά του Συμφώνου της σκληρής λιτότητας και υπέρ της ανάπτυξης, ωστόσο μένει να φανεί στη συνέχεια αν η Γαλλία θα μπορέσει να το τροποποιήσει και πολύ περισσότερο αν η Ελλάδα θα αποτελέσει τον “αποδιοπομπαίο τράγο” για όλα τα κακώς κείμενα.

Είναι εύλογο λοιπόν σε αυτή την φάση της υψηλής αβεβαιότητας για τη Χώρα μας, οι οιεσδήποτε επενδύσεις που θα μπορούσαν να γίνουν όχι μόνο από ξένους αλλά και από Έλληνες να έχουν παγώσει, τη στιγμή που αμφισβητείται έντονα η παραμονή της Χώρας στη ζώνη του ευρώ.
 
Αυτό που δεν πρέπει να χαθεί στη συνέχεια είναι ο χρόνος, καθώς μπορεί να βαθύνει ακόμα περισσότερο την ύφεση, καθυστερώντας παράλληλα και την ανάπτυξη.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι μια ισχυρή Κυβέρνηση που θα μπορέσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την έξοδο της Χώρας από την κρίση.

Σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Solidus Sec., η διαφαινόμενη νέα εκλογική αναμέτρηση θα οδηγήσει την εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά σε νέα χαμηλά, ενώ προς το τέλος του μήνα θα επιδεινωθούν σημαντικά και τα ταμειακά διαθέσιμα του Κράτους.

Η εβδομάδα που πέρασε απλά ανέδειξε το πρόβλημα της ακυβερνησίας που έχουμε αυτή την στιγμή δείχνοντας το χειρότερο της πρόσωπο, τονίζει το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Στην εκλογική αναμέτρηση που προηγήθηκε, ο κόσμος κατάφερε από την μία να δείξει την δυσαρέσκεια του για την όλη κατάσταση και από την άλλη να “ζωγραφίσει” το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα που θα μπορούσε να έρθει.

Η χειρότερη Κυβέρνηση είναι καλύτερη από την ακυβερνησία σε ένα οικονομικό περιβάλλον που ο χρόνος έχει πολύ μεγάλη σημασία και εμείς καταφέρνουμε να τον σπαταλάμε σε εγωισμούς και πολιτικές επιδιώξεις χωρίς να σκεφτόμαστε το τι αποτελέσματα μπορεί να έχει η κατάσταση που δυστυχώς θα είναι μη αναστρέψιμα.

Δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να δούμε αν οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν ή όχι σε σχέση με την όλη κατάσταση και δυστυχώς αν το καταλάβουμε πιθανότατα να είναι πολύ αργά.

Στα τεχνικά μας τώρα, η διάσπαση του 236 ανάγκασε να βγουν καινούργιοι πωλητές ενώ η αντίδραση τη Πέμπτης απλά επιβεβαίωσε την διάσπαση της πτωτικής σφήνας γυρνώντας και πάλι στα χαμηλά της εβδομάδας.

Πλέον αγοραστικό σήμα έχουμε με την κατοχύρωση του ψηλού της Πέμπτης στο 248 και είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο στο διάγραμμα του 20αρη. Ουσιαστικές στηρίξεις δεν έχουμε προς τα κάτω ενώ η Αγορά βρίσκεται σε υπερπουλημένα επίπεδα με την πτωτική τάση να συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι. Να ξεκαθαρίσουμε πως οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να μας βγάλουν από το ευρώ αλλά εμείς οι ίδιοι θα πρέπει να το αποφασίσουμε.

Κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο σε περίπτωση που το Κράτος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του.

Όσον αφορά τους διεθνείς δείκτες και ξεκινώντας από τον S&P 500, το επίπεδο 1340-1338 είναι και το κλειδί για την συνέχεια, μιας και είναι η κύρια στήριξη στο πτωτικό μας πλέον ημερήσιο γράφημα και μία κατοχύρωση του θα έδινε την ευκαιρία για περαιτέρω ρευστοποιήσεις που θα μπορούσαν να στείλουν τον εν λόγω δείκτη στην περιοχή των 1290 μονάδων που είναι το 38% όλης της ανοδικής κίνησης από τον Οκτώβριο του 2011.

Αν ο δείκτης αποφασίσει να δώσει αντίδραση, είναι ευκαιρία για “short” με το “stop” μας να βρίσκεται στο 1392. Το 1366 είναι η κοντινή μας αντίσταση που μόνο διάσπαση μπορεί να δώσει μία σοβαρότερη αντίδραση προς το 1380 που είναι και σοβαρή μας αντίσταση.

Στην περίπτωση του Γερμανικού DAX, η πρώτη κύρια αντίσταση οριοθετείται στις 660 μονάδες που θα πρέπει να κατοχυρώσει αν θέλει να βγάλει μια σοβαρότερη αντίδραση στην περιοχή του 6700-6770. Αντίθετα αν διατρηθούν οι 6450 μονάδες, μπορεί να δώσει πλέον μεγαλύτερη τάση στο πτωτικό διάγραμμα με επόμενο στόχο την περιοχή των 6330 και 6150 μονάδων.

Το “stop loss” του “short” που εδώ και εβδομάδες κρατάει, παραμένει στο 6813 με τις πιο πολλές πιθανότητες να κατέβει αισθητά την επόμενη εβδομάδα, εκτιμά το τμήμα ανάλυσης της ΑΕΠΕΥ.

-----ΧΠΑ

Με πιέσεις ξεκίνησε και η νέα εβδομάδα, ενώ αύξηση σημείωσαν οι συναλλαγές στα συμβόλαια του 20αρη και μείωση αυτά επί μετοχών.

Το συμβόλαιο Ιουνίου με σαφώς χειρότερη απόδοση από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη γύρισε σε discount 0,20%.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 7257, τιμή εκκαθάρισης 218,75), κινήθηκαν μεταξύ 214,25 και 224 μονάδων. Λίγες πωλήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.
 
Δεν σημειώθηκε δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (10581), Alpha Bank (17230), Πειραιώς (545), Κύπρου (5346), ΔΕΗ (1838), ΓΕΚ (182), Ταχ. Ταμιευτήριο (163), Μυτιληναίο (209), MIG (570), ΟΤΕ (540), ΟΠΑΠ (779), Μέτκα (118), MPB (105).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 14/5 δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις. Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (21914912 τεμ.), Eurobank (8464419 τεμ.), Πειραιώς (7074604 τεμ.), MPB (8435764 τεμ.), MIG (4924184 τεμ.), ΟΤΕ (5246400 τεμ.), Alpha Bank (7179244).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v