Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 30 2009

Ο Βγενόπουλος, η Μπακογιάννη και τα… χαστούκια

Ο Βγενόπουλος, η Μπακογιάννη και τα… χαστούκια
Κάποιοι τον λένε τρελό του χωριού γιατί τα έβαλε με την "αγία οικογένεια" (Μητσοτάκη), κάποιοι τον θαυμάζουν ακριβώς γιατί το έκανε και κάποιοι άλλοι μιλούν για αντικρουόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σημασία όμως για εμάς έχει ότι ο "τρελός επιχειρηματίας" βγάζει πολιτικά άπλυτα στη φόρα που μοιάζουν με "χαστούκια" για το πολιτικό σκηνικό αλλά και για την κατάσταση, την οποία όλοι λιγότερο ή περισσότερο ζούμε καθημερινά.

Διότι προφανώς ΔΕΝ είναι αποδεκτό σε μια ευνομούμενη χώρα να αποφασίζει κάποιο κλιμάκιο του υπουργείου Εξωτερικών της κ. Μπακογιάννη μαζί με ένα κλιμάκιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (που ανήκει στο υπουργείο Μεταφορών) να αλλάζουν διακρατικές συμφωνίες, χωρίς καμία γνώση του… υπουργείου Μεταφορών!

Κι όλα αυτά ώστε μια συγκεκριμένη αεροπορική εταιρία, που όλως… τυχαίως ανήκει σε "κολλητό" της κ. Μπακογιάννη, να αρχίσει δρομολόγια στην Κωνσταντινούπολη πριν καν κυρωθεί η συγκεκριμένη συμφωνία από τη Βουλή, όπως προβλέπεται.

Όπως επίσης ΔΕΝ μπορεί και δεν πρέπει να είναι αποδεκτό επειδή η κ. Μπακογιάννη είναι υπουργός να λαμβάνει από το πρωτοδικείο δικάσιμο για την αγωγή της κατά της MIG η οποία προηγείται κατά δεκατρείς ολόκληρους μήνες από την εκδίκαση της αγωγής της MIG εναντίον της, παρότι η αγωγή της MIG κατατέθηκε πρώτη στο Πρωτοδικείο!

Τέτοιου είδους αποκαλύψεις, με στοιχεία, όπως αυτές που έκανε η Μarfin, αποτελούν "χαστούκι" για τη δική μας αξιοπρέπεια, εμάς των πολιτών, που καλούμαστε να κάνουμε το καθήκον μας και να ψηφίσουμε την Κυριακή.

Ξέρουμε ότι συμβαίνουν όλα αυτά. Ασφαλώς. Η υπόθεση… Μήζενς (και τα δωράκια της εταιρίας σε πολιτικούς), το Βα(λ)τοπέδιο κι άλλα δεκάδες σκάνδαλα και σκανδαλάκια μάς έχουν δείξει πολύ καθαρά τι γίνεται εδώ και πολλά πολλά χρόνια, μόνο που κάθε χρόνο γίνεται και… χειρότερο.

Το κακό είναι ότι πολλοί από εμάς πλέον έχουν καταλήξει να το αποδέχονται. Να θεωρούν ότι η ευνοιοκρατία, η διαπλοκή, η… μάσα και η κοροϊδία από τους "υπηρέτες (δήθεν) του λαού" είναι κάτι φυσικό και αναπόφευκτο όπως η ανατολή και η δύση του ηλίου, απλώς λιγότερο ευχάριστο.

Ε, λοιπόν, δεν είναι έτσι.

Κι από αυτήν την πλευρά η τόλμη της MIG να κοντραριστεί με ένα πανίσχυρο σύστημα (το σύστημα Μητσοτάκη) για να υπερασπιστεί έστω τα επιχειρηματικά της συμφέροντα αποτελεί χρήσιμο "νεοτερισμό" στα ελληνικά ήθη και έθιμα, που λένε δεκαετίες τώρα σε μικρούς και μεγάλους, σε ισχυρούς και ανίσχυρους, "μην τα βάζεις με το γκουβέρνο" ό,τι κι αν συμβεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v