Σοφοκλέους: Σε επαφή με τις 855 μονάδες

Μικρή πτώση στο ΧΑ με το Γ.Δ. στις 855 και τον FTSE Large Cap στις 297 μονάδες. Κέρδη για Alpha, Εurobank, OTE, ΔΕΗ. Aπώλειες για Εθνική (2,2%), Πειραιώς (2,4%), 3Ε. Περιορισμένος ο τζίρος.

Με μικρή πτώση και με τους βασικούς δείκτες λίγο χαμηλότερα ολοκληρώνεται η πρώτη ώρα της συνεδρίασης.

Λίγο μετά τις 11.30 ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε κατά 0,53% στις 855 μονάδες και ο FTSE Large Cap κατά 0,47% στις 297 μονάδες.

Ήπιες διακυμάνσεις και μέτριες συναλλαγές, στοιχεία ενδεικτικά της μέχρι τώρα εικόνας της αγοράς. Ενδεικτική η στάση «ισχυρών χεριών» που και εξακολουθούν να ελέγχουν το παιχνίδι αλλά και την παρουσία τους θέλουν να καθιστούν εμφανή.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, το Χ.Α. κρατά τα κεκτημένα, με τους βασικούς δείκτες σε απόλυτα φυσιολογική και από τεχνική πλευρά επιβεβλημένη διόρθωση.

Νωρίτερα, η μετοχή της Εθνικής υποχωρούσε στο 1,34 ευρώ, ενώ της Alpha Bank ενισχυόταν ελαφρώς έως το 1,55 ευρώ. Μικτές τάσεις για Eurobank και Πειραιώς, με τη δεύτερη να συνεχίζει να ρευστοποιεί θέσεις της, κυρίως στη μετοχή του ΟΤΕ.

Μικτές τάσεις για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, με τη μετοχή του ΟΠΑΠ να επανακάμπτει έως τα 5,40 ευρώ.

Από τις υπόλοιπες μετοχές του… 25άρη, ενδιαφέρον παρουσιάζει από τεχνική πλευρά η εικόνα των MIG, Μυτιληναίου, Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση επικρατούν ανάλογες τάσεις για Intracom, Fourlis, Αττικής.

Από τη μέχρι τώρα εικόνα της συνεδρίασης, λίγο πριν τις 11.45, φαίνεται πως θα έχουμε ένα κλείσιμο σε επίπεδα πάνω από τις δεύτερες στηρίξεις του Γ.Δ. και του FTSE Large Cap. Περιορισμένος ο τζίρος των συναλλαγών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v