Έσπασαν σημαντικές στηρίξεις στο Χ.Α.

Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 2,5 μηνών κατέγραψε το ΧΑ. Παρελθόν οι 1.000 μονάδες. Αρνητικό η εκτίναξη του τζίρου σε ΧΑ και παράγωγα. Στο χαμηλό ημέρας 15 από τους 25 τίτλους του FT 25. Βουτιά για ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ.

Η καθοδική διάσπαση των 1005 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη και των 338 μονάδων για τον FTSE25, όταν αυτή έγινε αντιληπτό ότι είναι μη αναστρέψιμη, αποτέλεσε σήμα εξόδου για τα χαρτοφυλάκια που κινούνται αποκλειστικά με τεχνικά κριτήρια.

Έτσι οι κινήσεις “stop loss”, συνεπικουρούμενες από τα πολλαπλασιαζόμενα “margin calls” ανέβασαν στροφές στην πτωτική τάση, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο Δείκτης να κλείσει κοντά στο χαμηλό ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Γενικό Δείκτη, που σήμερα κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, το τελικό -4,15%, είναι η μεγαλύτερη αρνητική ποσοστιαία μεταβολή, όχι μόνο για το τρέχον έτος, αλλά και των τελευταίων 76 συνεδριάσεων, με την αμέσως μεγαλύτερη να έχει σημειωθεί στις 1/11/2012 (-5%).

Η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 69 συνεδριάσεων και για τον FTSE25, με την αμέσως μεγαλύτερη να έχει σημειωθεί στις 12/11/2012 (-5,70%).

Ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός ότι το σημερινό mini “sell off” συνοδεύτηκε και με το μεγαλύτερο τζίρο των τελευταίων 17 συνεδριάσεων.

Ακόμα αρνητικότερη ένδειξη, η σημαντικότατη αύξηση του όγκου συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Παραγώγων, με την τελευταίων πράξη να γίνεται στα χαμηλά ημέρας και με αξιοσημείωτο discount, κάτι που παίρνει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν συνυπολογιστεί ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση το συμβόλαιο του δείκτη είχε κλείσει με premium 1,76%.

Ιδιαίτερα κακή η εικόνα στο ταμπλώ του 25αρη, όπου μόνο οι Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, Εθνική, Κύπρου, Πειραιώς και Eurobank, “είδαν” σε κάποια στιγμή της συνεδρίασης θετικό πρόσημο.

Από την άλλη, 15 τίτλοι του 25αρη και πιο συγκεκριμένα οι Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Κύπρου, Πειραιώς, Motor Oil, Jumbo, Frigoglass, Folli Follie Group, Alpha Bank, Eurobank, MIG, έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας.


Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Κόκκινα” ταμπλώ σε Ασία, Ευρώπη και στις πρώτες συνεδρίασης στο NYSE, καθώς νέφη ανησυχιών έρχονται να διαταράξουν την θετική ψυχολογία των αγοραστών και να οδηγήσουν τις διεθνείς Αγορές, σε υποχώρηση από τα υψηλά πολυετίας.

Το ντιμπέιτ μεταξύ των μελών της Fed, για το εάν πρέπει να συνεχιστεί η επιθετική νομισματική πολιτική, όπως αποκαλύφθηκε απ' τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης, σε συνδυασμό με τη δήλωση του Πρωθυπουργού της Κίνας για ανάγκη να μπει φρένο στο real estate της Χώρας υπό τον κίνδυνο “φούσκας” τον PMI της Ευρωζώνης που επιβεβαίωσε την εγκατάσταση της ύφεσης και τις επερχόμενες Ιταλικές εκλογές, δημιουργούν ένα μίγμα ανησυχιών στους διεθνείς επενδυτές.

Σύμφωνα με τους επιφυλακτικούς (και δεν είναι λίγοι), η χρηματιστηριακή ευφορία των τελευταίων μηνών, είναι καθαρά αποτέλεσμα των τεράστιων ενέσεων ρευστότητας στο σύστημα, που παρείχαν όλες οι μεγάλες Κεντρικές Τράπεζες, χωρίς αυτή η ρευστότητα να βρει το δρόμο προς την πραγματική οικονομία.

