Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες εναντίον OTE, 3Ε στο ΧΑ

Κοντά στα επίπεδα των 800 μονάδων διατηρείται το Χ.Α. Έως 6,33% διορθώνει η Εθνική στο 1,48 ευρώ. Πτώση για Eurobank, Alpha, Πειραιώς. Άνοδος για Λαϊκή (6,38%), ΟΤΕ, 3Ε, ΔΕΗ, Μυτιληναίο. Μέτριος ο τζίρος.

 Διατηρείται με ήπιους τόνους η βραχυπρόθεσμη τάση, με τον Γενικό Δείκτη πολύ κοντά στις 800 μονάδες και τον FTSE-20 σταθερά εντός του εύρους των 280-290 μονάδων.

Με μικτές τάσεις για τις μετοχές του 20άρη, σε μια μάλλον μετρίων συναλλαγών, μέχρι τώρα, συνεδρίαση. Εμφανής και σήμερα η διαφοροποίηση μη τραπεζικών από τραπεζικές μετοχές - εισηγμένες.

Συγκεκριμένα blue chips κερδίζουν σταθερά πόντους έναντι κραταιών μέχρι πρότινος χρηματοπιστωτικών ομίλων. Διαφοροποίηση που δεν περιορίζεται μόνο σε αυτήν τη φάση της αγοράς και της κρίσης, τείνει να αποτελέσει θα λέγαμε ευρύτερο φαινόμενο, ενδεικτικό μιας αναδιάταξης δυνάμεων και ισχύος, που οδηγεί σε νέες ισορροπίες και στην ανάδειξη νέων παικτών.

Αυτή η εκτίμηση αφορά τη μεσομακροπρόθεσμη προσέγγισή μας, γιατί βραχυπρόθεσμα συνεχίζονται οι επιλεκτικές κινήσεις σε ένα μέρος του ταμπλό.

Η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί έως 6,33% στο 1,48 ευρώ, παρασύροντας χαμηλότερα τις άλλες τρεις συστημικές τράπεζες, δηλαδή την Alpha Bank, τη Eurobank και την Πειραιώς, κι ενώ ο κλάδος διασώζεται από την υπεραντίδραση της Λαϊκής.

Στον αντίποδα, σημαντικό μέρος του ενδιαφέροντος και των κεφαλαίων στρέφεται σε μη τραπεζικά χαρτιά - εισηγμένες. Πέραν του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, που παρακολουθούνται ως ξεχωριστή ομάδα, κινητικότητα καταγράφεται σε Μυτιληναίο, MIG, Motor Oil, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, όπου το ενδιαφέρον σήμερα είναι συγκριτικά μετριότερο απ’ ό,τι χθες, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (τα αποτελέσματα τριμήνου θα ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης) και σε Σιδενόρ, Ελληνικά Καλώδια, Fourlis, Σωληνουργεία Κορίνθου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v