Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 16 2008

Εκηβόλος για τράπεζες, Ρόκα και ΕΧΑΕ

Εκηβόλος για τράπεζες, Ρόκα και ΕΧΑΕ
Αντιγράφουμε (το... ομολογούμε) από τη στήλη "Εκηβόλος" της ομόσταυλης εφημερίδας "ΜΕΤΟΧΟΣ και ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ". Τα σχόλια όμως έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:
 
ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όσο οι τραπεζίτες δεν αποσαφηνίζουν την πρόθεσή τους για το ενδεχόμενο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και άλλων συναφών κινήσεων, οι ξένοι δεν θα έχουν σαφή εικόνα για την πραγματική οικονομική κατάσταση των ελληνικών ομίλων.

Το πιθανότερο είναι ότι ο κλάδος θα συνεχίσει να βρίσκεται σε πίεση. Προσέγγιση έμπειρης πηγής της στήλης, που χρήζει προσοχής καθώς οι εκτιμήσεις για το ύψος των προς άντληση κεφαλαίων «παίζουν» από 6 έως και 10 δισ. ευρώ. Δεν είναι λίγα.

ΡΟΚΑΣ: Θα επιμείνουμε στην περίπτωσή του, γιατί από τα χαμηλά της αποτίμησης των 250 εκατ. ευρώ η... απαξία του έβγαζε μάτι. Ισχυροί παίκτες στην τελευταία ανοδική αντίδραση από τα 10,2 προς τα 13,5 ευρώ.

Όμως το περίεργο είναι ότι οι Έλληνες μέτοχοι δεν γνωρίζουν τι γίνεται στη Μαδρίτη και ποιες είναι οι βουλές της Iberdrola που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης.

Ενδιαφέρον, πάντως, υπάρχει από τουλάχιστον δύο ελληνικούς ομίλους. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών επιχείρησε να προσεγγίσει τους Ισπανούς μέσω τραπεζών, για να λάβει όμως αρνητική απάντηση.

ΕΧΑΕ: Οι Ολλανδοί του Stichting που σάρωναν την προσφορά προς τα χαμηλά των 13 ευρώ, θα πρέπει να μετρούσαν γερές υπεραξίες με το χαρτί στα 17 και ευρώ. Τους είχε βγει άλλη μία φορά το... παίγνιον. Ωστόσο (προσθέτουμε εμείς) το χαρτί έφτασε χθες στα 14,54 ευρώ. Να πούλησαν νωρίτερα, ή το βλέπουν μακροχρόνια;  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v