Μοιραία, τα περισσότερα από αυτά τα κεφάλαια αναζητούν διεξόδους σε χρηματοοικονομικά εργαλεία, τα οποία απλά ανακυκλώνονται.


Αβεβαιότητα στην Ιταλία λόγω των εκλογών

Ξεκινώντας από την γειτονική Ιταλία, το αποτέλεσμα των εκλογών προκαλεί αβεβαιότητα και εκνευρισμό στους επενδυτές καθώς πολλοί προδικάζουν ότι δεν θα υπάρχει η απαραίτητη πολιτική συναίνεση ώστε η Χώρα να διατηρηθεί σε τροχιά προσαρμογής. Χαρακτηριστικό το χθεσινό άρθρο του Reuters που ανέφερε πως ανεξαρτήτως του αποτελέσματος οι πολιτικές δυνάμεις θα είναι εγκλωβισμένες στη συνέχεια και ότι τελικά ..."η Ρώμη θα καεί".

Σε δραματικές εκτιμήσεις για την πορεία του Ιταλικού επιχειρηματικού κόσμου προχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intesa SanPaolo, Enrico Cucchiani, προειδοποιώντας για κύμα χρεοκοπιών. Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου το 20% των Ιταλικών Επιχειρήσεων μπορεί να χρεοκοπήσει το επόμενο διάστημα, εξαιτίας των συνεπειών της ύφεσης. Το κύμα χρεοκοπιών που έρχεται θα έχει σοβαρές συνέπειες στον Τραπεζικό κλάδο της Χώρας. Θα πυροδοτήσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και θα καταστρέψει τους ισολογισμούς των Τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι, στα 125 δισ. ευρώ ανήλθαν τα προβληματικά δάνεια στις Ιταλικές Τράπεζες στο τέλος του 2012, ποσό που αντιστοιχεί στο 6,3% του συνόλου των δανείων. Όπως μετέδωσε το Reuters, η Ιταλική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι τα “κόκκινα” δάνεια, αυξήθηκαν κατά 16,6% το Δεκέμβριο του 2012, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011. Σημειώνεται ότι μόλις πριν δύο χρόνια τα “κόκκινα” δάνεια ανέρχονταν στα 78 δισ. ευρώ.


Πλήγμα για την Ευρωζώνη ο δείκτης PMI

Σημαντικό πλήγμα για όσους ελπίζουν ότι η Ευρωζώνη έχει ξεπεράσει την ύφεση, αποτέλεσε ο σύνθετος δείκτης ΡΜΙ που αποτυπώνει τις δραστηριότητες του Ιδιωτικού τομέα στην Ευρωζώνη. Ο δείκτης διαμορφώθηκε το Φεβρουάριο στο 47,3, από 48,6 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές αντιθέτως προέβλεπαν ενίσχυση του δείκτη στο 49. "Εάν δεν ήταν η Γερμανία, σίγουρα τα στοιχεία θα ήταν πολύ χειρότερα" δήλωσε ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής ανάλυσης της Markit.

Η Ισπανική Κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει ανώτατο όριο στα επιτόκια με τα οποία δανείζονται οι Περιφέρειες που δεν χρηματοδοτούνται από τον ειδικό μηχανισμό ρευστότητας, ανέφερε εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Όπως μετέδωσε το Reuters, η Κυβέρνηση στοχεύει να εμποδίσει τις Περιφέρειες να δανείζονται με επιτόκια που υπερβαίνουν κατά 100 μονάδες βάσης το επιτόκιο που πληρώνει η Ισπανία.
 
Το πλαφόν δεν έχει ενεργοποιηθεί, ενώ δεν έχει εγκριθεί ακόμα από την Ισπανική Κυβέρνηση, σημείωσε ο εκπρόσωπος. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα εννιά Περιφέρειες έχουν υποβάλλει αίτημα στήριξης από το μηχανισμό διάσωσης που έχει συγκροτήσει η Κυβέρνηση.

