XA: Επιβεβαιώνονται οι στηρίξεις

Συνεδρίαση χαμηλών τόνων και μέτριων συναλλαγών με δοκιμασία των πρώτων στηρίξεων για ΓΔ και Ftse20.Υπεραποδίδουν και σήμερα οι κυπριακές τράπεζες. Κέρδη για ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίο, ΔΕΗ, ΕΤΕ. Πτώση για 3Ε.

Αναζητεί κατεύθυνση το Χ.Α. κι οι μάλλον μέτριες συναλλαγές παραπέμπουν σε διάθεση και στάση αναμονής των παικτών.

Περιορισμένες και οι διακυμάνσεις των βασικών δεικτών στην αρχή της συνεδρίασης, με τον Γενικό Δείκτη έως τις 895,10 μονάδες, για να διολισθήσει στη συνέχεια προς τα επίπεδα των 887 μονάδων.

Ανάλογης έκτασης η διακύμανση για τους λοιπούς δείκτες, με τον Ftse20 στις 336 μονάδες και αυτόν της μεσαίας κεφαλαιοποίησης λίγο πάνω από τις 990 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών στα 6,8-7 εκατ. ευρώ περίπου (λίγο πριν από τις 10.55), από τα οποία το 1,7 στην Εθνική και άλλο 1,2 εκατ. ευρώ στη μετοχή της Κύπρου.

Σταδιακά, οι πωλητές απέκτησαν πλεονέκτημα πιέζοντας χαμηλότερα τις τιμές σε Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς, για να ακολουθήσουν τίτλοι των CCH 3E, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, οδηγώντας προς τις πρώτες στηρίξεις τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Θυμίζουμε πως ανάλογη διαδικασία -δηλαδή δοκιμασίας των στηρίξεων- εκδηλώθηκε και εχθές κυρίως στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης, οπότε και επιβεβαιώθηκαν σημαντικά σημεία τεχνικής αναφοράς. Χαμηλότερα επίπεδα τιμών, από όπου ενεργοποιήθηκαν αργότερα αγοραστές, διαμορφώνοντας τη γνωστή μας διαφορετική εικόνα προς την τελευταία μία-μιάμιση ώρα της χθεσινής συνεδρίασης.

Η μετοχή της Εθνικής κρατά ακόμη τα 2,40 ευρώ, με τους αγοραστές να έχουν φθάσει τον πήχη έως τα 2,46, ωστόσο εμφανίζονται αδύναμοι οι άλλοι τρεις τίτλοι (Alpha Βank, Eurobank και Πειραιώς), ενώ αρνητικά επηρεάζει και η υποχώρηση της προς τα 16,70 ευρώ.

Έως τα 3,85 ευρώ αντέδρασε η μετοχή του Μυτιληναίου, έως τα 7,92 ευρώ της Μέτκα, στο 1,77 ευρώ της Ελλάκτωρ.

Η πρώτη προσπάθεια επιβεβαίωσης των πρώτων στηρίξεων σημειώθηκε στις 10.55-11.00, με την αγορά να βρίσκει ένα μικρό ανάχωμα σε αυτά τα επίπεδα. Λίγα πράγματα και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, που εχθές τέτοια ώρα είχε και περισσότερο τζίρο και μεγαλύτερη κινητικότητα (από πλευράς επιλογών και διακυμάνσεων).

Από τις λιγοστές άξιας αναφοράς κινήσεις η αντίδραση της ΕΧΑΕ προς τα 3,80 ευρώ, με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές.

Λίγο μετά τις 11.05 ο τζίρος κυμαινόταν στα 10 εκατ. ευρώ (στην ΕΤΕ τα περισσότερα, με 2,2 εκατ. ευρώ), με τον Γ.Δ. να ανακάμπτει ελαφρώς στην περιοχή των 886-887 μονάδων και τον 20άρη στις 337 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v