Με την "αρωγή" της Deutsche Bank η Γερμανική Hochtief επαναφέρει το θέμα της πώλησης του ποσοστού που διαθέτει σε έξι αεροδρόμια, μεταξύ αυτών και το "Ελευθέριος Βενιζέλος". Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κατασκευαστική εταιρεία συνεργάζεται από κοινού με τη Γερμανική Τράπεζα στο θέμα της πώλησης των αεροδρομίων, όπως ανέφεραν άτομα που βρίσκονται κοντά στη διαδικασία.

Η Hochtief κάλεσε τους υποψήφιους επενδυτές να υποβάλουν προσφορές έως τα τέλη Μαρτίου. Σημειώνεται ότι η Hochtief είχε αναβάλει το 2012 επ' αόριστον την πώληση των αεροδρομίων εξαιτίας του χαμηλού τιμήματος των προσφορών που είχε λάβει.

Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 20.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας. Ο αριθμός των νέων ανέργων ανήλθε στους 362.000 σε σχέση με 342.000 την προηγηθείσα εβδομάδα. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα κατατεθούν 355.000 αιτήσεις.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε σταθερός τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Το Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών αυξήθηκε 1,6% στο 12μηνο, που είναι ο βραδύτερος ρυθμός από τον περασμένο Ιούλιο. Οι αναλυτές περίμεναν άνοδο 1,6% στον πληθωρισμό.

Απροσδόκητη αύξηση σημείωσαν τον Ιανουάριο οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της National Association of Realtors, οι μεταπωλήσεις αυξήθηκαν σε σχέση τον προηγούμενο μήνα 0,4% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,92 εκατ.

Παράλληλα, σε ετήσια βάση οι μεταπωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 9,1%, ενώ τα μεγέθη του προηγούμενου μήνα αναθεωρήθηκαν καθοδικά στα 4,9 εκατ. από το αρχικό μέγεθος των 4,94 εκατ. Σημειώνεται πως οι οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για πτώση κατά 1%.

Ο δείκτης μεταποίησης Philly Fed διολίσθησε στο -12,5 από -5,8 τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα ανέλθει σε θετικά πεδία και συγκεκριμένα στο 1,6.

Η JP Morgan σχεδιάζει την πώληση τίτλων συνδεδεμένων με νέα στεγαστικά δάνεια των ΗΠΑ χωρίς Κυβερνητική κάλυψη, στην πρώτη της προσφορά μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg, η συμφωνία μπορεί να κλείσει αυτόν τον μήνα.


Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Τις τεχνικές διαθέσεις των διεθνών Αγορών, μετά τους πρώτους πτωτικούς κραδασμούς, θα προσπαθήσει να ανιχνεύσει το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Ξεκινώντας από τον “κοντινότερο” DAX, χάθηκε η πρώτη σημαντική στήριξη στις 7660 μονάδες, κάτι που σημαίνει πως δεν αποκλείεται να δοκιμαστεί η ζώνη 7550 – 7530, καθοδική διάσπαση της οποίας θα οδηγήσει τον Γερμανικό δείκτη προς τις 7454 – 7430 μονάδες. Σήμα επαναγορών, μόνο με την υπέρβαση των 7750 μονάδων.

Στην περίπτωση του S&P 500, πάρα πολλά θα εξαρτηθούν από την στήριξη των 1495 μονάδων, καθοδική διαφυγή από την οποία, θα φέρει κινήσεις “stop loss” και minimum υποχώρηση στις 1475 μονάδες.

Οι πρώτες αντιστάσεις στις 1513 – 1519 και 1535 μονάδες, ενώ η κατοχύρωση του 1521 θα επαναφέρει το θετικό momentum.

Στην πολύ κρίσιμη στήριξη των 13850 μονάδων πλησιάζει ο Dow Jones, η οποία αν διασπαστεί καθοδικά θα ανοίξει την “καταπακτή” για τις 13700 μονάδες.

Πρώτη ισχυρή αντίσταση η 13950 μονάδες και ακόμα ισχυρότερη τα πρόσφατα υψηλά των 14050 μονάδων. Κατοχύρωση των 13966 μονάδων, θα διασκεδάσει τις πρόσφατες ανησυχίες, αναφέρει η Fast Finance.


Επιστρέφοντας στο ΧΑ

Επιστρέφοντας “εντός των τειχών”, ασφαλώς και σήμερα υπήρξαν κάποιες ειδήσεις, αρκετές αναμενόμενες, που μπορεί να επαναξιολογήσει η Αγορά, όταν ολοκληρωθεί η διόρθωση.

Ενδιαφέρον για αγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης και της έκτασης στο Καβούρι έχει εκδηλώσει το Κατάρ, με σχετικές συζητήσεις να λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στη Ντόχα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα θα κλείσει και επίσημα η εξαγορά της Millennium Bank από τον όμιλο της Τρ. Πειραιώς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το due diligence που διενεργούσε ο Ελληνικός Τραπεζικός όμιλος στη θυγατρική του Πορτογαλικού ομίλου BCP στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε και οι δύο πλευρές βρίσκονται μία ανάσα πριν από τις υπογραφές.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών, η Πορτογαλική Τράπεζα θα μετάσχει στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς, τοποθετώντας επί της ουσίας κεφάλαια 270 εκατ. ευρώ.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της ΔΕΗ και της ΤΕΡΝΑ, για την κατασκευή της νέας μεγάλης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο τον λιγνίτη. Το συμβατικό τίμημα είναι 1,39 δισ. ευρώ και αφορά μονάδα εγκατεστημένης ισχύος 660 MW, με δυνατότητα παροχής θερμικής ισχύος 140 MWth για τηλεθέρμανση.

Την πρόσκληση για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση ποσοστού συμμετοχής επί της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε, δημοσίευσε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ. Το Ταμείο καλεί τους δυνητικούς επενδυτές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση ποσοστού συμμετοχής 51% στην ΕΥΑΘ μέσω αγοράς υφιστάμενων μετοχών, από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Στην πρώτη φάση, η οποία ξεκινά από σήμερα οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στην διαγωνιστική διαδικασία υποβάλλοντας επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι τις 19 Απριλίου 2013. Μετά από την αξιολόγηση των φακέλων των υποψηφίων από το ΤΑΙΠΕΔ, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα έχουν πρόσβαση στο data room της ΕΥΑΘ και θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές.

Δεν υπάρχει διασωθείς τίτλος από το σημερινό “ναυάγιο” του 25αρη, όπου τις σημαντικότερες απώλειες σημείωσαν οι Βιοχάλκο (-9,79%), Frigoglass (-9,49%), MIG (-9,09%), Alpha Bank (-8,33%), Ελλάκτωρ (-8,33%) και ΔΕΗ (-8%).

Εδώ ίσως αξίζει υποσημείωσης η τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τον τίτλο του ΟΤΕ, που έχασε την σημαντική στήριξη των 6,03 ευρώ, αλλά και την αμέσως επόμενη στα 5,89 ευρώ. Αν δεν δώσει άμεση αντίδραση, θα μπει σε δοκιμασία η ζώνη 5,50 – 5,30 ευρώ.

Στα 479,8 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το 2012 εκτιμά η IBG σε έκθεση στην οποία διατηρεί την τιμή - στόχο των 9,2 ευρώ και τη σύσταση “Buy” για τη μετοχή του Οργανισμού. Τα συγκρινόμενα καθαρά κέρδη του Οργανισμού προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 364,5 εκατ. σημειώνοντας άνοδο 16,5% σε σχέση με το 2011. Η IBG εκτιμά πως τα έσοδα θα ανέλθουν στα 4,67 δισ. ευρώ το 2012. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ ανακοινώνει αποτελέσματα έτους στις 28 Φεβρουαρίου.

Χαμηλότερα του 25αρη, δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Παρνασσό, νέα υψηλά 23 μηνών διεκδικεί το Πλαίσιο με “καύσιμο” από τα αποτελέσματα του 2012, ενώ το “πάλεψε” ο ΟΛΘ, αλλά υπέκυψε στο γενικότερο κλίμα, εν μέσω φημών για πιθανή επιστροφή κεφαλαίου.

Από εκεί και πέρα, η σημαντική σημερινή διόρθωση, είχε τον χαρακτήρα της “αυτοεκπληρούμενης προφητείας”, για μία Αγορά που λόγω της ρηχότητάς της στηριζόταν υψηλότερα των 1000 μονάδων, από εντολές – “rotation” σε Δεικτοβαρείς τίτλους, όταν μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, επί καθημερινής βάσεως, έδιναν σαφέστατες ενδείξεις κόπωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πλην της Alpha Bank, ο ταλαιπωρημένος Τραπεζικός κλάδος, έδειξε σήμερα σχετικά αμυντικότερες διαθέσεις, όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η συρρίκνωση των Τραπεζικών αποτιμήσεων έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι επενδυτές που στα χαρτοφυλάκια τους διατηρούν Τραπεζικούς τίτλους θα πρέπει πολύ σύντομα να αναζητήσουν ρευστότητα για τη συμμετοχή τους σε ΑΜΚ που μπορεί να αναζητηθεί μέσα από την πώληση άλλων μη Τραπεζικών μετοχών που καταγράφουν κέρδη.

Η άσκηση της ανακεφαλαιοποίησης είναι δύσκολη και δεν αφορά μόνο τους όρους που θα πραγματοποιηθούν. Ακόμα μεγαλύτερο ζητούμενο είναι σε τι είδους κερδοφορία θα μπορούσαν να οδηγηθούν οι Τράπεζες, ώστε να αποπληρώσουν τα χρήματα που θα πάρουν. Σε άλλη περίπτωση, ακόμα και δεν Κρατικοποιηθούν σε πρώτο χρόνο, η απειλή της Κρατικοποίησης θα αιωρείται για μία πενταετία (!)

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 996,3 μονάδες με απώλειες 4,15% ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 84 εκατ. ευρώ. Κάκιστη η τελική εικόνα με 30 ανοδικές μετοχές έναντι 133 πτωτικών ενώ για 30 τίτλους οι ημερήσιες απώλειες ξεπέρασαν το 8%.

Όσον αφορά τα νέα τεχνικά δεδομένα, ο Γενικός Δείκτης έχασε την τεχνική στήριξη των 1005 μονάδων και το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων. Καθοδική διαφυγή χαμηλότερα των 994 μονάδων, θα ανοίξει τον δρόμο για τις 960 – 950 και 932 – 910 μονάδες.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, χάθηκε η πρώτη κρίσιμη στήριξη στις 338 μονάδες και δεν αποκλείεται να μπει σε δοκιμασία η ζώνη στήριξης στις 325 – 322 μονάδες.


------ΧΠΑ

Συνεδρίαση σημαντικής υποχώρησης, που συνοδεύτηκε από ιδιαίτερα αυξημένες συναλλαγές, τόσο στα συμβόλαια του FTSE25, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, με τα τελευταία να αναρριχώνται στα 54.246 συμβόλαια.

Το συμβόλαιο του δείκτη υπέστη μεγαλύτερες απώλειες, με αποτέλεσμα το premium να συρρικνωθεί στις 0,60%, με τις τελευταίες πράξεις να γίνονται αρκετά χαμηλότερα, στις 331,75 μονάδες, (χαμηλό ημέρας), σε υποτίμηση 0,40%.

Καμία ουσιαστική συμμετοχή από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 11.959, τιμή εκκαθάρισης 335) κινήθηκαν μεταξύ 331,75 και 351,75 μονάδων.

Σχετικά αυξημένος ο δανεισμός τίτλων (535.900 Εθνική, 20.000 ΟΤΕ, 10.000 ΔΕΗ, 25.000 Coca-Cola), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (15.834), Alpha Bank (12.368), Πειραιώς (2.061), ΟΠΑΠ (3.492), ΟΤΕ (7.310), MIG (1.237), Μυτιληναίο (813), ΔΕΗ (5.218), Intralot (777), ΓΕΚ (631), Eurobank (528), Κύπρου (1.569), Ελλάκτωρα (495), Motor Oil (246), Jumbo (148), Frigoglass (104), Ελ. Πετρέλαια (282), Τιτάνα (102), Βιοχάλκο (137), Μέτκα (110), Σιδενόρ (116).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μήνα στα at the money δικαιώματα του FTASE υποχώρησε στα επίπεδα του 41%, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν μειωμένη στα συνολικά 801 δικαιώματα, (344 calls και 457 puts).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χ.Α., δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.

Επίσης, δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.
Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Εθνική (8.386.106 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v